1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αγκαλιά με τον τελικό η Ομόνοια.Άλωσε (0-2)το Παπαδόπουλος με Παπουλή και Λοίζου

Αγκαλιά με τον τελικό η Ομόνοια.Άλωσε (0-2)το Παπαδόπουλος με Παπουλή και Λοίζου

By on 26 Απριλίου, 2022 0 4946 Views

Νίκη με 0-2 για την Ομόνοια απέναντι στην Ανόρθωση με τους πράσινους να έχουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στο ΓΣΠ.

Στο 11ο λεπτό ο Παπουλής άνοιξε το σκορ για την Ομόνοια, ενώ  ο Λοϊζου στο 36ο λεπτό έκανε το 0-2.

Η επιλογή Τζουρ κάτω απο τα δοκάρια στο πιο κρισιμο ματς της χρονιάς αποδείχθηκε λανθασμένη αφού έχει μεγάλη ευθύνη για το πρώτο γκολ απο την σέντρα του Παπουλή απο πολύ πλάγια και μακριά.Στο β’ημίχρονο φυσικά είχε 2-3 σωτήριες επεμβάσεις και δεν είναι ο υπαίτιος της ήττας Πριν ζεσταθεί το παιχνίδι η Ομόνοια πήρε το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα με φρέσκους και γρήγορούς πάικτες και ήρεμους μετά την γρήγορη εξέλιξη.Αντίθετα η Ανόρθωση έχασε ψυχολογία και με κουρασμένους παίκτες και αγχωμένους δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο Α’ημίχρονο.Έλειψε το πρέσινγκ του Νοβότνι ενώ δεν πήγαινε η μπάλα στον Λαζαρο που έπαιζε κορυφή Στο β’ έγιναν αλλαγές και έφτιαξε ευκαιρίες η Ανόρθωση αλλά απέναντι της ήταν ο Φαμπιάνο και έσωσε την εστία του ενώ οι βεβιασμένες ενέργειες δεν βοηθούσαν.Δίκαια κέρδισε η Ομόνοια και είναι αγκαλιά με την πρόκριση αφού μόνο με θαύμα μπορεί να γίνει η ανατροπή στο ΓΣΠ από μια Ανόρθωση που φαίνετσι κουρασμένη και πλέον θα έχει βασικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος!

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 8ο λεπτό ο Λοϊζου έκανε το σουτ μετά από προσπάθεια του Παπουλή, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ, χωρίς στην συνέχεια να σημειωθεί κάτι αξιοσημείωτο.

Στο 11ο λεπτό ο Παπουλής με τρομερό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 0-1!

Στο 17ο λεπτό  ο Ρισβάνης από πολύ κοντά έκανε το σουτ αλλά ο Φαμπιάνο έκανε τεράστια απόκρουση. Στην επαναφορά ο Ρισβάνης έκανε νέο σουτ το οποίο σταμάτησε στον Γιούστε.

Στο 29ο λεπτό ο Λοβέρα μετά από ατομική ενέργεια έκανε το σουτ με τον Τζουρ να απομακρύνει σε κόρνερ. 5 λεπτά μετά ο Σέχου από πλάγια θέση είχε ένα κακό σουτ που έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 36ο λεπτό ο Λοϊζου με ατομική ενέργεια, άδειασε την άμυνα της Ανόρθωσης και πλάσαρε για το 0-2.

Στο 44 ο Λάζαρος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα καθαρά με το χέρι και είδε την κίτρινη κάρτα.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 49ο λεπτό ο Μάταβζ έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. 2 λεπτά μετά ο Λάζαρος από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνο ο οποίος έκανε άλλη μια σπουδαία απόκρουση. Στο 56΄ο Μάταβζ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο έξω, ενώ 2 λεπτά άστοχος ήταν και ο Παπουλής.

Στο 62 ο Νοβότνι έπιασε ένα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. 4 λεπτά μετά ο Χριστοφή έκανε ένα σουτ υπό την πίεση του Λέζιακς και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 69΄Παπουλής και Κορέια έχασαν από μια ευκαιρία με τους Τζουρ και Χούμποτσαν να τους σταματούν.

Στο 73΄ο Μάταβζ γύρισε και έκανε το σουτ με τον Τζουρ να απομακρύνει ενώ λίγο μετά ο Φαμπιάνο σταμάτησε σουτ του Ουάρντα.

Στο 82΄Ντέλετιτς και Κακουλλής είχαν από μια προσπάθεια αλλά κανείς δεν ήταν εύστοχος.

Στις καθυστερήσεις ο Φαμπιάνο μάζεψε μια κεφαλιά του Ουάρντα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Τζουρ, Αρτυματάς, Βερχόβετς (46′ Νοβότνι), Κορέια, Χριστοδουλόπουλος (79′ Χρυσοστόμου), Χουσμπάουερ (46′ Ιωάννου), Ρισβάνης, Εσκοβάλ (55′ Αμπαρτζουμιάν), Κορρέα, Ουάρντα, Χριστοφή (73′ Ντέλετιτς)
Στον πάγκο: Λόρια, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Πόποβιτς, Καλτσάς, Αραγιούρι,  Χρυσοστόμου

ΟΜΟΝΟΙΑ (Ν.Λένον): Φαμπιάνο, Σέχου (76′ Ψάλτης), Γιούστε (63′ Χούμποτσαν), Μάταβς (76′ Κακουλλής), Παπουλής (70′ Ζαχαρίου), Λέζιακς, Μπασιρού, Λανγκ, Λοβέρα (76′ Χαραλάμπους), Ντίσκερουντ, Λοίζου
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Ψάλτης, Κίκο Μποτεάκ,  Παναγιώτου, Τσέποβιτς, Χαραλάμπους, Κακουλλής, Ασάντε

ΣΚΟΡΕΡ: 11′ Παπουλής, 36′ Λοίζου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βερχόβετς, Κορρέα, Χριστοδουλόπουλος/ Λανγκ, Χαραλάμπους
ΘΕΑΤΕΣ: 8.000

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Ουάρντα Βερχόβετς, Εσκοβάλ, Νοβότνι, Χριστοδουλόπουλος, Ιωάννου, Ρισβάνης
ΟΜΟΝΟΙΑ: Λέζιακς, Ψάλτης


Διαιτητής: Manganiello Gian Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Ghersini Davide
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας