17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Βήμα σημειωτόν!Ισόπαλο και το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ(1-1)Ο Ρομό την τελευταία μεγάλη ευκαιρία

Βήμα σημειωτόν!Ισόπαλο και το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ(1-1)Ο Ρομό την τελευταία μεγάλη ευκαιρία

By on 1 Μαΐου, 2022 0 850 Views

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ του Πρωταθλήματος Cyta.Kαι τα τρία παιχνίδια του Α΄ ομίλου έληξαν ισόπαλα 1-1 έτσι η κατάσταση στην βαθμολογία δεν διαφοροποιήθηκε και πλέον το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται νίκη στο Τσίρειο κόντρα στον Απόλλωνα για να περάσεις την κορυφή ενώ συνεχίζεται η μεγάλη μάχη για τις θέσεις της Ευρώπης.

Οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη, όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι περισσότερο από τον ένα βαθμό.

Το ΑΠΟΕΛ έχασε την ευκαιρία να ανεβεί στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον είναι στους 51 βαθμούς, ένα λιγότερο από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Η ΑΕΚ έφτασε στους 47 βαθμούς και επέστρεψε στην 3η θέση.Ακολουθεί ο Άρης με 46, η Ανόρθωση με 45 και η Πάφος με 43

Τα δύο γκολ επιτεύχθηκαν με κεφαλιές στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μάγκλιτσα άνοιξε το σκορ στο 26’  μετά από σέντρα του Νατέλ και ο Γκαρσία βρήκε δίχτυα μετά από κόρνερ του Γκουστάβο.

Την επόμενη αγωνιστική, το ΑΠΟΕΛ θα δώσει ντέρμπι τίτλου με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Άρη στην Αρένα.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από δυο ευκαιρίες και ένα γκολ με τον ίδιο τρόπο πέτυχαν οι ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός, σκοπιμότητες δεν υπήρξαν και ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν ψηλά και έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Στο 2’ μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ και γλύστρημα του Τούμπα, ο Ντανίλο και μετά ο Μάγκλιτσα έκαναν κοντινά σουτ, όμως, αμφότερα αποκρούστηκαν σωτήρια.

Η ομάδα της Λάρνακας συγκεντρώθηκε στο παιχνίδι και στο 12’ ο Φαράς με κοντινό σουτ χωρίς πίεση, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλό διάστημα, κρατούσαν μπάλα, αλλά μέχρι το 26’ όταν οι γαλαζοκίτρινοι άνοιξαν το σκορ.
Ο Νατέλ από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Μάγκλιτσα με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Τούμπα για το 1-0. Η ένταση στο ΓΣΠ ανέβηκε ακόμα περισσότερο, όμως, οι ποδοσφαιριστές του Αυγουστή δεν εκμεταλλεύτηκαν τη ψυχολογία που απέκτησαν μετά το γκολ.

Δέκα λεπτά μετά το τέρμα του Κροάτη, η ΑΕΚ απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Λέδες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκαρσία ανέβηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έφερε το ντέρμπι στα ίσα. Ο κόσμος της ομάδας μπήκε στην εξίσωση, ο Γκιούρσκο έκανε το σουτ στο 43’ αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Μιχαήλ.

Η τελευταία φάση ήρθε από το πόδι του Νατέλ, ο οποίος εκτέλεσε το φάουλ, όμως, ο Τούμπας ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε την μπάλα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δεν είχε τον ίδιο ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές και είχαν ως πρώτο στόχο να διαφυλάξουν την άμυνα τους. Οι προπονητές από την άλλη προχωρούσαν στις αλλαγές προκειμένου να δώσουν φρεσκάδα στον αγωνιστικό χώρο και να χτυπήσουν το παιχνίδι προς το τέλος.

Στο 66’ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Θεοδώρου να κάνει το κοντινό σουτ και τον Τούμπα να δηλώνει έτοιμος, όπως έπραξε και στο 72’ όταν ο Σαμπάλα δοκίμασε το πόδι του.

Η κλεψύδρα άδειαζε επικίνδυνα για τις δυο ομάδες που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα. Στο 89’ ο Ρόμο μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η τελευταία κλασσική ευκαιρία του ντέρμπι, όπου άφησε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ στο ισόπαλο και άβολο 1-1.

ΑΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Μιχαήλ, Πέδρο, Σαμπάλα, Βινίσιους, Έσελινγκ, Σόουζα, Θεοδώρου (69′  Εφραίμ), Ντανίλο (54′  Οκριασβίλι), Μάγκλιτσα, Σαρφό, Νατέλ (88′  Σατσιάς)

Στον πάγκο: Σκουφέτ, Τσιλιγγίρης, Μιντίκκης, Γαβριήλ, Τσεπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Γεωργίου

ΑΕΚ (Ντ.Μπαντία): Τούμπας, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία (87′  Τάντι), Ροσάλες, Γκουστάβο, Μάμας (74′  Εσπινόσα), Γκιούρτσο, Φαράζ (61′  Ακοράν), Άλτμαν (61′  Ρόμο), Τρισκόφσκι (87′  Λαμπόικο)

Στον πάγκο: Λεάλ, Γκονζάλεθ, Ολατούντζι, Χριστοφόρου, Παναδέρο, Νταρμπισάιαρ, Ναούμ

ΣΚΟΡΕΡ: 26′  Μάγκλιτσα / 36′  Γκαρσία

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Θεοδώρου, Οκριασβίλι, Σαμπάλα / Μάμας, Γκαρσία

ΘΕΑΤΕΣ: 14.000

Διαιτητής: Sozza Simone

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

VAR: Abisso Rosario

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος