2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ίντερ – Ρόμα 3-1: Με φόρα για το back-to-back και στο +1 από Μίλαν

Ίντερ – Ρόμα 3-1: Με φόρα για το back-to-back και στο +1 από Μίλαν

By on 23 Απριλίου, 2022 0 813 Views

Φορμαρισμένη την κατάλληλη στιγμή, η Ίντερ μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι κόντρα στη Ρόμα (3-1), κατέγραψε το τέταρτο σερί της τρίποντο και βρίσκεται μόνη στην κορυφή της Serie A μετά από 33 αγώνες. Στο -1 η Μίλαν, στο -5 η Νάπολι.

Έκανε τη ζωή της εξαιρετικά δύσκολη στις αρχές του 2022. Απέτυχε να νικήσει στη σειρά όλες τις βασικές διεκδικήτριες (ΑταλάνταΝάπολιΜίλαν), παρασύρθηκε και συνέχισε να χάνει βαθμούς. Οι αντίπαλοί της, όμως, ανταπέδωσαν ουκ ολίγες φορές τα «δώρα». Και πλέον, η Ίντερ μοιάζει ξανά το φαβορί για το Scudetto. Με φόρα από την εμφατική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου επί της Μίλαν (3-0) και τα επτά σερί ματς δίχως ήττα στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι έβγαλε μέταλλο back-to-back πρωταθλήτριας, νικώντας άνετα τη Ρόμα (3-1) και προσπέρασε τους Ροσονέρι στην κορυφή πέντε ματς πριν το φινάλε.

Η Ρόμα ήταν η ομάδα που είχε κατοχή και κυκλοφορία στο πρώτο κομμάτι του αγώνα αλλά η Ιντερ την πρώτη φάση στο 18’ με το σουτ του Τσαλχάνογλου από τα 25 μέτρα που απέκρουσε ο Ρούι Πατρίσιο, ενώ δύο λεπτά μετά με τον ίδιο τρόπο απείλησε για τους φιλοξενούμενους ο Μχιταριάν αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 29’ η Ρόμα βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ όταν η κεφαλιά του Μαντσίνι πέρασε μόλις έξω με τον Χαντάνοβιτς όρθιο και σε αυτό το σημείο, όλα τελείωσαν για το club της Αιώνιας Πόλης.

Και αυτό γιατί στο επόμενο λεπτό ο Τσαλχάνογλου έβγαλε στον χώρο τον Ντούμφρις και εκείνος πλάσαρε στο τετ-α-τετ τον Ρούι Πατρίσιο. Η Ιντερ πάτησε σαφώς καλύτερα μετά το 1-0 και πήγε στα αποδυτήρια με 2-0 χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ από τον Μπρόζοβιτς, ο οποίος πήρε από τον Πέρισιτς και με καταπληκτική ενέργεια και πλασέ όσο πιο… παραθυράκι γινόταν, δεν άφησε περιθώριο στον Πορτογάλο πορτιέρε της Ρόμα

Νωρίς στην επανάληψη και το 52’ όλα τελείωσαν οριστικά υπέρ της Ιντερ, η οποία βρήκε και τρίτο γκολ, με κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες έπειτα από κόρνερ του Τσαλχάνογλου [10η ασίστ στο φετινό Campionato] για να γίνει έτσι το 3-0. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 85 για το γκολ της τιμής για την Ρόμα ο Μχιταριάν.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι νερατζούρι σκαρφάλωσαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τη δεύτερη Μίλαν και πέντε από την τρίτη Νάπολι, ενώ τέταρτη ακολουθεί η Γιουβέντους με 63 βαθμούς.

*Χειροκροτήθηκε από τους τιφόζι των Nerazzurri ο Ζοσέ Μουρίνιο, σε ένα όχι καλό βράδυ λίγες μέρες πριν η ομάδα του παίξει με την Λέστερ για τα ημιτελικά του ECL.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Ντιμάρκο (63’ Μπαστόνι), Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (72’ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς (72΄Γκόσενς), Τζέκο (63’ Κορέα), Μαρτίνες (82’ Σάντσες)

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Κάρσντορπ, Ολιβέιρα (80’ Μπόβε), Μχιταριάν, Ζαλέφσκι (78’ Βίνια), Πελεγκρίνι (64’ Βερετού), Ελ Σαράουι (64’ Πέρεθ), Έιμπραχαμ (78’ Σομουρόντοβ)