17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Tρισκόφκι κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ με πέναλτι.Υστέρησε η Ανόρθωση και έμεινε μακριά από την κορυφή

O Tρισκόφκι κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ με πέναλτι.Υστέρησε η Ανόρθωση και έμεινε μακριά από την κορυφή

By on 18 Απριλίου, 2022 0 1025 Views

Μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρισκόφσκι στο 84ο λεπτό έδωσε στην ΑΕΚ την μεγάλη νίκη (1-0) στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Μετά από αυτή την νίκη η ΑΕΚ ανέβηκε στους 46 βαθμούς και είναι στο -5 από τον Απόλλωνα και στο -4 από το ΑΠΟΕΛ. Η Ανόρθωση έμεινε στους 44 βαθμούς και την 5η θέση,έναντι 45 του Άρη και 42 της Πάφου.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη στο Α΄ ημίχρονο όπου είχε ευκαιρίες και σουτ που δεν βρήκαν στόχο. Η Ανόρθωση ήταν πολύ μέτρια στο Α΄ ημίχρονο ενώ στο β΄ με τις αλλαγές κάλυψε κενά που είχε στο κέντρο και στα άκρα στο Α΄ ημίχρονο ωστόσο βασικά της ατού δεν φάνηκαν. Με εξαίρεση τον Λάζαρο που στο Α΄ ημίχρονο δημιούργησε κινδύνους για την ΑΕΚ όπως και στο ξεκίνημα του β΄ όσο είχε δυνάμεις οι υπόλοιποι παίκτες της Ανόρθωσης δεν διακρίθηκαν. Ο Ουάρντα έκανε ίσως την χειρότερη εμφάνιση του στην  Ανόρθωση ενώ ούτε τα ακραία μπακ Κορέια και Αμπαρτζουμιάν δεν είχαν την ενέργεια  άλλων αγώνων και χαμένοι οι Νοβότνι και Ντέλτιτς. Χάθηκε η μάχη στο κέντρο στο Α΄ ημίχρονο και δεν υπήρχε κάλυψη στα άκρα όταν επιτίθετο η ΑΕΚ που ήταν εξαιρετική αλλά άστοχη στο Α΄ ημίχρονο.

Στο β΄ ημίχρονο η Ανόρθωση με τους Βέρχοβιτς και Χρυσοστόμου βελτίωση την ανασταλτική της λειτουργία αλλά επιθετικά ήταν χλωμή χωρίς καλές ενέργειες από τους Ουάρντα και τα ακραία μπακ που σε άλλους αγώνες έφτιαχναν φάσεις. όχι μόνο δεν σκόραρε στο ντέρμπι μετά από πολύ καιρό αλλά δεν έφτιαξε ούτε αρκετές ευκαιρίες. Η ΑΕΚ αξιοποίησε το πέναλτι με τον Τρισκόφσκι που δεν παρέλειψε να σκοράρει και σήμερα κόντρα στην Ανόρθωση και πήρε αυτό που άξιζε. Τη νίκη που την ανεβάζει στην 3η θέση

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 3ο λεπτό ο Λόρια έκανε σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Τρισκόφσκι μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ είχαν ήδη προηγηθεί μερικές άλλες προϋποθέσεις για γκολ στο παιχνίδι. Οι δυο ομάδες έδειξαν να μπαίνουν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά. Στο 9΄ο Τούμπας απέκρουσε εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου.

Η ΑΕΚ έχασε νέα ευκαιρία όταν ο Άλτμαν στο 12 έκανε το σουτ με την μια και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια από ευνοϊκή θέση. 7 λεπτά μετά ο Άλτμαν έκανε νέο σουτ με τον Λόρια να μαζεύει εύκολα. Ο ίδιος παίκτης έπιασε στο 27 ένα καλό σουτ με την μπάλα να περνά μόλις έξω. Ο Άλτμαν συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στο 32ο λεπτό με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Γενικά η Ανόρθωση είχε δώσει γήπεδο με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ανανεώνει συνεχώς την κατοχή της μπάλας και να φτιάχνει προϋποθέσεις για γκολ.  Στο 33 μάλιστα ο Φαράζ με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα μόλις έξω.about:blank

5 λεπτά μετά ήταν σειρά του Μάμα να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά λίγο έξω! Στο 45΄ο Γκιούρσκο έκανε το σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία και πήγε κόρνερ.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 46 ο Λάζαρος έκανε ένα σουτ με τον Τούμπα να απομακρύνει. 10 λεπτά μετά ο Χρυσοστόμου με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Τούμπα να σταματήσει  την μπάλα με διπλή προσπάθεια.  Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι δεν είχε τις ευκαιρίες που είχε στο πρώτο μέρος, αλλά είχε αρκετή ένταση και δυνατές μονομαχίες. Η Ανόρθωση ισορρόπησε σε σχέση με το πρώτο μέρος. Στο 71 ο Λάζαρος ζήτησε πέναλτι αλλά ο ρεφ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αν και υπήρξε κάποια επαφή αλλά δεν κρίθηκε παράβαση απότ ον διαιτητή και το VAR.

Στο 82΄η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για πάτημα του Ρισβάνη στον Ρομό. Ο Τρισκόφσκι εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 84ο λεπτό.Ήταν ένα απρόσεκτο και αχρείαστο παίξιμο από τον Ρισβάνη που πάτησε τον Ρομό ενώ είχε γυρισμένη πλάτη προς την εστία του Λόρια

ΑΕΚ:Τούμπας, Γκονζάλεθ, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες (87′ Χριστοφόρου), Γκαρσία, Λουΐς Γκουστάβο, Μάμας (46′ Εσπινόσα), Φαράζ (66′ Ακοράν), Γκιούρτσο (87′ Εγγλέζου), Άλτμαν (72′ Ρόμο), Τρισκόφσκι.
Στον πάγκο: Λεάλ, Παρασκευά, Ακοράν, Ρόμο, Λαμπόικο, Ολατούντζι, Αναστασίου, Εγγλέζου, Εσπινόσα, Χριστοφόρου, Νταρμπισάιαρ, Ναούμ. 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Ρισβάνης, Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς (86′ Αρτυματάς), Χουσμπάουερ (62′ Ιωάννου), Χριστοδουλόπουλος (72′ Χριστοφή), Ντέλετιτς (46′ Χρυσοστόμου), Ουάρντα, Νόβοτνι (46′ Βερχόβετς).
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Βερχόβετς, Ρουσιάς, Πόποβιτς, Καλτσάς, Αραγιούρι, Εσκοβάλ, Ιωάννου, Χριστοφή, Χρυσοστόμου. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λουΐς Γκουστάβο, Μιλίτσεβιτς, Εσπινόσα / Νοβότνι, Χρυσοστόμου, Αμπαρτζουμιάν (3η)

ΣΚΟΡΕΡ: Τρισκόφσκι (84′ πέν.)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2700-3000
Διαιτητής: Da Silva Pinheiro Joao Pedro
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος