14 Μαΐου, 2024
  • 14 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αυτή είναι η μεγάλη ώρα της ΑΕΚ.Για τα αστέρια της Ευρώπης (και τουλάχιστον ομίλους του Εuropa League)

Αυτή είναι η μεγάλη ώρα της ΑΕΚ.Για τα αστέρια της Ευρώπης (και τουλάχιστον ομίλους του Εuropa League)

By on 26 Ιουλίου, 2022 0 753 Views

Μετά το πρώτο παιχνίδι στην Δανία όλοι είπαν ότι είναι η ώρα της « ΑΕΚ Αρένα», ότι πρέπει να μιλήσει ο κόσμος, καθώς μετά το 1-1, η έδρα θα αποτελέσει και το μεγαλύτερο όπλο της ΑΕΚ  για την πρόκριση.
Ο κόσμος δείχνει αποφασισμένος να κάνει ρεκόρ προσέλευσης στον σημερινό αγώνα (18:30 Primetel 1)αλλά η ουσία δεν είναι το ρεκόρ αλλά η στήριξη της ομάδας με την φωνή τους για 90λεπτά (ίσως και περισσότερα από την στιγμή που δεν μετρά το εκτός έδρας γκολ) για να σπρώξουν την ομάδα τους σε μια μεγάλη πρόκριση στον γ’ προκριματικό του Champions League και στην χειρότερη περίπτωση εξασφάλιση θέσης στους ομίλους του Europa League. (με πρόκριση απόψε και να χάσει από την Μπενφίκα θα πάει απευθείας ομίλους του Europa League η AEK)Μέχρι χθες διατέθηκαν πάνω από 5 χιλιάδες εισιτήρια οπότε το βράδυ η ΑΕΚ λογικά θα έχει έξι χιλιάδες φιλάθλους στο πλευρό της
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Ο προπονητής της ΑΕΚ  Χοσέ Λουίς Ολτρα γνωρίζει πολύ καλά πλέον και… κατ’ ιδίαν την Μίντιλαντ και είναι έτοιμος να κάνει τις κατάλληλες αλλαγές για να πάρει η ομάδα του την πρόκριση.
Ο Ισπανός κόουτς βελτίωσε την ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο στην Δανία και πλέον καλείται να την βελτιώσει ακόμα περισσότερο στον επαναληπτικό ώστε σε συνδυασμό με την δύναμη της έδρας, η ομάδα να κάνει άλλο ένα βήμα προς το όνειρο.
Ο ίδιος προανήγγειλε 1-2 αλλαγές στο αρχικό σχήμα.
Πιθανότατα αυτές να είναι ο Ροσάλες, ακόμα και ο Ράφα Λόπες, κινήσεις που βελτίωσαν την ΑΕΚ  στο Χέρνινγκ, ενώ στο οπλοστάσιο είναι πλέον και ο Μπρούνο Γκάμα.
Όσον αφορά τον Πορτογάλο φαντάζει δύσκολο να πάρει φανέλα βασικού (δεν το αποκλείουμε)  αλλά θα είναι μια πολύ ποιοτική εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση που χρειαστεί.
Η ποιότητα του είναι δεδομένη όπως και η εμπειρία του από τέτοια παιχνίδια.

Μια πιθανή ενδεκάδα του Χοσέ Λουΐς Όλτρα αποτελείται από τους: Πίριτς, Χριστοφόρου (Ροσάλες), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Λουΐς Γκουστάβο, Σανχούρχο, Φαράζ, Γκιούρτσο, Λόπες (Ολατούντζι), Τρισκόφσκι