3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Ο προπονητής δεν ήθελε άλλη κίνηση.(Απαντήσεις σε όλα τα θέματα της Ομόνοιας)

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Ο προπονητής δεν ήθελε άλλη κίνηση.(Απαντήσεις σε όλα τα θέματα της Ομόνοιας)

By on 1 Σεπτεμβρίου, 2022 0 1538 Views

Ο προγραμματισμός και η ενίσχυση, τα ευρωπαϊκά πακέτα, η ήττα από τον Ακρίτα κι ότι αφορά την Ομόνοια μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 Ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Ανδρέας Δημητρίου.

-Για την ολοκλήρωση του προγραμματισμού και το ότι δεν αποκτήθηκε εξτρέμ: «Καταρχήν να πούμε ότι ο σχεδιασμός μας έχει ολοκληρωθεί. Μόνο αν ο προπονητής ζητήσει κάτι επιπλέον θα προχωρήσουμε σε άλλη κίνηση και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Η ανάγκη για απόκτηση εξτρέμ, δημιουργήθηκε μετά το θέμα του Λοΐζου. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αν ανατρέξετε σε προηγούμενες τοποθετήσεις μου. Τότε λέγαμε ότι αναζητούσαμε επιθετικό, μέσο box to box κι αριστερό μπακ. Αυτές οι θέσεις έχουν καλυφθεί. Η ομάδα προσπάθησε να αποκτήσει winger μετά την υπόθεση Λοΐζου και καταλήξαμε στην περίπτωση του Μαντσίνι. Μπήκαμε σε συζητήσεις με τον Άρη και κατά τη διάρκεια των επαφών είχε επιλυθεί το θέμα Λοΐζου. Επειδή όμως η περίπτωση Μαντσίνι ήταν ξεχωριστή λόγω της ποιότητας και της ηλικίας του αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές, όμως οι οικονομικές απαιτήσεις του Άρη ήταν εξαιρετικά μεγάλες για τα κυπριακά δεδομένα. Ο λόγος που δεν αποκτήθηκε άλλος εξτρέμ είναι γιατί ο προπονητής μας είναι ευχαριστημένος με το ρόστερ και δεν επιθυμούσε να γίνει άλλη κίνηση. Θεωρεί ότι η ομάδα είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις».

-Αν ισχύουν τα ποσά που γράφτηκαν για Μαντσίνι: «Δεν θέλω να επιβεβαιώσω τα ποσά, αλλά η ομάδα πρόσφερε ένα πολύ μεγάλο ποσό όμως δεν μπόρεσε να γίνει εφικτή η μεταγραφή του».

-Για τον Ανσαριφάρντ και το ότι η μεταγραφή έγινε την τελευταία μέρα: «Είναι γνωστό ότι η πρώτη επιλογή για την επίθεση ήταν ο Λαμκέλ Ζε. Η περίπτωση Ανσαριφάρντ κρίθηκε ως κατάλληλη. Έμεινε ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής και ήρθε στην Ομόνοια Είναι μία πιθανότητα να πάει στο Μουντιάλ αν κληθεί. Το γνωρίζαμε εκ των προτέρων. Η τεχνική ηγεσία θεωρεί ότι μπορεί να καλυφθεί η απουσία του».

-Αν ενδιαφέρθηκε για Στεπίνσκι: «Η ποιότητά του δεν αμφισβητείται, όμως η ομάδα ήθελε παίκτη που θα μπορούσε να βοηθήσει πιο άμεσα».

-Αν νιώθουν στην Ομόνοια  ότι ο προγραμματισμός ήταν σωστός και τι πιστεύουν για το ρόστερ: «Ο προπονητής είναι πολύ ευχαριστημένος με το ρόστερ και θεωρεί ότι η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί και στις δύο διοργανώσεις. Η ομάδα λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Ο καθένας μπορεί να εκφράσει τη θέση του και μπορείς να βρεις δίκαιο σε όλες τις τοποθετήσεις που γίνονται, όμως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι άνθρωποι που είναι η δουλειά τους κι έχουν περισσότερες γνώσεις από όλους μας. Όλοι κρίνονται στο γήπεδο».

