17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Θα φουντώσουν την φωτιά ΑΕΚ –Ανόρθωση; Μεγάλη μάχη στην Αρένα(Βαθμολογία –συνέχεια στον Α΄ όμιλο)

Θα φουντώσουν την φωτιά ΑΕΚ –Ανόρθωση; Μεγάλη μάχη στην Αρένα(Βαθμολογία –συνέχεια στον Α΄ όμιλο)

By on 18 Απριλίου, 2022 0 1556 Views

Η ήττα του Απόλλωνα από την Πάφο και η νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Άρη έβαλαν φωτιά στην μάχη του τίτλου αφού ο Απόλλωνας χωρίς νίκη για 8 σερί αγώνες έχασε την διαφορά ασφαλείας που είχε αρχίζοντας την β΄ φάση και πλέον όλα είναι πιθανά. Μάλιστα σήμερα μετά τον αγώνα ΑΕΚ –Ανόρθωσης θα ξέρουμε αν η φωτιά θα φουντώσει και άλλο με σφήνα τρίτης ομάδας στη μάχη του τίτλου.Αναλυτικά:

Σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα έφθασε το ΑΠΟΕΛ μετά τη νίκη του επί του Άρη (2-1) στο Τσίρειο. Οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν στο -1 και πλέον η μάχη του πρωταθλήματος θα γίνει πιο έντονη στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε ότι έχει ξεχωριστή σημασία φέτος και η δεύτερη θέση, αφού κι αυτή στέλνει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο νικητής (αν έχουμε) ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ανόρθωση σήμερα  στην Αρένα μπορεί να μπει ακόμα και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η Ανόρθωση με νίκη θα πλησιάσει στους 4 βαθμούς την κορυφή οπότε έχοντας μετά το Πάσχα τον αγώνα με τον Απόλλωνα στην έδρα της μπαίνει ξανά στην μάχη του τίτλου με νίκη σήμερα και τουλάχιστον αυξάνει τις πιθανότητες της για την 3η θέση! Και για την ΑΕΚ πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια .Με νίκη θα είναι πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή αλλά στη συνέχεια μια συγκυρία αποτελεσμάτων μπορούν να την ευνοήσουν μέχρι και τον τίτλο ή τουλάχιστον θα έχει τις πιθανότητες της για την 2η θέση. Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ σημαντικό το σημερινό παιχνίδι για την ΑΕΚ και την Ανόρθωση. Όποια πάρει τη νίκη θα μπορεί να ονειρεύεται μέχρι και τον τίτλο. Η ηττημένη θα περιοριστεί στην διεκδίκηση θέσης εξόδου στην Ευρώπη ,περιμένοντας φυσικά και την αυριανή κλήρωση των ημιτελικών του κυπέλλου. Επειδή όμως το κύπελλο δεν το έχει καμιά ομάδα εξασφαλισμένο η έξοδος μέσο του πρωταθλήματος είναι αναγκαία μια θέση στην πρώτη τετράδα. Τυχόν Χ σήμερα ασφαλώς θα κρατήσει και τις δύο μακριά από την κορυφή και θα τις περιορίσει στον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη και για τίτλο μόνο με θαύμα θα τον βλέπουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι μετά το Πάσχα για την 7η αγωνιστική των πλέι-οφ η Ανόρθωση θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα και το ΑΠΟΕΛ θα παίξει με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, την ώρα που ο Άρης θα υποδεχθεί την Πάφο.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

6η αγωνιστική

Απόλλωνας-Πάφος 0-2

Άρης-ΑΠΟΕΛ 1-2

ΑΕΚ-Ανόρθωση 18/04, (19:00,Primetel)

7η αγωνιστική

Πάφος-Άρης 29/04, 19:00 (Cablenet)

Ανόρθωση-Απόλλωνας 30/04, 19:00 (Cablenet)

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 01/05, 18:00 (Cablenet)

8η αγωνιστική

ΑΕΚ-Άρης 08/05, 17:00 (Primetel)

Απόλλωνας-ΑΠΟΕΛ 08/05, 19:00 (Cytavision)

Ανόρθωση-Πάφος 09/05, 19:00 (Cablenet)

9η αγωνιστική

Άρης-Απόλλωνας (Cytavision)

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση (Cablenet)

ΑΕΚ-Πάφος (Primetel)

10η αγωνιστική

Απόλλωνας-ΑΕΚ (Cytavision)

Πάφος-ΑΠΟΕΛ (Cablenet)

Ανόρθωση-Άρης (Cablenet)

#ΟμάδαΒαθμοί
1 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ51
2 ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ50
3 ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ45
4 ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ44
5 ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ43
6 ΠΑΦΟΣ F.C.42