5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αναπόφευκτο το διαζύγιο Ανόρθωσης –Τιμούρ με τα νέα δεδομένα

Αναπόφευκτο το διαζύγιο Ανόρθωσης –Τιμούρ με τα νέα δεδομένα

By on 3 Ιουνίου, 2022 0 2413 Views

Προς διαζύγιο της Ανόρθωσης με τον Κετσπάγια οδηγούν οι εξελίξεις και σήμερα-αύριο θα ξεκαθαρίσει οριστικά αυτό το κεφάλαιο στην ομάδα της Αμμοχώστου αφού ο μεγαλομέτοχος της Εταιρείας και νέος πρόεδρος από την 1η Ιουνίου Χρ. Πουλλαίδης προ πολλού είχε αποφασίσει αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της ομάδας επιστρέφοντας στην προ 2019 εποχή όπου το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργούσε με προπονητές αλλά και τεχνικούς διευθυντές με διευρυμένες  αρμοδιότητες.

Ασφαλώς όσοι γνωρίζουν τον Τιμούρ Κετσπάγια ξέρουν ότι δεν θα δεχθεί τους όρους που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που θα δουλεύει και για τους συνεργάτες του. Και αυτοί που του έθεσαν αυτά τα νέα δεδομένα ως τετελεσμένο γεγονός είναι βέβαιοι ότι δεν θα τα αποδεχθεί . Και σήμερα όταν θα τεθούν ξανά στο τραπέζι θα επέλθει το διαζύγιο και ο κάθε ένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

 Από την επόμενη μέρα όμως η νέα τάξη πραγμάτων στην Ανόρθωση θα έχει πολύ ψηλά τον πήχη των στόχων γιατί η σύγκριση δεν θα είναι με την περίοδο 2009-2019 αλλά με την τελευταία τριετία. Όπου η Ανόρθωση ήταν ισόβαθμη με την Ομόνοια και στα ημιτελικά του κυπέλλου όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα 2019-20,ήταν κυπελλούχος την επόμενη χρονιά, και φέτος στην χειρότερη της σεζόν με το Κετσπάγια προπονητή για πρώτη φορά από σύσταση της εταιρείας η ομάδα έφερε έσοδα από την Ευρώπη  πέραν των 5 εκ και δεν είχε έλλειμα στα ταμεία της πρώτη φορά ,έφθασε στα ημιτελικά του κυπέλλου και τερμάτισε 5η αλλά μέχρι την τελευταία αγωνιστική διεκδικούσε μέχρι και την 2η θέση.

 Επιπρόσθετα με τα νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας ο προϋπολογισμός για το μισθολόγιο της ομάδας όχι δεν θα πρέπει να μειωθεί από τα 4 εκ που ήταν αλλά θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά αν η Ανόρθωση θα στοχεύσει στην κατάκτηση του τίτλου. Άλλωστε υπάρχει το μαξιλαράκι από τα έσοδα της πορείας στην Ευρώπη, έστω και αν στη νέα χρονιά δεν θα υπολογίζει σε νέα έσοδα από την Ευρώπη.

Στο μεταξύ ενώ φαινόταν πως γύρισε προς θετική κατάληξη το θέμα Κ. Αρτυματά επανήλθαν αμφιβολίες για την τελική εξέλιξη αφού ακόμα δεν επήλθε συμφωνία.