2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • TΣΟΡΝΙΓΚΕΡ:Είμαι λίγο ενοχλημένος. Σκέφτομαι τα πρωτοσέλιδα . Αν, αν, αν…

TΣΟΡΝΙΓΚΕΡ:Είμαι λίγο ενοχλημένος. Σκέφτομαι τα πρωτοσέλιδα . Αν, αν, αν…

By on 9 Αυγούστου, 2022 0 1243 Views

Αυτά είπε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, μετά τον επαναληπτικό του Απόλλωνα απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα.

Αναλυτικά:

“Αποκλειστήκαμε και διαβάζω ήδη τους αυριανούς τίτλους… ΑΝ, ΑΝ, ΑΝ. Αν κάνεις τη δουλειά σου με το ΑΝ, τότε δεν θα είσαι ποτέ πετυχημένος. Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από τα παιδιά, έδωσαν την ψυχή τους στο γήπεδο. Φυσικά κάναμε λάθη και στα δυο παιχνίδια. Αν κάποιος περιμένει να μην κάνεις λάθος σε αυτό το επίπεδο, τότε δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Και η Κύπρος είναι πολύ καλή στο να μην έχει ιδέα για πολλά πράγματα! Μετά από το πρώτο παιχνίδι, άρχισαν ήδη οι συζητήσεις για κάθε άτομο που πέρσι μας έδωσε το πρωτάθλημα!”.

“Κανένας μας δεν κάνει λάθη επίτηδες. Κάνουμε ότι μπορούμε, παίρνουμε αποφάσεις πριν τα παιχνίδια και αυτό είναι πιο δύσκολο απλώς από το να μιλάς μετά”.

“Είμαι θυμωμένος όπως βλέπετε. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που πέρσι πήρε τον τίτλο. Οι οργανωμένοι σήμερα έδειξαν πως είναι να συμπορεύεσαι με την ομάδα σου και να καταλαβαίνεις. Ξέρω ότι είναι… δημόσιο άθλημα να μιλάς για λάθη άλλων αλλά αν ο καθένας μας κοιτάζει περισσότερο τον εαυτό του, θα ζούμε σε καλύτερο κόσμο”.

“Για το παιχνίδι, αρχίσαμε επιθετικά, ρισκάραμε και το ελέγξαμε καλά. Σίγουρα χρειαζόμαστε δουλειά όταν ο αντίπαλος κάνει αντεπιθέσεις”.

“Χρειαζόμαστε μερικούς νέους ποδοσφαιριστές. Το είπαμε ξανά, ο Απόλλωνας δεν μπορεί να πληρώνει για παίκτες που θα μας ανέβαζαν αμέσως σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο αλλά έχουμε παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν”.

“Τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά το τεχνητό οφσάιντ, αν δεν κάνω λάθος σε 4-5 περιπτώσεις έβγαλαν οφσάιντ τους αντιπάλους. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να παίρνεις ρίσκα αλλά αυτά πρέπει να είναι υπολογισμένα και αυτό κάναμε σήμερα με το οφσάιντ”.

“Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η ομάδα πάλεψε μέχρι τέλους”.

“Τώρα έχουμε τρία μαζεμένα παιχνίδια, έχουμε το Σούπερ Καπ. Ευχαριστούμε Ομοσπονδία! Θα δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές θα είναι διαθέσιμοι, θα δούμε και τον Ντιγκινί που είχε ένα πρόβλημα σήμερα”.

-Αν ήταν αναγκαστική η αλλαγή του Ρομπέρζ: “Όχι. Ήταν κουρασμένος προς το τέλος. Πρέπει να συνηθίσετε ότι ο Ρόμπι θα γίνεται αλλαγή κάποιες φορές λόγω των συνεχόμενων αγώνων”.

-Κάποιοι μετά το 4-0 έλεγαν ότι η Μακάμπι ήταν σε άλλο επίπεδο. Συμφωνείτε; “Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με αυτή την ομάδα αυτή τη στιγμή, έχουν δίκαιο. Πολύ απλά, είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή. Επειδή το έκανε μια φορά η Ελλάδα και πήρε το Euro και το ΑΠΟΕΛ σε αυτό το… ιερό γήπεδο και πήγε στους “16” ή στους “8” ή ξέρω εγώ που, πίστεψαν όλοι στην Κύπρο ότι μπορούμε να το κάνουμε ξανά και ξανά και ξανά. Δεν μπορούμε! Δεν επενδύουμε αρκετά σαν ομάδες, δεν επενδύουμε αρκετά ούτε στους νεαρούς. Είναι μια καταστροφή αυτό, οι ομάδες και η Ομοσπονδία πρέπει να ξυπνήσουν. Η Μακάμπι είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο. Κάποιοι απλώς κάθονται και μιλάνε, βλέπουν τα αποτελέσματα και απλά μιλάνε. Αν έχεις γνώση, πρέπει να έχει κάποια βάση. Πέρσι ο Απόλλωνας δεν πήρε το πρωτάθλημα λόγω της ποιότητας του αλλά λόγω της νοοτροπίας του και επειδή χρησιμοποιήσαμε τις ικανότητες που είχαν οι παίκτες μας και το τεχνικό επιτελείο”.

-Από τη στιγμή της κλήρωσης πιστέψατε ότι δεν έχει ελπίδες ο Απόλλωνας; “Όπως παίζουν αυτή τη στιγμή, δεν είχαμε ελπίδα. Καμία ελπίδα όπως έπαιξαν με τον Ολυμπιακό. Ίσως είχαμε μια στα δέκα αν ήμασταν σε εξαιρετική κατάσταση εμείς. Αυτό δεν έχει να κάνει με το να… μειώνουμε την ομάδα μας. Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αυτό ισχύει σε συναισθηματικό επίπεδο αλλά όχι δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, είναι θέμα ποιότητας. Ο Μοχάμεντ παίρνει 2 εκατομμύρια το χρόνο! Εμείς με αυτά τα λεφτά πληρώνουμε 5-6 παίκτες. Έχουμε εκπληκτικούς παίκτες και εμείς αλλά πρέπει να ταιριάξουν μεταξύ τους. Όλοι εδώ πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την δουλειά του άλλου! Μπορώ να… δω ήδη τους τίτλους ότι ο Τσόρνιγκερ είναι θυμωμένος. Ο τίτλος πρέπει να είναι ότι είμαστε περήφανοι για τον πρωταθλητή μας γιατί έκανε τα πάντα. Όμως πρέπει να ξυπνήσουμε σε αυτή την χώρα, είμαστε 10-15 χρόνια πίσω από το μοντέρνο ποδόσφαιρο! Σε αυτή τη χώρα ακόμα κάποιοι φωνάζουν αν κάποιος περάσει 4 παίκτες και μετά χάσει τη μπάλα”.

-Είπατε ότι κάποιοι δεν σας έδειξαν σεβασμό. Σε ποιους αναφέρεστε; “Νομίζω είπα αρκετά για αυτό το θέμα. Θέλεις ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα;”.

-Εννοούσατε ότι έγιναν εσωτερικές συζητήσεις στην ομάδα ή τις αντιδράσεις του κόσμου και όσα γράφτηκαν; “Ήμουν ξεκάθαρος νομίζω τι εννοούσα. Σας ευχαριστώ και καλό βράδυ. Και αν έχετε χρόνο κοπιάστε και στις συνεντεύξεις πριν τους αγώνες, θα ήταν πολύ ωραίο να ήσασταν εδώ και μετά από 4-0!”.