5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λέτσε – Ίντερ 1-2: Γλίτωσε τη γκέλα με «λυτρωτή» Ντάμφρις στο 90+5′!

Λέτσε – Ίντερ 1-2: Γλίτωσε τη γκέλα με «λυτρωτή» Ντάμφρις στο 90+5′!

By on 13 Αυγούστου, 2022 0 483 Views

Τα… χρειάστηκε η Ίντερ κόντρα στη νεοφώτιστη Λέτσε, αλλά με ήρωα τον Ντάμφρις που σκόραρε στην τελευταία φάση του αγώνα, άρχισε νικηφόρα τη φετινή Serie A (1-2). Σκόρερ στο δεύτερο ντεμπούτο του ο Λουκάκου.

Το λιγότερο που θα ήθελε ήταν μια «μουτζούρα» από την πρεμιέρα. Ο στόχος της επανόδου στην κορυφή απαιτεί το περσινό πάθημα να γίνει μάθημα και η Ίντερ λίγο έλειψε να το διαψεύσει από το εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν. Στο τέλος της βραδιάς, όμως, επικράτησε ενθουσιασμός, λύτρωση και τρελοί πανηγυρισμοί. Πώς αλλιώς να αντιδράσεις όταν ξεκινάς τη σεζόν με τρίποντο χάρη σε γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα; Οι Νερατζούρι έκαναν έστω και δύσκολα το καθήκον τους στην έδρα της νεοφώτιστης Λέτσε (1-2), με τον Ρομέλου Λουκάκου να επιστρέφει στα γκολ ως Μιλανέζος από το 2′ και τον Ντένζελ Ντάμφρις να χρίζεται ήρωας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Το ματς

Η Ίντερ άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ματς αφού μόλις στο 2′ άνοιξε το σκορ. Ο Ντιμάρκο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Νταρμιάν πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έπιασε την κεφαλιά-ασίστ, για να την προωθήσει στα δίχτυα ο Λουκάκου με νέα κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή (απέναντι στην Λέτσε είχε πετύχει και το πρώτο του γκολ στην Serie A, στις 26 Αυγούστου 2019, στην πρώτη θητεία του στους Μιλανέζους).

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν το ματς έχοντας κατοχή μπάλας κοντά στο 70%, όμως η Λέτσε είχε δείξει σε κάποιες στιγμές στο πρώτο μέρος ότι μπορούσε να γίνει επικίνδυνη και στο 48′ “δάγκωσε” στην αντεπίθεση, με τον Ντι Φραντσέσκο να σερβίρει στον Σισέι και τον δεύτερο να νικάει τον Χαντάνοβιτς με συρτό διαγώνιο πλασέ.

Το γκολ αυτό έφερε έκρηξη ενθουσιασμού στους οπαδούς των γηπεδούχων που είδαν την ομάδα τους να πλησιάζει στην ανατροπή στο 61′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπίστροβιτς (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χαντάνοβιτς), με την Ίντερ να ξαναβρίσκει πάντως την αυτοκυριαρχία της και από το 65′ και μετά να ασκεί έντονη πίεση.

Στο 69′ ο Ντάμφρις έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι, ακολούθησε στο 71΄η ευκαιρία του Μαρτίνες και στο 83′ η ακόμα πιο μεγάλη από τον Λουκάκου, για να έρθει τελικά η λύτρωση για την Ίντερ λίγο πριν την εκπνοή. Συγκεκριμένα στο 90+5′, όταν ο Μπαρέλα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαρτίνες πήρε την σκαστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ντάμφρις πετάχτηκε ως τρέιλερ από πίσω για να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1 για τους νερατζούρι στην Απουλία.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ (88′ Κορέα), Ντε Φράι, Ντιμάρκο, Νταρμιάν (68′ Ντάμφρις), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (58′ Μχιταριάν), Τσαλχάνογλου (68′ Τζέκο), Γκόσενς (58′ Μπαστόνι), Λουκάκου, Μαρτίνες