2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σύνθημα ανασύνταξης στην Ανόρθωση. (Κλείνει η παρένθεση της ήττας από την ΑΕΚ, η πρώτη σκέψη στο κύπελλο)

Σύνθημα ανασύνταξης στην Ανόρθωση. (Κλείνει η παρένθεση της ήττας από την ΑΕΚ, η πρώτη σκέψη στο κύπελλο)

By on 19 Απριλίου, 2022 0 2258 Views

Το πρόβλημα για την Ανόρθωση δεν είναι να χάσει το πρωτάθλημα. Το πραγματικά μεγάλο πρόβλημά της θα είναι να μην εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν είναι κινδυνολογία, είναι ένα σενάριο που βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο. Ωστόσο αν η εμφάνιση με την ΑΕΚ ήταν μια κακή παρένθεση για όλα τα ατού της που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγώνα που παραδοσιακά η Ανόρθωση δεν μπορεί να κερδίσει…μπορεί να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη. Μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος με βάση το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών είναι εφικτή κατάληξη με μια καλή Ανόρθωση στην έδρα της όπου έχει τρία παιχνίδια.

Σίγουρα θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια για να τερματίσει στην πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος, καθώς ας μη ξεχνάμε ότι η 5η θέση (στην οποία βρίσκεται τώρα) δεν εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πέραν τούτου όμως, η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου που της έφερε  ως αντίπαλο την Ομόνοια, πρόσθεσε άλλα δύο δύσκολα παιχνίδια στο… καλεντάρι της κι αυτό είναι ένα επιπλέον πρόβλημα. Η πρόκριση είναι στο 50-50 και θα γύρει προς την Ανόρθωση αν στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της κερδίσει οπότε θα έχει το προβάδισμα στον επαναληπτικό. Το καλό είναι ότι έχει μια βδομάδα ξεκούρασης σωματικής και ψυχολογικής για ανασύνταξη δυνάμεων και φυσικά κανείς δεν πιστεύει πως μπορεί σε άλλο αγώνα να έχει τόσους πολλούς παίκτες με την εικόνα που είχαν στο πρώτο ημίχρονο στην Αρένα.  

Ο  Τιμούρ Κετσπάγια έχει να διαχειριστεί σωστά τα νέα δεδομένα, αφού είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί να ρίξει το βάρος σε μόνο μία διοργάνωση, από τη στιγμή που τα πάντα είναι ρευστά για την Ευρώπη. Ωστόσο αυτή την ώρα και μέχρι την Τρίτη το βράδυ η μόνη σκέψη είναι  στην Ομόνοια .Η απογοήτευση της ήττας από Την ΑΕΚ θα λειτουργήσει ως καμπανάκι αφύπνισης αφού οι δύο συνεχόμενες νίκες επί του ΑΠΟΕΛ εφησύχασαν ή χαλάρωσαν ή εξάντλησαν το πάθος των παικτών οπότε θα πρέπει να συνέλθουν και να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις για να κάνουν το επόμενο βήμα στο κύπελλο αλλά και διεκδίκησης καλύτερης θέσης στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της Ανόρθωσης έχει διαμορφωθεί πλέον ως ακολούθως:

Ανόρθωση–Ομόνοια 26/4(κύπελλο)

Ανόρθωση–Απόλλων 30/4

Ομόνοια–Ανόρθωση 4/5(κύπελλο)

Ανόρθωση–Πάφος FC

ΑΠΟΕΛ–Ανόρθωση

Ανόρθωση–Άρης