21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Φιλική νίκη με τους παλιούς για την Ομόνοια.Μάταβς-Κακουλλής οι σκόρερ

Φιλική νίκη με τους παλιούς για την Ομόνοια.Μάταβς-Κακουλλής οι σκόρερ

By on 26 Ιουλίου, 2022 0 1276 Views

Τη δεύτερη σερί νίκη της σε ισάριθμα φιλικά στην Πολωνία πέτυχε η Oμόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν με 2-0 της Χάποελ Ιερουσαλήμ, μετά το νικηφόρο τεστ τους επί του ΠΑΣ. Tο τριφύλλι με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο έφτασαν στο τελικό σκορ. Ο Μάταβς στο 12ο λεπτό πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 ενώ ο Κακουλλής στο 55’ μετά από εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, έγραψε το 2-0.
Ο Νιλ Λένον, άφησε ποδοσφαιριστές στον πάγκοκαι δεν έδωσε σημαντικό χρόνο σε νεοφερμένους έτσι ώστε να μπορέσει να τους χρησιμοποιήσει στο επόμενο φιλικό, το Σάββατο, κόντρα στην Ανόρθωση

Η Ομόνοια ήταν καλύτερη από τους Ισραηλινούς σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Λένον είχαν σωστές τοποθετήσεις, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, ενώ όσα στημένα εκτέλεσαν ήταν αρκετά επικίνδυνα.

Στο 11ο λεπτό και στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση του αγώνα η Ομόνοια σκόραρε. Ο Ζευκής έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Παπουλή, ο τελευταίος έδωσε μπροστά στον ερχόμενο Μάταβζ, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Δέκα λεπτά μετά το γκολ, οι πράσινοι απείλησαν δις, πρώτα με σουτ του Ντίσκερουντ που αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα και ακολούθως με κοντινή προβολή του σκόρερ που πέρασε λίγο έξω.Το ξεκίνημα του δευτέρου ημχρόνου βρήκε την Ομόνοια με προβάδισμα δυο τερμάτων. Στο 55ο ο Κακουλλής εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε και έγραψε το 2-0 για την ομάδα του.

Οι πράσινοι δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο του αγώνα, ο ρυθμός του οποίου έπεφτε σταδιακά λόγω κούρασης και αλλαγών. Η επόμενη καλή φάση ήρθε στο 80′ μετά από καλό σουτ του Μπάρκερ και τη δύσκολη απόκρουση του τερματοφύλακα των Ισραηλινών.

Στο 88′ ο Ουζόχο απέκρουσε κοντινή προβολή αντιπάλου και ένα λεπτό μετά ο Κακουλλής απείλησε με φαλτσαριστό μακρινό σουτ, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα

ΟΜΟΝΟΙΑ:Φαμπιάνο (57’ Ουζόχο), Λέτσιακς (72’ Βενιζέλου), Ψάλτης (61’ Μάθιους), Γιούστε, Παναγιώτου (61’ Λανγκ), Μιξ (61’ Χρίστου), Μπασιρού (72’ Ασημένος), Ζευκής, Σάββα (61’ Μπάρκερ), Παπουλής (46’ Χαραλάμπους), Μάταβζ (46’ Κακουλλής).
Στον πάγκo: Παναγή, Ουζόχο, Χ. Κυριακίδης, Μάθιους, Μπρούνο, Λοΐζου, Μπάρκερ, Ζαχαρίου, Λανγκ, Κούσουλος, Μίλετιτς, Ν. Κυριακίδης, Ασημένος, Χρίστου, Βενιζέλου. 

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: Αντεμπάγιο, Σαλόμ, Μπάκο, Γιάο, Αζούγκι, Ναόρ, Εσέτε, Μπιτόν, Σαλμάν, Μπαντάς, Τογκούι.