-Για τις μεταγραφές που έγιναν: «Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν δεν είναι αλεξιπτωτιστές. Αγωνίζονταν πριν έρθουν στην Κύπρο. Όπως είπα, όλοι θα κριθούν στο γήπεδο. Για να έρθουν στην ομάδα σημαίνει αξιολογήθηκαν θετικά. Η τελευταία απόφαση ανήκει στην προπονητή, με αυτό το μοντέλο λειτουργούμε».

-Για την κριτική που γίνεται: «Όλοι στην Ομόνοια  αξιολογούνται καθημερινά για τη δουλειά που επιτελούν και το αποτέλεσμα. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Το αν έγινε καλός προγραμματισμός ή όχι, θα το αξιολογήσουμε μέσα στη χρονιά. Αν η ομάδα πετύχει τους στόχους της θα πούμε ότι ο προγραμματισμός ήταν σωστός. Αν όχι θα πούμε ότι κάτι δεν πήγε καλά. Μετά από έναν ευρωπαϊκό θρίαμβο κι ένα παιχνίδι, δεν καταλαβαίνω γιατί κρίνουμε κάποια πράγματα».

-Για την ετοιμότητα των Ανσαριφάρντ-Κίτσου: «Σήμερα θα μπουν στην προπόνηση και τότε θα φανεί η κατάστασή τους».

-Αν υπάρχει ενδεχόμενο επιπλέον κίνησης: «Αν ζητήσει κάτι περισσότερο ο προπονητής μας, η ομάδα θα προσπαθήσει να υλοποιήσει την επιθυμία του. Μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο».

-Αν θα προσληφθεί αθλητικός διευθυντής: «Η ομάδα λειτουργεί με το μοντέλο του προπονητή-μάνατζερ. Υπάρχει και το τμήμα σκάουτινγκ. Αυτό το μοντέλο αξιολογείται. Αν κριθεί πετυχημένο θα συνεχίσει, αν κριθεί ότι πρέπει να αλλάξει, θα αλλάξει».

-Για τον Μάταβζ: «Είναι κανονικά στις προπονήσεις και στις επιλογές».

– Η ΑΕΚ και τα αγωνιστικά δεδομένα: «Εκτός είναι ο Κακουλλής, είναι γνωστές και οι απουσίες Κασάμα και Παναγιώτου που δέχθηκαν κόκκινη κάρτα. Ο Κούσουλος προπονείται κανονικά εδώ και λίγες μέρες, όπως επίσης οι Φαμπιάνο και Λοΐζου. Είναι περιττό να αναφέρω το στόχο, πρέπει να νικήσουμε. Η ομάδα χρειάζεται τον κόσμο της, είδαμε τι έγινε και με τη Γάνδη».

-Για τη διαιτησία με τον Ακρίτα: «Το αποτέλεσμα είναι ευθύνη της δικής μας παρουσίας και βαραίνει αποκλειστικά εμάς. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να σχολιάζουμε τη διαιτησία. Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε το πώς αποβλήθηκε ο Κασάμα. Είδαμε τον αντίπαλο παίκτη να κρατάει το κεφάλι του χωρίς να έχει επαφή με τον Κασάμα. Είναι πραγματικά κρίμα διότι δεν πρέπει να επιβραβεύουμε τέτοιες συμπεριφορές στο γήπεδο. Οι σχολιαστές των φάσεων, αντί να το σχολιάσουν είπαν ότι ήταν αυστηρή η κόκκινη. Θα περιμένουμε τις τοποθετήσεις τους σε ανάλογες φάσεις στο μέλλον. Δεχθήκαμε τέσσερεις κόκκινες στα τελευταία τρία παιχνίδια μας στην Κύπρο με Aνόρθωση Εθνικό και Ακρίτα».

-Για τα πακέτα εισιτηρίων και το κόστος: «Η διοίκηση λαμβάνει υπόψη τις τοποθετήσεις του κόσμου αλλά δεν έχω υπόψη μου για αλλαγή στις τιμές».

-Για το ταξίδι στο Μάντσεστερ: «Δικαιούμαστε το 5% της χωρητικότητας του γηπέδου. Περίπου 4000 εισιτήρια. Θα έχουν προτεραιότητα οι κάτοχοι διαρκείας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσουμε όταν θα έχουμε την τελική πληροφόρηση από τη Γιουνάιτεντ. Για τα ταξιδιωτικά πακέτα είναι στο τελικό στάδιο».

-Αν υπάρχει πρόβλημα με το ΓΣΠ: «Δεν έχω υπόψη μου για κάτι τέτοιο».