20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΠΟΕΛ-ΠΑΦΟΣ 1-1:Πρώτος συμβιβασμός σε σπουδαίο ντέρμπι. O Άντος κράτησε το Χ στο 90΄

ΑΠΟΕΛ-ΠΑΦΟΣ 1-1:Πρώτος συμβιβασμός σε σπουδαίο ντέρμπι. O Άντος κράτησε το Χ στο 90΄

By on 28 Αυγούστου, 2022 0 550 Views

Xωρίς νικητή έληξε ο αγώνας στο ΓΣΠ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Πάφος FC. Οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι και πήραν από ένα βαθμό.

Η Πάφος FC ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Ζάιρο στο 37’. Στο δεύτερο μισό το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να γυρίσει τα σε βάρος του δεδομένα, βρίσκοντας τελικά το γκολ της ισοφάρισης στο 79’  με κοντινή προβολή του Σούσιτς.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα στάδια της αναμέτρησης. Μετά το πρώτο 10ο λεπτό, η Πάφος ήταν κάπως καλύτερη και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του ΑΠΟΕΛ.

Στο 10’ είχαμε και την πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Χέσταντ να μην μπορεί να σκοράρει μέσα από την περιοχή, καθώς το πλασέ του έφυγε λίγο έξω.

Τρία λεπτά αργότερα η Πάφος απείλησε ξανά, αλλά το σουτ του Τάνκοβιτς, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπέλετς. Ενώ, στο 20’ το νέο πλασέ του Χέσταντ έφυγε λίγο έξω.

Το ΑΠΟΕΛ στην συνέχεια προσπάθησε να ισορροπήσει και στο 28ο λεπτό είχε κλασική ευκαιρία, με τον Μάγκλιτσα να μην μπορεί να νικήσει τον Άντος σε τετ α τετ.

Στο 33’ ο Μάγκλιτσα κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο ήταν σε θέση οφ σάιτ ο Κροάτης.

Δύο λεπτά αργότερα, η Πάφος με υποδειγματική αντεπίθεση κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ζάιρο. Ο Βαλακάρι μπήκε στην περιοχή και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Ζάιρο ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα!

Τα τελευταία στάδια του αγώνα, το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και έτσι το 0-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πιο δυνατά μπήκε στην επανάληψη το ΑΠΟΕΛ, επιδιώκοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 48ο λεπτό, ο Μαρκίνιος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στην συνέχεια οι «γαλαζοκίτρινοι» προσπάθησαν να πιέζουν την Πάφο, ψάχνοντας διάφορους τρόπους για να απειλήσουν για το γκολ.

Ωστόσο, δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία της Πάφου, η οποία ήταν καλά οργανωμένη.Ο Σωφρόνης έβαλε και τον Κβιλιτάια μαζί με τον Μάγκλιτσα στην περιοχή σε μια προσπάθεια να πιέσει πιο έντονα και τα κατάφερε.

Σε μία στημένη φάση , το ΑΠΟΕΛ κατάφερε στο 79ο λεπτό να ισοφαρίσει στο σκορ. Ο Μαρκίνιος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάγκλιτσα γύρισε την μπάλα με το κεφάλι, και από κοντά ο Σούσιτς την έστειλε στα δίκτυα.

Μετά το γκολ, το παιχνίδι πήρε μία «άγρια» ομορφιά και κυριάρχησε η δύναμη, παρά η τεχνική.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο 96΄πάντως ο Άντος έσωσε την εστία της Πάφου διώχνοντας το πολύ καλό σουτ του Σατσιά σε εκτέλεση με κομπίαν φάουλ ενώ λίγα λεπτά ο Μπέλετς εξουδετέρωσε συρτό σουτ Ελ Γκαντιουί

ΑΠΟΕΛ:(Σωφρόνης Αυγουστή): Μπέλετς, Σούσιτς, Ντβάλι (42′ Καρώ), Κρέσπο, Φεράρι (46′  Γουίλερ), Ντάλσιο, Βιγιαφάνες (71′  Κβιλιτάια), Θεοδώρου (46′  Σατσιάς), Μαρκίνιος, Μπλουμ (65′  Μορέιρα), Μάγκλιτσα
Στον πάγκο: 
Χριστοδούλου, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Ηλία, Μούγιανιτς, Πολυκάρπου, Γεωργίου
ΠΑΦΣ FC (Χένινγκ Μπεργκ): Άντος, Ικόκο (83′  Χότσκο), Μπάιριτς, Κβίντα, Ζουνίνιο, Κανέ, Ντράγκομιρ, Βαλακάρι (65′  Καραμπάτζε), Χέσταντ (73′  Παλάσιος), Τάνκοβιτς (65′  Ελ Γκαντιουί), Ζάιρο

Στον πάγκο: Ολαθάμπαλ, Πέτρου, Δημητρίου, Φυλακτού, Μιχαήλ, Ζοάο Πέδρο, Ταβάρες, Πελάτζιο

ΣΚΟΡΕΡ: 79′  Σούσιτς / 35′  Ζάιρο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 
Βιγιαφάνες, Γουίλερ, Κρέσπο / Κανέ, Ντράγκομιρ,  Μπάιριτς, Παλάσιος, Μπεργκ

ΓΗΠΕΔΟ: 
ΓΣΠ
ΘΕΑΤΕΣ:
 8.687 εισιτήρια
Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Doveri Daniele
ΑVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος