6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο ΄Αρης με ανατροπή μπήκε δυνατά.Η ΑΕΛ άρχισε με γκολ αλλά δεν μπόρεσε…(2-1)

Ο ΄Αρης με ανατροπή μπήκε δυνατά.Η ΑΕΛ άρχισε με γκολ αλλά δεν μπόρεσε…(2-1)

By on 28 Αυγούστου, 2022 0 592 Views

Μεγάλος νικητής ο Άρης στο τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού κόντρα στην ΑΕΛ .  Η Ελαφρά Ταξιαρχία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο πρώτο ημίχρονο, το γύρισε στην επανάληψη, και έστειλε μήνυμα πως είναι ξανά εδώ!
Το σκορ άνοιξαν οι γαλαζοκίτρινοι μόλις στα 20 δευτερόλεπτα με αυτογκόλ του Γιαγκό στην προσπάθεια του να απομακρύνει, τη συρτή σέντρα του Κάσα.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Σπιλέφσκι μπήκε δυνατά και κατάφερε να βρει νωρίς την ισοφάριση με κεφαλιά του Μαγιαμπέλα στο 50′ (1-1)Η ολική ανατροπή ήρθε στο 87′ με δυνατό πλασέ του Μπαμπίκα (που πέρασε ως αλλαγή), εντός περιοχής, διαμορφώνοντας το 2-1.
Κάπως έτσι ο Άρης  μπήκε με το… δεξί στη νέα σεζόν και πήρε τους πρώτους του τρεις βαθμούς ενώ η ΑΕΛ με τον κόσμο της στο πλευρό της δεν αξιοποίησε το γρήγορο γκολ και δέχθηκε απογκτευτική ήττα στην πρεμιέρα.

Ένα παιγνίδι χωρίς αρκετές φάσεις αλλά με τον Άρη στα μεγαλύτερα στάδια του αγώνα να έχει μεγαλύτερη διάθεση, πέτυχε μία σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα δείχνοντας χαρακτήρα.

Το παιγνίδι

Η ΑΕΛ δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε καλύτερο ξεκίνημα στο παιγνίδι καθώς μόλις στο 20ο δευτερόλεπτο άνοιξε το σκορ! Ο Χάσα έφυγε από τα δεξιά, έκανε το παράλληλο γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή και ο Γιαγκό στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!

Παρά το εξαιρετικό αυτό ξεκίνημα, ο Άρης σιγά σιγά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να γίνει επιθετικός, με τις δύο ομάδες όμως να μην μπορούν να δημιουργούν τελικές προσπάθειες. Στο 22’ ο Άρης είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Μπένγκστον να κάνει το πλασέ αλλά ο Μούριελ έβγαλε σε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καθώς έλειπαν οι ευκαιρίες για τις δύο ομάδες.

Στην επανάληψη, ήταν η σειρά του Άρη να πετύχει τέρμα στην πρώτη καλή ευκαιρία που είχε. Στο 49’ ο Καζού έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μαγιαμπέλα με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μούριελ ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.

Το παιγνίδι είχε ένα σχετικά καλό ρυθμό αλλά και πάλι οι δύο ομάδες πέραν από κάποιες προϋποθέσεις δεν είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 80’ η μπάλα έφθασε στον Μαγιαμπέλα στο ύψος της περιοχής, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η υπεροχή του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο εξαργυρώθηκε όμως με ένα δεύτερο τέρμα στο 87’. Ο Γιαμπλόνσκι από τα αριστερά βρήκε τον Μπαμπίκα μέσα στην περιοχή και με ένα πολύ ωραίο πλάσε έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

ΑΡΗΣ (ΣΠΙΛΕΦΣΚΙ): Βανά Άλβες, Γιαγκό, Mπρόρσον, Μουσούντα, Καζού (90+1′ Ντελμίρο), Μπράουν (64′ Γιαμπλόνσκι), Σόκε, Σπόλιαριτς (46′ Ντζιαβέ), Μαγιαμπέλα, Μπένγκστον (79′ Σλόγκαρ), Σικόρσκι (46′ Μπαμπίκα).
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Χρυσοστόμου, Πηλέας, Πάνκοφ. 

AEΛ (ΣΙΛΑΣ): Μουριέλ, Σάντος, Μπάστο, Τεϊσέιρα, Ντα Σίλβα (79′ Φραντζής), Ζντραβκόφσκι, Κοντινέλα (71′ Παντελή), Παπαφώτης (46′ Τσιμπόλα), Μιραλάς, Κάσα, Τσέποβιτς (84′ Μιλιντσεάνου).
Στον πάγκο: Φερνάντες, Φραντζής, Μακρής, Λουκά, Ανδρέου, Σιλβέστρος, Φιλίποβιτς, Πάβλοβιτς, Ιωάννου. 

ΣΚΟΡΕΡ: Μαγιαμπέλα (50′), Μπαμπίκα (87′)/  Γιαγκό (1′ αυτογκόλ)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπένγκστον, Μπράουν, Σπιλέφσκι, Καζού / Ζντραβκόφσκι, Σάντος.

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 4.000

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης