28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΠΟΛΛΩΝ-ΜΑΚΑΜΠΙ:Ο Ισραηλινός των πρωταθλητών μας αναλύει τα δεδομένα

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΜΑΚΑΜΠΙ:Ο Ισραηλινός των πρωταθλητών μας αναλύει τα δεδομένα

By on 29 Ιουλίου, 2022 0 3939 Views

Το μέλος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής εταιρείας του Απόλλωνα, Moshe (Hiko) Rajczyk, ως γνωστό είναι από το Ισραήλ. Μετά την κλήρωση μεταξύ του Απόλλωνα και της Μακάμπι Χάιφα, οι συμπατριώτες του δεν θα μπορούσαν να μην του ζητήσουν να παραχωρήσει δηλώσεις για τα παιχνίδια που έρχονται.

Ο Ρέιντσιτς, ο οποίος κατέχει το 12% του Απόλλωνα σύμφωνα με το δημοσίευμα, είπε: «Το μπάτζετ της ομάδας είναι περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ»

«Ο αγώνας θα γίνει στο ΓΣΠ στη Λευκωσία γιατί το νέο γήπεδο δεν είναι ακόμα έτοιμο», πρόσθεσε.

Για την μεταγραφή του Σαχάρ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε έναν Ισραηλινό παίκτη μαζί μας, είναι κάτι που προσωπικά πάντα το επιθυμούσα. Δεν υπάρχουν Ισραηλινοί εδώ. Υπάρχει πολύ μεγάλο κοινό».

Για την ιστορία του Απόλλωνα: «Αν κοιτάξετε πίσω, καταφέραμε όμορφα πράγματα. Κόντρα σε Λάτσιο, Άϊντραχτ, Λυών. Πριν από λίγα χρόνια το 3-1 επί της Λάτσιο ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα. Δεν τα καταφέραμε στο υψηλότερο επίπεδο. Το ΑΠΟΕΛ είναι ακόμα η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς, μετά είναι η Ομόνοια. Είμαστε στη 2η-3η θέση όσον αφορά το μέγεθος των συλλόγων στην Κύπρο».

Για την πρόκριση της Μακάμπι Χάιφα απέναντι στον Ολυμπιακό: «Δεν ήμουν τόσο έκπληκτος μετά το πέρασμα της Χάιφα. Αφού είδα το πρώτο παιχνίδι, κατάλαβα λίγο πολύ τι γινόταν εκεί και περίμενα να κερδίσει η Χάιφα».

«Επειδή γνωρίζουμε καλύτερα τον Ολυμπιακό εδώ στην Κύπρο, οπότε είναι πιο εύκολο για εμάς να δούμε ποιος είναι ο αντίπαλος. Αλλά όταν είναι η Χάιφα, και ειδικά μετά τον τρόπο που έπαιξαν στο πρώτο παιχνίδι, κατάλαβαν γρήγορα ότι μάλλον θα είναι ο αντίπαλός μας»

Για το ότι το Κυπριακό ποδόσφαιρο δεν φημίζεται για τη σταθερότητα στο θέμα των προπονητών: «Εμείς, ως Απόλλων, δεν αλλάζουμε πολλούς προπονητές»

«Πριν από δύο χρόνια είχαμε έναν προπονητή που ήταν κοντά μας για σχεδόν 8 χρόνια, μετά τον αλλάξαμε και μετά αλλάξαμε ξανά και πήραμε πρωτάθλημα. Στις μεγάλες ομάδες είναι πολύ πιο αποδεκτό γιατί η πίεση είναι τόσο μεγάλη που και που δεν υπάρχει χρόνος. Αν κοιτάξετε το πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου έσοδα από χορηγίες και δικαιώματα μεταδόσεων – Τα περισσότερα χρήματα εδώ προέρχονται από πρωταθλήματα (εννοεί τίτλους) και την Ευρώπη. Εάν μια μεγάλη ομάδα δεν φτάσει εκεί γρήγορα ή στη σωστή κατεύθυνση , τα οικονομικά αποτελέσματα είναι καταστροφικά».

Για την εντεκάδα απέναντι στην Μακάμπι: «Βαλεντίν Ρομπέρζ, ο στόπερ μας είναι καταπληκτικός, ο τερματοφύλακάς μας είναι καταπληκτικός – έκανε μια τρελή διαφορά στην άμυνά μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένα αστέρι που ξεχωρίζει πάνω από όλους, το ομαδικό παιχνίδι είναι αυτό που ξεχωρίζει».

Για το γεγονός ότι δεν θα είναι σε απόλυτη φόρμα ο Απόλλωνας απέναντι στην Μακάμπι: «Η ομάδα είναι αυτή την στιγμή στην Αυστρία για προετοιμασία. Έπαιξαν με την Τορίνο και χάσαμε 1-0. Η Μακάμπι Χάιφα θα φτάσει με ενέργεια μετά από αυτή την πολύ εντυπωσιακή νίκη – υπάρχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό».

«Θα σταματήσουμε στην Κύπρο και μετά θα φτάσουμε στη Χάιφα. Δεν έφυγε κανένας σημαντικός παίκτης και πήραμε αρκετούς παίκτες. Επίσης θα αυξήσουμε το ρόστερ με περισσότερους παίκτες για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «10.000-15.000 οπαδοί θα έρθουν εύκολα. Οι πιθανότητες; Υπολογίζω ότι είναι 50%-50%. Βλέπω την προετοιμασία, βλέπω τον προπονητή και βλέπω την ομάδα. Το γεγονός ότι δεν αλλάξαμε πολύ την ομάδα με ηρεμεί, γιατί στο τέλος βγήκε σεκαλό. Θυμάμαι στο τέλος της περασμένης σεζόν νικήσαμε το ΑΠΟΕΛ με 3-2 εντός έδρας και παίξαμε καλά απέναντι σε μια δυνατή ομάδα.  Ακριβώς λόγω της αίσθησης του αουτσάιντερ και το ότι η  Μακάμπι Χάιφα έχει το πνεύμα του φαβορί , μπορεί να είναι καλό για εμάς».