1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ομόνοια πέρασε δίκαια στον τελικό.Το γρήγορο γκολ του Λανγκ και η άμυνα μετά την αποβολή του Γιούστε έδωσαν την πρόκριση

Η Ομόνοια πέρασε δίκαια στον τελικό.Το γρήγορο γκολ του Λανγκ και η άμυνα μετά την αποβολή του Γιούστε έδωσαν την πρόκριση

By on 4 Μαΐου, 2022 0 658 Views

Στον τελικό κυπέλλου μετά από 6 χρόνια η Ομόνοια, η οποία σφράγισε την πρόκριση απέναντι στην Ανόρθωση με το 1-1 να τις δίνει την πρόκριση.

Στον τελικό η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει  τον Εθνικό Άχνας.

 Θυμίζουμε ότι είχε επικρατήσει με 0-2 στο πρώτο παιχνίδι.

Το σκορ άνοιξε ο Λανγκ στο 6ο λεπτό, ενώ 3 λεπτά μετά η Ομόνοια έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Γιούστε.

Στο 23ο λεπτό ο Ουάρντα έκανε το 1-1 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

H Oμόνοια με τη συνολική εικόνα και των δύο αγώνων πήρε δίκαι την πρόκριση.Σήμερα το γρήγορο γκολ του λανγκ και η καλή άμυνα όταν έμεινε με 10 πάικτες δεν επέτρεψαν στην ΑΝόρθωση παρά την προσπάθεια της και το γκολ του Ουάρντα να διεκδικήσει την πρόκριση με τις απουσίες των Λάζαρου και Αρτυματά να επηρεάζουν αισθητά την ποιότητα της ομάδας όπου ξεχώριζε ο Ουάρντα αλλά ήταν μόνος

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια καλή προϋπόθεση με τον Παπουλή στο 2΄ενώ στο ίδιο λεπτό ο Χριστοφή από κοντά έχασε ευκαιρία όταν με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 6ο λεπτό ο Λανγκ από κοντά έκανε το 1-0 όταν η μπάλα έφτασε κοντά του από τον Λοϊζου στην εξέλιξη μιας φάσης από μια εκτέλεση φάουλ και μεγάλη αδράνεια της άμυνας της Ανόρθωσης

Tρία λεπτά μετά ωστόσο η Ομόνοια έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά από φάουλ του Γιούστε στον Νοβότνι.

Στο 16ο λεπτό ο Φαμπιάνο απομάκρυνε σε κόρνερ ένα σουτ του Νόβοτνι. Τρία λεπτά μετά ο Λοβέρα εκτέλεσε ένα φάουλ πάνω από τα δοκάρια.

Στο 23ο λεπτό ο Ουάρντα έκανε το 1-1 με εξαιρετική κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ ανλαμεσα στους δύο κεντρικούς αμυτνικούς ντης Ομόνοια..

Ο Ουάρντα έπιασε ένα δυνατό σουτ στο 31΄με την μπάλα να φεύγει έξω, ενώ 2 λεπτά μετά ο Φαμπιάνο μάζεψε ένα σουτ του Ιωάννου. Η Ομόνοια απάντησε με κεφαλιά του Μάταβζ στο επόμενο λεπτό, με την μπάλα όμως να περνά έξω. Στο 38΄ο Αραγιούρι έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Φαμπιάνο μάζεψε.

Στο 47 ο Λοϊζου δίστασε να κάνει το σουτ ενώ ήταν εντός περιοχής.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 55΄ ο Φαμπιάνο μάζεψε εύκολα ένα σουτ του Ιωάννου. 4 λεπτά μετά ο Λοϊζου είχε μια καλή προσπάθεια, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Άστοχο ήταν ένα σουτ του Αραγιούρι στο 62ο λεπτό.

Στο 67΄η Ανόρθωση έχασε μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Κορρέα στο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ, ενώ στην εξέλιξη η Ομόνοια είχε άστοχο σουτ με τον Μάταβζ.

Στο 83΄η Ομόνοια έχασε τρομερή ευκαιρία σε τετ α τετ του Λοϊζου μετά από αντεπίθεση.

Στις καθυστερήσεις ο Καλτσάς από καλή θέση είχε ένα άστοχο σουτ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σέχου, Μιξ, Λέζιακς, Κακουλλής,  Ζαχαρίου /Πόποβιτς, Ιωάννου, Κορέια, Χούσμπαουερ.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Γιούστε/

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Γιούστε, Λανγκ, Λέζιακς, Σέχου, Μπασιρού, Μιξ, Λοϊζου, Παπουλής (14΄Χούμποτσαν), Λοβέρα (69΄Ζαχαρίου), Μάταβζ (69΄Κακουλλής).

Στον πάγκο: Ουζόχο, Παναγή, Κίκο, Ψάλτης, Χούμποτσαν, Χαραλάμπους, Παναγιώτου, Μποτεάκ, Ασάντε, Ζαχαρίου, Τσέποβιτς, Κακουλλής.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τζουρ, Κορέια, Πόποβιτς (46΄Ντέλετιτς), Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Χούσμπαουερ, Κορρέα, Ιωάννου(68΄Χρυσοστόμου), Ουάρντα, Χριστοφή (68΄Καλτσάς), Νοβότνι (79’ Μότης)

Στον πάγκο: Λόρια, Παπαδόπουλος, Αβραάμ, Καλτσάς, Εσκοβάλ, Χατζημιτσής, Μότις, Χατζηδημητρίου, Ντέλετιτς, Χρυσοστόμου.

Διαιτητής: Fourneau Francesco

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

VAR: Dionisi Federico

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος