6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΑ:Λογικό,ένας μήνας καθυστέρηση για το γήπεδο Λεμεσού το οποίο θα χαρούν 50 χρόνια οι ομάδες

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΑ:Λογικό,ένας μήνας καθυστέρηση για το γήπεδο Λεμεσού το οποίο θα χαρούν 50 χρόνια οι ομάδες

By on 29 Ιουνίου, 2022 0 2452 Views

Για το νέο γήπεδο Λεμεσού και την καθυστέρηση (τουλάχιστον ενός μηνός) που προκύπτει στην παράδοσή του στις ομάδες μίλησε ανάμεσα σε άλλα ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στον ΣΠΟΡ FM 95.0.

O πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε πως είναι λογικό να υπάρξει καθυστέρηση ενός μηνός, μίλησε για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ενώ αναφέρθηκε και στο οδικό δίκτυο.

Αναλυτικά όσα είπε…

Για το πότε θα παραδοθεί το γήπεδο: «Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι το επίσημο ενημερωτικό που έχουμε είναι ότι ο εργολάβος θα τελειώσει τη δουλειά του 25/8 όπως μας είπε. Η άμμος είχε καθυστέρηση να έρθει από την Αίγυπτο έναν μήνα. Οπόταν φυτεύτηκε αμέσως το ίδιο βράδυ το χορτάρι που θέλει τρεις μήνες, άρα τοποθετείται από τους ειδικούς τέλος Σεπτεμβρίου, να είναι έτοιμο για χρήση το χορτάρι. Αν έχουμε τον έναν μήνα που με ενημερώνουν οι ειδικοί σαν σημαντική καθυστέρηση του έργου… είναι απολύτως σεβαστό.

Όσοι βρίσκονται κοντά κι εγώ είμαι συνεχώς εκεί, βλέπουν την πρόοδο του έργου, τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ναι μεν δεν θα μπορέσουν οι ομάδες να ξεκινήσουν εκεί, αυτό είναι δεδομένο πλέον, όμως σε ένα τέτοιο έργο να υπάρξει ένας μήνας καθυστέρηση -όπως παρουσιάζονται τα δεδομένα σήμερα- θεωρώ ότι είναι λογικό.

Υπολείπονται κάποιες συμφωνίες που πρέπει να τελειώσουν. Κάποια προβλήματα που θα έπρεπε να ήταν λυμένα. Στη διαχείριση του έργου, το αγοραίο ενοίκιο και τα λοιπά. Αυτά έπρεπε να ήταν τελειωμένα πριν ξεκινήσει το έργο. Είμαστε στην αναμονή για τις μελέτες για το αγοραίο ενοίκιο, συζήτηση με νομική υπηρεσία και έφορο κρατικών ενισχύσεων. Κάναμε συνάντηση στο προεδρικό για αυτά. Τρέχουμε. Αύριο έχουμε συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους, εκτός τους προέδρους των ομάδων, μιλώ για δημόσια έργα, εργολάβους, επιμετρητές. Ναι, η συνάντηση θα γίνει για αξιολόγηση της κατάστασης.

Να πω το εξής. Εγώ είμαι ο δεύτερος, έτσι νιώθω μπορεί να κάνω λάθος, είμαι ο δεύτερος πολίτης αυτής της χώρας που θα ήθελε το γήπεδο να είναι τώρα τελειωμένο. Ξέρεις ποιος είναι ο πρώτος (σ.σ. εννοεί τον ΠτΔ). Υπάρχει μια φυσιολογική καθυστέρηση. Τον έναν μήνα που μας λένε οι ειδικοί, εκτός αν προκύψει κάτι διαφορετικό που δεν ξέρω, δεν προβλέπω, δεν μπορώ να σκεφτώ. Ένα σπίτι κτίζεις και υπάρχουν καθυστερήσεις. Ελπίζω ότι με αυτά τα δεδομένα θα τελειώσει, θα το πάρουν οι ομάδες, θα το χρησιμοποιήσουν και να το χαρούν για τα επόμενα 50 χρόνια».

Για το οδικό δίκτυο: «Να ξεκαθαρίσω για το οδικό δίκτυο. Με ρωτάνε πολλοί. Θα γίνει σε τρεις φάσεις. Η πρώτη που αφορά περισσότερο τις εισόδους-εξόδους θα τελειώσει τον Δεκέμβριο. Ο κ. Καρούσος μπροστά μου έδωσε τις οδηγίες ότι θα πρέπει η πρώτη φάση να τελειώσει κοντά στο πρώτο παιχνίδι. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι τον Δεκέμβριο που θα τελειώσει η πρώτη φάση δεν θα πάρει κάποιος την πρώτη φάση με ένα μηχάνημα και θα την τοποθετήσει από τον ουρανό εκεί. Γίνονται τα έργα, προχωράνε».

Για την πρόσβαση στο γήπεδο κι εάν μέχρι να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο θα «συγκρούονται» οι οπαδοί γηπεδούχων-φιλοξενουμένων: «Οι είσοδοι και έξοδοι προς τον κύριο δρόμο θα είναι τέσσερις. Όχι, στην αρχή δεν θα έρχονται και να φεύγουν μαζί οι φιλοξενούμενοι. Υπάρχει πρόνοια για αυτό το θέμα. Επιπρόσθετα, να πω και κάτι που το τονίζω συχνά αλλά δεν το διαβάζω πουθενά ίσως γιατί δεν πουλάει, είναι ότι το οδικό δίκτυο θα εξυπηρετεί επτά κοινότητες. Αυτά λήφθηκαν υπόψη στον σχεδιασμό».

«Όχι, η καθυστερηση δεν αυξάνει το κόστος του γηπέδου. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα».