1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 5-1: Πεντάρα στο ρελαντί με «φονικό» Ζεσούς

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 5-1: Πεντάρα στο ρελαντί με «φονικό» Ζεσούς

By on 23 Απριλίου, 2022 0 768 Views

Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ 5-1: Πεντάρα στο ρελαντί με «φονικό» Ζεσούς (vid)

Με τον… φευγάτο Γκαμπριέλ Ζεσούς να κάνει πράγματα και θαύματα με καρέ τερμάτων, η Σίτι διέλυσε 5-1 τη Γουότφορντ και αποσπάστηκε στο +4 από τη Λίβερπουλ, πέντε «στροφές» πριν από το φινάλε. «Βύθισε» τη Νόριτς η Νιούκαστλ, βαθμός για Βίλα.

Τέσσερις και σήμερα’ ήταν το σκηνικό για την Σίτι πριν από το ματς με την Γουότφορντ και πλέον της μένουν μόνο 4 αγώνες. Χάρη στον Γκαμπριέλ Ζεσούς, που πέτυχε καρέ γκολ και έδωσε μια ασίστ, αν οι Πολίτες επικρατήσουν το επόμενο διάστημα των Λιντς (εκτός), Νιούκαστλ (εντός), Γουέστ Χαμ (εκτός), Αστον Βίλα εντός), δεν θα τους ενδιαφέρει καθόλου τι θα κάνει η 2η, Λίβερπουλ, από την οποία πήγαν στο +4

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους από νωρίς στην αναμέτρηση κόντρα στην Γουότφορντ, που δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Στο 4’ ο Ζεσούς πλάσαρε σε κενό τέρμα μετά τη συρτή σέντρα του Ζιντσένκο και η κατοχή έφτασε άμεσα στο 82% για τους γηπεδούχους. Στο 23’ ήταν η σειρά του Ντε Μπρόινε με τηλεκατευθυνόμενη σέντρα από δεξιά να δώσει πάρε-βάλε στον Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος έγραψε το 2-0 με κεφαλιά.

Η Γουότφορντ μείωσε στο 28’ με ωραίο διαγώνιο σουτ του αριστερού μπακ, Καμαρά, μετά την ασίστ του Ντένις, όμως στο 34’ η Σίτι επανέφερε τη διαφορά στα δύο γκολ χάρη στο τρομερό σουτ του Ρόδρι εκτός περιοχής μετά την πάσα του Ζεσούς, με το 3-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο, από τα πρώτα δευτερόλεπτα το όποιο ενδιαφέρον τελείωσε. Ο Φόστερ ανέτρεψε τον Ζεσούς μέσα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος στο 49’ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ από τη βούλα του πέναλτι (4-1). Στο 53’ σε κόντρα και συνδυασμό για σεμινάριο για την Σίτι ο Ντε Μπρόινε έδωσε τη δεύτερη ασίστ του στο ματς και ο Ζεσούς έκανε καρέ τερμάτων, με το 5-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε αφού ο Ντένις στην πιο καθαρή φάση της Γουότφορντ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Εντερσον.

*Στα άλλα ματς που έγιναν την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ με δύο γκολ του Ζοέλινγκτον και ένα του Μπρούνο Γκιμαράες, νίκησε 0-3 την Νόριτς και την έσπρωξε πιο κοντά στον υποβιβασμό, ενώ Λέστερ και Αστον Βίλα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο King Power.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ (63΄Ακέ), Ζιντσένκο, Ρόδρι (71΄Μαχρέζ), Φερναντίνιο, Ζεσούς, Ντε Μπρόινε (57΄Γκουντογκάν), Στέρλινγκ, Γκρίλις

Γουότφορντ (Ρόι Χόντγκσον): Φόστερ, Καμαρά, Σαμίρ (68΄Κάθκαρτ), Καμπασίλε, Ενγκάκια, Λούζα (75΄Καγιεμπέ), Σισοκό, Κλέβερλι, Σαρ (68΄Πέδρο), Ντένις, Κινγκ