21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στις 20:00 στο ΓΣΠ ,στις 15:00 ο επαναληπτικός σε καταραμένο γήπεδο για το ΑΠΟΕΛ

Στις 20:00 στο ΓΣΠ ,στις 15:00 ο επαναληπτικός σε καταραμένο γήπεδο για το ΑΠΟΕΛ

By on 29 Ιουλίου, 2022 0 1619 Views

Ήταν γνωστό ότι το πρώτο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ  με την Κίζιλχαρ ήταν προγραμματισμένο για τις 20:00 της Πέμπτης 4 Αυγούστου στο ΓΣΠ, με την UEFA να κάνει γνωστή και την ώρα της ρεβάνς στο Καζακστάν.
Το εκτός έδρας παιχνίδια των γαλαζοκιτρίνων θα αρχίσει νωρίς λόγω της διαφοράς ώρες. Προγραμματίστηκε για τις 15:00 ώρα Κύπρου και θα γίνει στο γήοεδο της Αστάνα ,ένα καταραμένο γήπεδο για το ΑΠΟΕΛ στο οποίο δεν έχει καλές αναμνήσεις αφού τρεις φορές έχασε από την Αστάνα στο παρελθόν. Ένας λόγος παραπάνω το ΑΠΟΕΛ να επιδιώξει στο πρώτο παιχνίδι μια νίκη με καθαρό σκορ που να του δοασφαλίζει την πρόκριση.

Ένας αρνητικός οιωνός λοιπόν για τους γαλαζοκίτρινους, το γεγονός ότι θα παίξουν σε ένα γήπεδο το οποίο επισκέφτηκαν τρεις φορές και έφυγαν σε όλες ηττημένοι.

Το γήπεδο της Κιζίλ-Ζαρ δεν πληροί τα κριτήρια, επομένως ο αγώνας της 11ης Αυγούστου θα διεξαχθεί στην «Αστάνα Αρένα», έδρα, βεβαίως, της Αστάνα. Απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα το ΑΠΟΕΛ έπαιξε τρεις φορές και σε όλες τις περιπτώσεις δέχθηκε την ήττα στον εκτός έδρας αγώνα.

Τη σεζόν 2015/16, στα πλέι οφ του Champions League, ο ΑΠΟΕΛ έχασε με 1-0 στο εν λόγω γήπεδο, πριν αποκλειστεί στο ΓΣΠ με ισοπαλία (1-1) και μεταφερθεί στους ομίλους του Europa League.

Την αμέσως επόμενη περίοδο, οι γαλαζοκίτρινοι έπαιξαν ξανά σε όμιλο του Europa League, έχοντας αντίπαλο μεταξύ άλλων (Ολυμπιακός, Γιανγκ Μπόις) την Αστάνα. Στην πρεμιέρα ήρθε η νίκη στο ΓΣΠ με 2-1, όμως την 5η αγωνιστική, στο «Αστάνα Αρένα», ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ.

Η τρίτη και τελευταία (μέχρι τις 11/8) παρουσία του ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο της Αστάνα, ήταν τη σεζόν 2018/19, για τα πλέι οφ του Europa League. Μετά από νίκη με 1-0 στο ΓΣΠ, οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν με 1-0 στο εκτός έδρας ματς, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση κι εντέλει ηττήθηκαν στα πέναλτι, βγαίνοντας εκτός Ευρώπης.