20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • KΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ:Δεν προλάβαμε να κάνουμε τις αλλαγές.Αλλοιώθηκε η εικόνα μας στο β΄ημίχρονο

KΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ:Δεν προλάβαμε να κάνουμε τις αλλαγές.Αλλοιώθηκε η εικόνα μας στο β΄ημίχρονο

By on 2 Ιουνίου, 2022 0 772 Views

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νίκος Κωστένογλου μετά τον αγώνα με το Κόσοβο, στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Η εικόνα που είχαμε στο πρώτο μέρος ήταν πολύ ικανοποιητική. Είχαμε απέναντι μας μια ομάδα ικανή. Εμείς συνεχίζουμε, δεν είναι εύκολο. Ο όμιλος είναι δύσκολος, παίζουμε με ομάδες πολύ ικανές. Δεν ξέρω πώς το αντιλαμβάνεται κάποιος ως προς την δυναμική των αντιπάλων”.

Στο δεύτερο ημίχρονο αυτή η εικόνα αλλοιώθηκε. Στο πρώτο 20λεπτό ο αντίπαλος δημιούργησε ευκαιρίες και κατάφερε σε μια από αυτές να σκοράρει, σε χρονικό σημείο που θα προχωρούσουμε σε αλλαγές, αλλά δεν προλάβαμε πριν σκοράρει ο αντίπαλος.

Συνέχεια ρισκάραμε περισσότερο, αλλάξαμε το σχήμα αλλά σε μια αντεπίθεση δεχτήκαμε δεύτερο γκολ και δεν είχαμε στη συνέχεια τις ψυχικές δυνάμεις αλλά και σωματικές δυνάμεις για να αντιδράσουμε».

Για το πρόβλημα που υπήρξε στο ξεκίνημα του β’ μέρος στην δεξιά μας πλευρά:”Ναι, αδικαιολόγητο ρήγμα, την ίδια τακτική είχαμε. Γνωρίζαμε τις επιθέσεις του αντιπάλου. Συμβαίνει αυτό στο πρώτα λεπτά του ημιχρόνου, δεν μπορείς να κάνεις κατευθείαν αλλαγή, περιμένεις ότι η εικόνα αυτή θα αλλάξει. Δεν είχαμε την εικόνα αυτή στο πρώτο μέρος. Τα γκολ δεν τα φάγαμε από την δεξιά αλλά από την αριστερή μας πλευρά. Πέραν τούτου όμως μας δημιούργησαν ευκαιρίες. Προσπαθήσαμε, κάναμε αλλαγή και τους δύο παίκτες στην δεξιά μας πλευρά και την ώρα που ρισκάραμε και ανοίξαμε το παιχνίδι, δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ”.

Όταν ξεκινάς με εντός έδρας από το Κόσοβο, ποιες είναι οι προσδοκίες; “Αξιολογούμε ποια είναι η δυναμική των αντιπάλων και προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό. Αλλά τα πράματα σε κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικά, δεν μπορούμε να βάζουμε ψηλούς στόχους από την μια μέρα στην άλλη. σας είπα και πριν ότι η εικόνα του πρώτου μέρους είναι ένα σημαντικό βήμα για εμένα. Το δεύτερο βήμα δεν το καταφέραμε. Ίσως αν δεν ήταν αυτή η χρονική περίοδος να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά δεν μπορούμε να διαγράψουμε την εικόνα του πρώτου μέρους”. 

Είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος του γκρουπ; “Σίγουρα το Κόσοβο και η Ελλάδα είναι καλύτερες ομάδες από εμάς ως προς την ποιότητά τους, σε ατομικά χαρακτηριστικά. Εμείς προσπαθούμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα, δεν μπορούμε να γίνουμε από την μία μέρα στην άλλη. Η Β. Ιρλανδία είναι μια δυναμική ομάδα. Υπάρχει διαφωνία ότι το Κόσοβο και η Ελλάδα στα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών είναι καλύτερη; Αλλά εμείς προσπαθούμε αυτό να το ανατρέψουμε”.