2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

ΛΕΝΟΝ:Έχουμε κάποιους φανταστικούς παίκτες

By on 6 Μαΐου, 2022 0 2209 Views

Οι δηλώσεις στην κάμερα της Ομόνοιας παραχώρησε ο Νιλ Λένον.

Αναλυτικά:

Ο Νιλ Λένον μίλησε για το αυριανό παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ, την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, τον χαρακτήρα που έβγαλε η ομάδα και εκθείασε τη μαγική ατμόσφαιρα στο ΓΣΠ!

Νέο παιχνίδι για το πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΛ. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό;
«Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και προφανώς υπάρχει ένα καλό κλίμα γύρω από τον Σύλλογο μετά την πρόκριση μας στον τελικό. Ανυπομονούμε για όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν. Απέναντι στην ΑΕΛ θα χρησιμοποιήσουμε το ρόστερ μας. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά απέναντι στη Δόξα την περασμένη εβδομάδα. Προφανώς οι παίκτες έκαναν τεράστια προσπάθεια χθες βράδυ, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Οπότε πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό και να κάνουμε αλλαγές το Σάββατο».

Βεβαρημένο πρόγραμμα για την ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες, όμως τα αποτελέσματα και κυρίως οι εμφανίσεις είναι πολύ καλές. Ένα σχόλιο για το γεγονός αυτό;
«Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες. Η συμπεριφορά τους και αυτά που τους ζητάμε να κάνουν, είναι ψηλού επιπέδου. Χρησιμοποιούμε το ρόστερ όσο καλύτερα μπορούμε γιατί τους χρειαζόμαστε όλους έτοιμους και σε καλή κατάσταση. Όλοι χρειάζονται μία ευκαιρία να αγωνιστούν και για αυτό όλοι παίρνουν την ευκαιρία τους. Από τον 1ο μέχρι τον 11ο, όποιος μπαίνει στην ομάδα τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά».about:blank

Τρία παιχνίδια για το πρωτάθλημα πριν από τον τελικό. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους αγώνες;
«Ναι, θα χρησιμοποιήσουμε το ρόστερ μας. Τους χρειαζόμαστε όλους έτοιμους και σε καλή κατάσταση. Προφανώς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθούμε να κερδίζουμε τους αγώνες. Ευελπιστούμε να έχουμε όλη την ομάδα έτοιμη για να κάνουμε τις επιλογές μας ενόψει του τελικού».

Ποια θετικά μπορούμε να κρατήσουμε από το παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση;
«Ο χαρακτήρας που έδειξε η ομάδα ήταν καταπληκτικός. Τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και η νοοτροπία ήταν απίστευτα όπως και η σύνδεση με τους οπαδούς. Ο τρόπος που οι φίλαθλοί μας ανταποκρίνονταν στις προσπάθειες της ομάδας… ήταν εκπληκτική η συλλογικότητα. Ήταν μία φανταστική βραδιά! Ακόμη και με 10 παίκτες ήμασταν πολύ επικίνδυνοι κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Δεν μείναμε απλά να αμυνθούμε, σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις και ήμασταν φανταστικοί. Έχουμε κάποιους φανταστικούς παίκτες. Ο Μάταβζ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ο Λοΐζου απίστευτος. Ο Μάξι Λοβέρα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο επιθετικό κομμάτι. Αμυντικά οι δύο ποδοσφαιριστές στο κέντρο δούλεψαν πολύ σκληρά και η αμυντική τετράδα ήταν συμπαγής. Επίσης, έχουμε έναν φανταστικό τερματοφύλακα. Αυτά είναι μερικά από τα κομμάτια. Όμως, ήταν μία σπουδαία ομαδική προσπάθεια. Μπορούμε να κρατήσουμε πολλά διαφορετικά στοιχεία από το παιχνίδι, όχι μόνο από ποδοσφαιρικής άποψης, αλλά και για την προσωπικότητα».

Δύσκολη κατάσταση για την ομάδα μετά την κόκκινη κάρτα, αλλά δείξαμε δυνατό χαρακτήρα και σπουδαία νοοτροπία σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός για το μέλλον της ομάδας;
«Είναι κάτι εκπληκτικό γιατί υπήρχαν πολλά ερωτήματα για αυτή την ομάδα στη φετινή σεζόν. Και αυτό γιατί η απόδοση της δεν είχε πλησιάσει στα επίπεδα που θα μπορούσε. Αλλά μου έδειξαν χαρακτήρα τους δύο μήνες που είμαι εδώ και αυτό είναι κάτι εκπληκτικό. Είναι εντάξει να έχεις το ταλέντο, αλλά πρέπει επίσης να έχεις και την ιδιοσυγκρασία. Έχουμε προσωπικότητα, συλλογικότητα και αυτό δεν αφορά μόνο την ενδεκάδα, αλλά όλη την ομάδα. Για την ώρα βρισκόμαστε σε καλή θέση, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο και είναι σημαντικό να μην υπάρξει υποτίμηση. Οι άνθρωποι παρασύρονται και είναι σημαντικό να είμαστε δυνατοί μέχρι το τέλος της σεζόν».

Οι ποδοσφαιριστές απόλαυσαν την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση, ενώ και ο κόσμος ήταν πραγματικά καταπληκτικός. Πώς βιώσατε αυτήν τη βραδιά;
«Ήταν φανταστική! Στον τελευταίο μου χρόνο στη Σέλτικ όλη η χώρα βρισκόταν σε lockdown και χάσαμε όλους τους φιλάθλους της Σέλτικ. Έτσι, να δω όλον αυτόν τον κόσμο και να το βιώσω προσωπικά ήταν φανταστικό. Και σημαίνει πολλά για εμένα, αλλά και για τους παίκτες. Δεν σταμάτησαν να στηρίζουν την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήταν εκπληκτικό».