18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Κλερμόν – Παρί 0-5: Άνετη και ωραία με σόου από Νεϊμάρ και γκολάρα με ψαλίδι από Μέσι

Κλερμόν – Παρί 0-5: Άνετη και ωραία με σόου από Νεϊμάρ και γκολάρα με ψαλίδι από Μέσι

By on 7 Αυγούστου, 2022 0 372 Views

Η Παρί έκανε επίδειξη ισχύος στη έδρα της Κλερμόν για την πρεμιέρα της Ligue 1, με την ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ να επικρατεί με 5-0 της νεοφώτιστης έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μέσι (2 γκολ) και Νεϊμάρ (1 γκολ και 3 ασίστ).

Η Παρί κυνηγάει τη φετινή σεζόν το ιστορικό για αυτήν 11ο πρωτάθλημα που θα την αφήσει μόνη στην κορυφή της λίστας των πρωταθλητών (αυτή τη στιγμή έχει 10, όσα και οι Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν) και το βράδυ του Σαββάτου (6/8) έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως εκείνη έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη μάχη του τίτλου της Ligue 1.

Λαμπεροί πρωταγωνιστές για τους Παριζιάνους ήταν ο Νεϊμάρ, που φρόντισε ώστε να μη φανεί ούτε στο ελάχιστο η απουσία του Κιλιάν Εμπαπέ (τραυματίας) από τη γραμμή κρούσης, ανοίγοντας το σκορ και κάνοντας χατ-τρικ σε ασίστ και ο Λιονέλ Μέσι, με τον Pulga να σημειώνει δύο γκολ εκ των οποίων το δεύτερο ήταν ένα χάρμα-ειδέσθαι (στοπάρισμα με το στήθος και ανάποδο ψαλίδι σε πρώτο χρόνο).

Το ματς
Η Κλερμόν κλήθηκε ως νεοφώτιστη να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Παρί και το βράδυ του Σαββάτου ήταν εξαιρετικά δύσκολο για αυτήν, με το δίδυμο των Νεϊμάρ και Μέσι να βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση και να φιλοδωρεί με πέντε γκολ τους γηπεδούχους.

Η αρχή στο σόου των Παριζιάνων δόθηκε στο 9ο λεπτό, με τον Σαράμπια να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Μέσι να αγγίζει τη μπάλα αλλά να μην προλαβαίνει να κάνει το κοντρόλ, για να ακολουθήσει τη φάση ως τρέιλερ ο Νεϊμάρ και να γράψει το 1-0 με ξερό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 18ο Βιτίνια πλησίασε το δεύτερο γκολ, που τελικά ήρθε στο 26, με τον Νεϊμάρ να βγάζει εξαιρετική κάθετη μπαλιά και τον Χακίμι να πραγματοποιεί τρελή κούρσα, για να μπει στη μεγάλη περιοχή της Κλερμόν και να εκτελέσει τον αντίπαλο κίπερ με άπιαστο σουτ στον ουρανό των διχτύων.