21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Eφραίμ ξέρει και δείχνει τον δρόμο!Το ΑΠΟΕΛ με γκολάρα πήρε στενή νίκη ,μεγάλο προβάδισμα

O Eφραίμ ξέρει και δείχνει τον δρόμο!Το ΑΠΟΕΛ με γκολάρα πήρε στενή νίκη ,μεγάλο προβάδισμα

By on 4 Αυγούστου, 2022 0 683 Views

Βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ έκανε απόψε το ΑΠΟΕΛ επί της Κιζιλζάρ στο ΓΣΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν με το στενό, αλλά πολύτιμο 1-0 με γκολ-ζωγραφιά του Γιώργου Εφραίμ στο πρώτο ημίχρονο και σε μια εβδομάδα στο μακρινό Καζακστάν θα κληθούν να τελειώσουν τη δουλειά. Δοκάρι με τον Ηλία είχε το ΑΠΟΕΛ, ντεμπούτο με τη γαλαζοκίτρινη για τον Βιγιαφάνιες.

Στενή η νίκη αλλά το προβάδισμα μεγάλο αν το ΑΠΟΕΛ παρουσιαστεί σοβαρό και πιο έτοιμο στο Καζακστάν απέναντι σε ένα μέτριο αντίπαλο

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η μπάλα στο ΑΠΟΕΛ. Το σκηνικό ήταν το ίδιο σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με τους γαλαζοκίτρινους να έχουν ψηλά τις γραμμές και να ανανεώνουν συνεχώς τις επιθέσεις τους, αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη του αντιπάλου.

Η πρώτη καλή προειδοποιηση ήρθε από τον Ντάλσιο, ο οποίος έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι, στο 16′, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Οι Καζάκοι είχαν παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν μάταια με βαθιές μπαλιές να επιτεθούν. Οι παίκτες του Αυγουστή από την άλλη συνέχισαν να έχουν κυρίαρχο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο και στο 27′ άνοιξαν το σκορ. Ο Γιώργος Εφραίμ είδε τον τερματοφύλακα λίγο έξω από την εστία του και με σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίκτυα για το 1-0.

Τα ντεσιμπέλ ανέβηκαν περισσότερο στις κερκίδες του ΓΣΠ, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ απέκτησαν επιπλέον ώθηση, γεγονός που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να αντιδράση καθόλου. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την κατοχή και καλούς αυτοματισμούς, αλλά η επόμενη καλή ευκαιρία καταγράφηκε στο 44′, με τον Ηλία να κάνει τη γυριστή κεφαλιά μετά από συστημένη μπαλιά του Εφραίμ και τον Λομπάντσεφ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.about:blank

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Παρόμοια ήταν η εικόνα στην επανάληψη με ελάχιστες διαφοροποιησεις. Το ΑΠΟΕΛ είχε την μπάλα από το ξεκίνημα και στο 51′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του, αλλά το σουτ του Μάριου Ηλία χτύπησε -πρώτα σε αντίπαλο και μετά- στο δοκάρι του Λομπάντσεφ.

Η Κιζιλζάρ δεν είχε καμία διάθεση να επιτεθεί. Ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να κρατήσει τη διαφαινόμενη ήττα με στενό σκορ και να παίξει τα ρέστα της στο Καζακστάν. Οι ποδοσφαιριστές της πέρασαν ελάχιστες φορές τη μεσαία γραμμή και εκείνες με ανορθόδοξο τρόπο.

Το ΑΠΟΕΛ, όμως, έψαχνε το δεύτερο τέρμα που θα έγερνε την πλάστιγγα ολοκληρωτικά στην πλευρά του. Στο 70′ ο Εφραίμ έφυγε πίσω από την άμυνα του αντιπάλου και έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ντάλσιο απείλησε δυο φορές με το κεφάλι. Αμφότερες οι προσπάθειες από ευνοϊκή θέση, κατέληξαν έξω.

Στο 78′ οι φιλοξενούμενοι σκόραραν από στημένη φάση και το ΓΣΠ… πάγωσε, αλλά προς ανακούφιση όλων το σημαιάκι του βοηθού ήταν υψωμένο και κατ’ επέκταση δεν υπήρχε γκολ.

Στο 82′ ο Μαρκίνιος απείλησε με φαλτσαριστό σουτ, ενώ τη μεγαλύτερη του ευκαιρία την απώλεσε στο 88′, όταν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και υποχρέωσε τον τερματοφύλακα σε σωτήρια επέμβαση.

Το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε το ΑΠΟΕΛ νικητή με μηδέν παθητικό για δεύτερο σερί παιχνίδι, αλλά και υποψιασμένο για τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν στον επαναληπτικό σε μια εβδομάδα.

AΠΟΕΛ:Μπέλετς, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι Τσεπάκ, Σαρφό, Νταουσβίλι (73′ Μαρκίνιος), Ντάλσιο (83′ Γεωργίου), Ντογκαλά (83’Θεοδώρου) , Εφραίμ (73′ Βιγιαφάνες), Ηλία
Στον πάγκο: Τσιλιγκίρης, Έσελινγκ,  Σούσιτς, Μπλουμ, Σατσιάς,  Πολυκάρπου,  Γουίλερ, Κονσταντίνοφ, Γεωργίου

ΚΙΖΙΛΖΑΡ: Λομπάντσεφ, Τπάιοφ, Γκούρμαν, Καρσάκεβιτς, Μούζεκ (73′ Μιλουντίνοφ), Μπούσμαν, Γιακόλεφ (60′ Μουράχεφ), Κονέ, Ντος Σάντος, Πόντι (60′ Κοζλόφ) ο, Λομπανίτζε (90+2′ Χικάντσι)
Στον πάγκο: Λογκινόβσκι, Πετρόφ, Αντίλοφ, Μουράχεφ, Οσπάνοφ, , Τικανόφσκι, Ιβανιάντζε,  Κοζλόφ

ΓΚΟΛ: 27′ Εφραίμ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εφραίμ/ Λομπάντσεφ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 14.000

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έρικ Λάμπρεχτς (Βέλγιο)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Τζο Ντε Βέιρντ (Βέλγιο)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Ματίας Χιλάερτ (Βέλγιο)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Γιάσπερ Βεργκότε (Βέλγιο)