4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ANOΡΘΩΣΗ:Βλέπει μόνο τον Απόλλωνα και καλεί τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα

ANOΡΘΩΣΗ:Βλέπει μόνο τον Απόλλωνα και καλεί τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα

By on 29 Απριλίου, 2022 0 1869 Views

Για όλα τα θέματα που αφορούν την Ανόρθωση μίλησε ο Δημήτρης Χριστοφόρου σε δηλώσεις που παραχώρησε στον SUPER SPORT FM. Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης απάντησε για τη φημολογία σχετικά με το μέλλον του Ουάρντα, τις πληροφορίες για συζητήσεις με τον Νεόφυτο Λάρκου αλλά και για τα παράπονα που έχει η Ανόρθωση από τον Mίλοραν Μάζιτς (αρχιδιαιτητής) αλλά και τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη (αθλητικός δικαστής).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Το γεγονός είναι πως η ομάδα μας παίζει μόνο καθοριστικά παιχνίδια από εδώ και πέρα. Κάθε νίκη ή ήττα αλλάζει τα δεδομένα. Έχουμε μπροστά μας τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και τον συναντάμε σε μία περίοδο πολύ σημαντική, που χρειαζόμαστε τη νίκη για να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση και να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Τι συνέβηκε μετά τις νίκες επί του ΑΠΟΕΛ: «Η φετινή εξάδα της Β’ φάσης είναι η πιο δυνατή τη φετινή σεζόν. Καμία ομάδα δεν πάει να παίξει άμυνα απέναντι στην άλλη, όλοι πάνε για τη νίκη. Και αυτό το βλέπουμε για πρώτη φορά. Αυτό που έγινε με τον ΑΠΟΕΛ, ήταν το μοναδικό παιχνίδι στα πλέι οφ που η μία ομάδα κυριάρχησε απόλυτα της άλλης. Πρέπει να διορθωθούμε στα επόμενα παιχνίδια και αυτό πρέπει να γίνει από αύριο».

Για τον κόσμο που αντέδρασε: «Αν μία ομάδα του μεγέθους της Ανόρθωσης έχανε με 2-0 σε ημιτελικό κυπέλλου, με 6-7 κόσμο και ήμασταν χαρούμενοι, τότε θα είχαμε σημαντικό πρόβλημα. Ο κόσμος κάνει κριτική, αυτό γίνεται σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Σαφώς έχουν δικαίωμα στην κριτική, δεχόμαστε όσα λένε. Δεν διοικεί ο κόσμος, ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Αυτό που ζητάμε τώρα, είναι πως αφού έχουμε ακόμα ελπίδες, που μπορεί να μειώθηκαν αισθητά στον ημιτελικό του κυπέλλου, όμως είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών μας και ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα για να στηρίξει την προσπάθειά τους».

Για το ντέρμπι με τον Απολλωνα: «Είναι ξεκάθαρο πως ο καθένας βλέπει την δική του πλευρά. Εμείς θέλουμε τη νίκη για να ανεβούμε βαθμολογικά. Δεν μας βολεύει η πέμπτη θέση αυτή τη στιγμή, αν καταφέρουμε να το ανατρέψουμε την Τετάρτη, έχει καλώς, όμως δεν βλέπουμε αυτό το παιχνίδι. Βλέπουμε μόνο τον Απόλλωνα και πως θα ανέβουμε βαθμολογικά».

Για τον κόσμο: «Μπορώ να πω πως η προπώληση δεν είναι όπως με την Ομόνοια. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, όμως πρέπει να έρθει στο γήπεδο για να… πνίξει αυτή την απογοήτευση, να βοηθήσει την ομάδα να βγει στην Ευρώπη. Όλοι χάρηκαν το φετινό Ευρωπαϊκό μας ταξίδι και αν θέλουμε να το επαναλάβουμε, θα πρέπει να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο».

Για το ντεφορμάρισμα του Ουάρντα: «Δεν θα σταθούμε ατομικά σε έναν ποδοσφαιριστή. Είναι ομαδικό το θέμα. Δεν στοχοποιούμε κανέναν, ούτε θα απομονώσουμε έναν παίκτη για να ρίξουμε ευθύνες».

Για τη φημολογία ελλαδικών μέσων για Ουάρντα: «Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε χαρακτηρίσει αυτή την περίοδο ως silly season. Είναι μία περίοδος που ότι και να γράψεις, είσαι μέσα, γιατί όλα είναι πιθανά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι, αν υπάρξει θα ενημερώσουμε. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε όλοι το επόμενο παιχνίδι».

Για το θέμα τεχνικού διευθυντή: «Είναι ανοιχτό το ζήτημα, υπάρχει πρόθεση να προσληφθεί ένα άτομο για τη θέση του αθλητικού διευθυντή. Έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις που όμως δεν προχώρησαν σε συμφωνία. Συνεχίζονται οι συζητήσεις, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία με κανέναν».

Αν υπάρχουν επαφές με Νεόφυτο Λάρκου: «Όπως είπα, έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις με αρκετά πρόσωπα, τα πλείστα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Δεν είναι σωστό να πούμε για ένα μόνο όνομα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία».

Για την άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ: «Θέλουμε να κάνουμε μία τοποθέτηση στα όσα συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ. Θέλουμε να τονίσουμε πως η συνέλευση έγινε με πρωτοβουλία της Ανόρθωσης και μερικών άλλων ομάδων. Θεωρούμε πολύ σημαντικό πως ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ απολογήθηκε για την ανάρτηση, ενώ το ίδιο έγινε και από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ. Θέλουμε να αναφέρουμε πως έχει συμφωνηθεί πως θα επανέλθει ο κώδικας δεοντολογίας για να παραπέμπονται στον αθλητικό δικαστή και οι δικές τους τοποθετήσεις. Να επανέλθουμε σε τριμελής επιτροπή στην απονομή της δικαιοσύνης. Επίσης, πρέπει να προκύψουν αλλαγές στον τρόπο που διοικείται το κομμάτι της διαιτησίας. Τα πρόσωπα που αποτελούν τα δύο αυτά όργανα αυτόν τον καιρό, κος Μάζιτς και κος Βρυωνίδης, θα πρέπει να αποχωρήσουν. Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα προσβάλλουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αυτός ο χειρισμός, των όσων έγιναν στον αγώνα κυπέλλου Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ, αφήνει εκτεθειμένο το κυπριακό ποδόσφαιρο και τα δύο αυτά πρόσωπα θα πρέπει να αποχωρήσουν».