12 Μαΐου, 2024
  • 12 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τσέλσι – Άρσεναλ 2-4: Μεγάλο διπλό και φουλ για Champions League

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-4: Μεγάλο διπλό και φουλ για Champions League

By on 21 Απριλίου, 2022 0 430 Views
Τσέλσι - Άρσεναλ 2-4: Μεγάλο διπλό και φουλ για Champions League (vid)

Η Αρσεναλ… παρέσυρε την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, επικράτησε 4-2 και μπήκε πολύ δυνατά στη μάχη για την τετράδα. Τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για τους Μπλε!

Ντερμπάρα με ρυθμό, έξι γκολ, λάθη στις άμυνες, αλλά και με μια μεγάλη κερδισμένη! Η Άρσεναλ επικράτησε 4-2 της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ και έπιασε την Τότεναμ στην τετράδα. Αντίθετα, οι Μπλε υπέστησαν την τρίτη διαδοχική εντός έδρας ήττα για πρώτη φορά έπειτα από 28 χρόνια.

Στο 13ο λεπτό ένα λανθασμένο γύρισμα του Κρίστενσεν προς τον Μεντί έδωσε την ευκαιρία στον Ενκέτια να βρεθεί απέναντι στον Μεντί και να πλασάρει για το 1-0 της Αρσεναλ. Αμεση απάντηση από τους Μπλε, αφού στο 17′ ο Βέρνερ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Τσάκα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Ρυθμός στο ματς, με την Άρσεναλ να παίρνει ξανά κεφάλι στο σκορ στο 27ο λεπτό.UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Η ομάδα του Αρτέτα από την … τρικυμία της άμυνας, έβγαλε εξαιρετική αντεπίθεση και κατάφερε να σκοράρει! Όντεγκααρντ και Σάκα έβγαλαν υπέροχη φάση και ο Σμιθ – Ρόου με το 10ο του γκολ στη σεζόν πέτυχε το 2-1. Οι «Gunners» δε χάρηκαν αρκετά, αφού στο 32′ ήρθε εκ νέου η ισοφάριση. Ο Γουάιτ έχασε τη μπάλα από την πίεση των Βέρνερ και Μάουντ και ο Αθπιλικουέτα με προβολή πέτυχε το 2-2.

Στο 57′ η άμυνα της Τσέλσι υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη, ο Ενκέτια κέρδισε κόντρες και πέτυχε το 3-2. Ο Μικέλ Αρτέτα κατάφερε να «εγκλωβίσει» τους γηπεδούχους και στο 90′ ήρθε και το 4ο γκολ. Γκάφα του Αθπιλικουέτα, γκρέμισε τον Σάκα και ο τελευταίος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 4-2.

Νίκη… ηρεμίας η Νιουκάστλ!

Η Νιουκάστλ πέτυχε μεγάλη εντός έδρας νίκη, επικράτησε 1-0 της Κρίσταλ Πάλας και άφησε στην άκρη τις περιπέτειες. Οι «καρακάξες» είχαν τον έλεγχο και στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με υπέροχο τελείωμα του Αλμιρόν στο 32ο λεπτό. Κακό παιχνίδι στην επανάληψη, η Κρίσταλ Πάλας πήρε τον έλεγχο, πίεσε, αλλά δε βρήκε τρόπο για να απειλήσει τους γηπεδούχους.

Λύτρωση με Ριτσάρλισον

O Ριτσάρλισον λύτρωσε την Εβερτον, αφού απέσπασε ισοπαλία 1-1 εντός έδρας από τη Λέστερ και βρέθηκε στο +4 από την Μπέρνλι και τη 18η θέση. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς μπήκε δυνατά και στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Χάρβεϊ Μπαρνς. Η Εβερτον πίεσε, έχασε ευκαιρίες, όμως στο 90+2′ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Ντέλε Αλι γύρισε ιδανικά και ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το 1-1.