27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δύο ομάδες μας εξαφάλισαν ήδη ομίλους… Πότε αρχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι οι 5 εκπρόσωποι της Κύπρου

Δύο ομάδες μας εξαφάλισαν ήδη ομίλους… Πότε αρχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι οι 5 εκπρόσωποι της Κύπρου

By on 23 Μαΐου, 2022 0 2781 Views

Η σεζόν 2021-22 έχει φτάσει στο τέλος της. Επιφύλασσε εκπλήξεις, συγκινήσεις, ανατροπής και πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, οι πέντε ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, γνωρίζουν από ποιο προκριματικό γύρο της κάθε διοργάνωσης, άρα και τις ημερομηνίες, που θα αρχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Ο πρωταθλητής Απόλλωνας θα βρεθεί στην κληρωτίδα για τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου και τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν 2-3 Αυγούστου και 9 του ίδιου μήνα (επαναληπτικός). Υπενθυμίζουμε πως οι κυανόλευκοι έχουν ήδη εξασφαλίσει τουλάχιστον θέση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα συμμετάσχει και η ΑΕΚ, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αρχίζει το ταξίδι της από τον 2ο προκριματικό γύρο. Στις 15 Ιουνίου μαθαίνει αντίπαλο, και στις 19-20 Ιουλίου μπαίνει στο γήπεδο για τον πρώτο επίσημο αγώνα. 26-27 του ίδιου μήνα ο επαναληπτικός.

ΑΠΟΕΛ και Άρης θα βρεθούν στο Κόνφερενς Λιγκ και αμφότεροι αρχίζουν την πορεία τους από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και οι διπλοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 28 Ιουλίου.

Τέλος, όσον αφορά στον κυπελλούχο, τα δεδομένα είναι επίσης γνωστά. Ομόνοια ή Εθνικός θα διεκδικήσουν το κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη. Όποια ομάδα το εξασφαλίσει, θα αρχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τα πλέι του Γιουρόπα Λιγκ. 1η Αυγούστου θα μάθει αντίπαλο και οι διπλοί αγώνες θα διεξαχθούν στις 18 και 25 του ίδιου μήνα.Όπως ακι ο ρπωταθλητής έτσι και ο κυπελλούχος Κύπρου έχουν εξασφαλισμένη θ’έση για τους ομίλους του Κόνφερενς αν χάσουν την ευκαιρία τους στις δύο μεγαλύτςερες διοργανώσεις.