1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024

Και το μπαμ έγινε! Ιστορική νίκη από τον Ακρίτα.Εφιαλτική πρεμιέρα για την Ομόνοια.Ήττα και δύο κόκκινες

By on 29 Αυγούστου, 2022 0 454 Views

Τεράστια νίκη με 1-0 για τον Ακρίτα ο οποίος έπαιξε χωρίς κόμπλεξ απέναντι στην κακή Ομόνοια και έκανε ονειρικό ποδαρικό στο πρωτάθλημα

Στο 6ο λεπτό ο Δημοσθένους έκανε το 1-0 για τον Ακρίτα, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος.

Ήταν μια ιστορική νίκη για τον Ακρίτα που πρώτη φορά αγωνίζεται στην Α΄κατηγορία ενώ για την Ομόνοια ήταν εφιαλτική πρεμιέρα. Μετά τις ωραίες εμφανίσεις στηΝ Ευρ΄πωη ήρθε η προσγείωση από τον νεοφώτιστο Ακρίτα με μιά εμφάνιση κάτω του μετρίου. Ο Λένον δεν ΄τηαν στον πάγκο λόγω τιμωρίας,ο Κασάμα έκανε κακό ντεμπούτο με αποβολή, κόκκινη και τον Ν,Παναγιώτου .Χάθηκαν τρεις βαθμοί και δύο παίκτες γαι τον επόμενο αγώνα με την ΑΕΚ.Η Ομόνοια έμεινε με 10 παίκτες όταν στο 78΄ ο Κασσάμα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, ενώ στο 89΄ο Παναγιώτου είδε κόκκινη μέσω VAR γιατί σταμάτησε τον Βαράντα και στις καθυστερήσεις έπαιξε με 9 παίκτες...

Είναι και ο τραυματισμός του Κακουλλή που αποχώρησε νωρίς. Το γκολ ήρθε νωρίς γαι τους νικητές αλλά η αντίδραση της Ομόνοιας δεν ήρθε…

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 6ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, έγινε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Δημοσθένους και πήρε μια περίεργη πορεία για να καταλήξει στα δίκτυα του Ουζόχο για το 1-0!

Μάλιστα στο 16ο λεπτό ο Κακουλλής αποχώρησε τραυματίας και έδωσε την θέση του στον Ζαχαρίου. 3 λεπτά μετά η Ομόνοια έχασε την πρώτη της ευκαιρία με το σουτ του Μπρούνο να μην ανησυχεί τον τερματοφύλακα.

Στο 28ο λεπτό ο Ουζόχο απομάκρυνε σε κόρνερ ένα κοντινό σουτ του Σέχιτς. Στο επόμενο λεπτό ο Πικής έστειλε την μπάλα έξω με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Σε γενικές γραμμές ο Ακρίτας ήταν καλύτερος και πιο επικίνδυνος με την Ομόνοια να μην μπορεί να πιάσει ρυθμό.

Στο 43΄ο Αμπντουραχίμι έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνά έξω.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 49ο λεπτό ο Σέχιτς έκανε επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή, αλλά ο Μάθιους πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ πριν η μπάλα φτάσει στον Αραούχο. 2  λεπτά μετά ο Ζαχαρίου έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Στο 53΄από εξαιρετική θέση ο Μπάρκερ έκανε ένα πολύ άστοχο σουτ. Στο 60΄ένα σουτ του Πική πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 67ο λεπτό Παπουλής, Μάταβζ και Μιξ πέρασαν στον αγώνα στην θέση των Μπεζούς, Φελίπε και Μπασιρού σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα για την Ομόνοια. Από πλευράς Ακρίτα στο ίδιο λεπτό πέρασαν στον αγώνα οι Βαράντα και Κονέ αντί των Δημοσθένους και Εράσο.

Στο 76ο λεπτό ο Παπουλής είχε ένα πολύ άστοχο σουτ, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Μάταβζ έπιασε ένα καλό σουτ με την μπάλα όμως να περνά μόλις έξω.

Στο 78΄ο Κασάμα πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για κτύπημα στο πρόσωπο σε αντίπαλο και αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας την Ομόνοια με παίκτη λιγότερο.

Στο 81ο λεπτό ο Ουζόχο απέκρουσε τα σουτ των Αραούχο και Βαράντα, ενώ λίγο μετά απέκρουσε το σουτ του Βαράντα.

Στο 90΄ο Παναγιώτου είδε την κόκκινη κάρτα μέσω VAR γιατί σταμάτησε τον Βαράντα με τράβηγμα ενώ έβγαινε μόνος στην αντεπίθεση.Αρχικά ο διαιτητής πέδειξε κίτρινη αλλά με παρέμβαση του VAR άλλαξε απ΄πφαση ακι έδειξε κόκκινη.

Στις καθυστερήσεις ένα καλό σουτ του Ζαχαρίου πέρασε μόλις έξω.

ΑΚΡΙΤΑΣ (Ντ.Μπαντία): Περντρέου, Αμπντουραχίμι (83′ Σέτι), Άμπραχαμ, Εράσο (66′ Κονέ), Δημοσθένους (66′ Βαράντα), Μπερνάρντι, Σέχιτς, Σαραβάνια, Καραγιάννης, Πική (74′ Αμπντουσαλάμοφ), Αραούχο (83′ Ζουνίνιο)
Στον πάγκο: Καστελάνι, Ονόντι, Κόρατς, Φοφανά, Βασιλείου, Ρετζινάλντο, Βάσου

ΟΜΟΝΟΙΑ (Γκ.Πάρκερ): Ουζόχο, Λέζιακς, Μάθιους, Λανγκ, Παναγιώτου, Χαραλάμπους (46′ Κασάμα), Μπασιρού (66′ Ντίσκερουντ), Μπεζούς (66′ Μάταβς), Μπάρκερ , Μπρούνο (66′ Παπουλής), Κακουλλής (16′ Ζαχαρίου).
Στον πάγκο: Παναγή, Κυριακίδης, Γιούστε, Μίλετιτς, Ψάλτης, Βενιζέλου, Ασημένος, Σάββα,
*Ο προπονητής της  Oμόνοιας  Νιλ Λένον είναι τιμωρημένος.

ΓΚΟΛ: 6′ Δημοσθένους
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εράσο, Πεντρέου/Μάθιους
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κασάμα(78΄2η κίτρινη), Παναγιώτου( 89΄απευθείας)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.500

Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας