19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κ.ΑΡΤΥΜΑΤΑΣ: Δίνω την ψυχή μου για την Ανόρθωση! Ότι και να πω για τον Τιμούρ είναι λίγο

Κ.ΑΡΤΥΜΑΤΑΣ: Δίνω την ψυχή μου για την Ανόρθωση! Ότι και να πω για τον Τιμούρ είναι λίγο

By on 31 Ιουλίου, 2022 0 2167 Views

Συνέντευξη στην Cablenet παραχώρησε ο αρχηγός της Ανόρθωσης Κωστάκης Αρτυματάς.

Είπε πολλά και σημαντικά. Για την προετοιμασία, για τον Τιμούρ, για την Εθνική, για την Αμμόχωστο και για το συμβόλαιο του.

«Περάσαμε δύο δύσκολες εβδομάδες στις Πλάτρες όμως πέρασαν καλά χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς που είναι το πιο σημαντικό και τώρα συνεχίζουμε στην Πολωνία».

Ολοκληρώθηκε άσχημα η περσινή σεζόν, τα πόδια των παικτών είναι πιο βαριά μετά από αυτό; «Υπάρχει απογοήτευση που δεν υλοποιήθηκαν οι στόχοι, τουλάχιστον η έξοδος στην Ευρώπη. Από την άλλη οι ποδοσφαιριστές δεν σταματάνε σε μια κακή χρονιά, διψάμε για περισσότερα και θα κάνουμε την δουλειά μας, την προετοιμασία μας ώστε στο τέλος της επόμενης χρονιάς να μιλάμε για επιτυχίες».

Για άλλη μια χρονιά στην Ανόρθωση ο Κωστάκης Αρτυματάς. Βρήκες το λιμάνι σου, θα κλείσεις εδώ την καριέρα σου;  «Για τέλος καριέρας είναι νωρίς να μιλήσουμε αλλά από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ανόρθωση τα πάντα ήταν πολύ καλά. Όλοι ήταν δίπλα μου και φαίνεται στο γήπεδο με τις συμμετοχές, τα γκολ και το περιβραχιόνιο το πόσο καλά νιώθω».

Για την πολύ καλή σχέση με τον κόσμο: «Όταν βγαίνω στο γήπεδο δίνω ότι έχω και δεν έχω, την ψυχή μου για τον κόσμο που έρχεται και αγαπάει την ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια που τον είχες στο ΑΠΟΕΛ, στην Ανόρθωση και θα τον έχεις στην Εθνική. Δόθηκε η σκυτάλη στον Ντάρκο Μίλανιτς: «Έχουμε έναν νέο προπονητή με διαφορετικές ιδέες. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες του. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο η ομάδα χωρίς τον Κετσπάγια αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Για εμένα ο Τιμούρ είναι ο άνθρωπος που μου έδωσε την ευκαιρία πρώτα στο ΑΠΟΕΛ. Ότι και να πω για τον Τιμούρ είναι λίγο. Ήρθε στο ΑΠΟΕΛ χωρίς να ξέρει ποιος ήμουν. Με έβαλε μέσα, εγώ προσπάθησα να τον βγάλω ασπροπρόσωπο και πιστεύω το έκανα. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία πρώτα στο ΑΠΟΕΛ και μετά στην Ανόρθωση. Για όλα αυτά που περάσαμε νίκες ,ήττες θα είμαι πάντα ευγνώμων».

Για την Εθνική: «Υπάρχει και ταλέντο και εμπειρία. Με καινούριο προπονητή τον Τιμούρ ελπίζουμε να καταφέρουμε κάτι που δεν πετύχαμε μέχρι σήμερα».

Είναι από τις λίγες φορές που προετοιμάζεσαι χωρίς να έχει την Ευρώπη μπροστά σου; «Εμείς θέλουμε να παίζουμε στην Ευρώπη. Τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον περισσότερο χρόνο που έχουμε και καθήκον μας είναι να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι».

Για τις νέες προσθήκες: «Θα είναι πιο δυνατή η Ανόρθωση. Στο ήδη ποιοτικό ροστερ προστέθηκαν και άλλοι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Αναπτύχθηκε μια χημεία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και είναι καλό αυτό».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Αν κρίνουμε από το περσινό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τότε περιμένω το επόμενο ακόμα πιο δυνατό. Βλέπουμε ομάδες που παραδοσιακά δεν είχαν μεγάλα μπάτζετ να αλλάζουν. Προσωπικά το βλέπω σαν μια πρόκληση, θέλω να αντιμετωπίζω δυνατές ομάδες με ποιοτικού αντιπάλους».

Για την σταθερότητα στην διοίκηση: «Όταν υπάρχει υγεία και σταθερότητα στα διοικητικά, είναι το καλύτερο για μια ομάδα. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει το μυαλό του μόνο στο γήπεδο και να μην ανησυχεί για άλλα πράγματα. Όταν υπάρχει αυτό».

Για τον κ. Πουλλαίδη: «Ο κύριος Πουλλαίδης είναι δίπλα στην ομάδα. Από την πρώτη μου χρονιά το είδα αυτό, νοιάζεται για την ομάδα, έχει πάθος για την Ανόρθωση, πάθος για την Αμμόχωστο και το καταλαβαίνουμε μέσα από τις ομιλίες του και από τον τρόπο που πανηγυρίζει τις νίκες. Όταν έρχεται ένα κακό αποτέλεσμα φαίνεται στο πρόσωπο του πόσο πονάει».

Για την Αμμόχωστο: «Όταν αναφερόμαστε στην Αμμόχωστο είναι δύσκολο. Ο θείος μου ο Κωστάκης αγωνίστηκε το 1974 και είναι στην καρδιά μου η Ανόρθωση. Γι’ αυτό βγαίνω στο γήπεδο και δίνω την ψυχή μου».

Για την ανανέωση του συμβολαίου: «Προτάσεις υπήρχαν από διάφορες ομάδες και εντός και εκτός και με περισσότερα λεφτά αλλά για εμένα η Ανόρθωση ήταν πάντα προτεραιότητα. Δεν έβαλα άλλη ομάδα πάνω από την Ανόρθωση. Για να έρθει μια συμφωνία υπάρχει μια διαδικασία, έγινε αυτό και ευτυχώς συμφωνήσαμε».

Το μήνυμα στον κόσμο: «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ σαν αρχηγός της Ανόρθωσης είναι ότι θα μπαίνουμε στο γήπεδο σε κάθε αγώνα για να δίνουμε την ψυχή μας και να κερδίζουμε. Η Ανόρθωση διεκδικεί τα πάντα άρα είναι στόχος και σκοπός να φέρουμε την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει, εκεί στα ψηλά».