4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Φαμπιάνο κράτησε,ο Παπουλής καθάρισε.Μεγάλο ματς και η Ομόνοια 3-2 την ΑΕΚ(Φοβερό γκολ ο Μπέζους,γύρισαν Λοίζου-Κούσουλος.Ντεμπούτο Ανσαριφάρντ)

Ο Φαμπιάνο κράτησε,ο Παπουλής καθάρισε.Μεγάλο ματς και η Ομόνοια 3-2 την ΑΕΚ(Φοβερό γκολ ο Μπέζους,γύρισαν Λοίζου-Κούσουλος.Ντεμπούτο Ανσαριφάρντ)

By on 3 Σεπτεμβρίου, 2022 0 739 Views

Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι που κράτησε την αγωνία και το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε, η Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚμε 3-2 στο ΓΣΠ, κατακτώντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.
Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ των Μπεζούς(εκπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι) στο 34’ και Μπρούνο Φελίπε με πέναλτι στο 49’, με την ομάδα της Λάρνακας να φέρνει το ματς στα ίσα μέσα σε οκτώ λεπτά, μειώνοντας αρχικά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκιούρτσο στο 56’ και με γκολ του Ολατούντζι στο 64’.
Ο Παπουλής ωστόσο απέδειξε πως είναι σαν το… παλιό καλό κρασί και με ένα εξαιρετικό γκολ στο 85’, έκρινε τον αγώνα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του!Πριν το γκολ του Παπουλή ο Πίριτς σταμάτησε τον Μπρύνο ενώ ο Φαμπιάνο αν και τραυματισμένος στο δάκτυλο έμεινε στο παιχνίδι και κράτησε το 2-2 με τις επεμβάσεις του μέχρι να πετύχει το πρωσωπικό του γκολ με πανέμορφο σουτ ο Παπουλής.Και τα δύο πέnαλτι του αγώνα δόθηκαν με σωστή παρέμβαση του Ιταλού διαιτητή στο VAR σε δυο πραγματικά δύσκολες φάσεις στην γρήγορη εξέλιξη τους.

Πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ομόνοια να μπαίνει καλύτερα στο ματς. Οι “πράσινοι” με συνεχές πρέσινγκ στο πρώτο δεκάλεπτο έκλεισαν την ΑΕΚ στα καρέ της, μη μπορώντας όμως να φτιάξουν οποιαδήποτε αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Πίριτς.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ άρχισε σταδιακά να ισορροπεί το ματς, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, και στο 15ο λεπτό βρήκε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λέδες, ο τελευταίος βρήκε τον Γκιούρσκο έξω από την περιοχή και με φαλτσαριστό σουτ ανάγκασε τον Φαμπιανο να στείλει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 19ο λεπτό η Ομόνοια απάντησε στην ευκαιρία της ΑΕΚ, το σουτ του Ντίσκερουντ όμως δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Πίριτς.

Στο 35ο λεπτο η Ομόνοια άνοιξε το σκορ με φοβερό γκολ του Μπεζούς. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο στο πρώτο δοκάρι, ο Γιούστε πήρε την κεφάλια και η μπάλα έφτασε στον Μπεζούς, που με ανάποδο ψαλίδι νίκησε τον Πίριτς.

Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου η Ομόνοια έχασε νέα καλή ευκαιρία, με τον Χαραλάμπους να δοκιμάζει το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνά διπλα από την εστία του Πίριτς.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ομόνοια να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων καθώς στο 48’ ο Μπεζούς ανατράπηκε από τον Γκονζάλεθ, με το πέναλτι να δίνεται μετά από παρέμβαση του VAR. Πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε τέρμα ο Μπρούνο δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ΑΕΚ δεν τα έβαλε κάτω όμως και στο 55’ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γιούστε, και πάλι μετά από παρέμβαση του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιούρσκο ο οποίος ήταν εύστοχος μειώνοντας σε 2-1.

Στο 59’ ο Μπρούνο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 καθώς μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, πλάσαρε αλλά ο Πίριτς διατήρησε το 2-1.

Μάλιστα στο 64’ η ομάδα της Λάρνακας έφερε το παιγνίδι στα ίσα με γκολ του Ολατούντζι ο οποίος έκλεψε τη μπάλα, μπήγε στην περιοχή από τον Γιούστε και πλάσαρε εύστοχα για το 2-2.

Το παιγνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και για τις δύο ομάδες, με τον Ολατούντζι στο 82’ να παίρνει την κεφαλιά αλλά να βγάζει σε κόρνερ ο Φαμπιάνο. Στο επόμενο λεπτό ο Γκάμα έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας να βγάζει ξανά σε κόρνερ.

Στο 85’ όμως ήταν η Ομόνοια πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ με εκπληκτικό γκολ του Παπουλή με σουτ έξω από την περιοχή, βάζοντας ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του στην πρώτη σπουδαία φάση που είχε μετά την χαμένη ευκαιρία του Μπρούνο.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την Ομόνοια να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Γιούστε, Μίλετιτς, Λανγκ, Μάθιους, Λέζιακς, Μπασιρού, Ντίσκερουντ (75′ Παπουλής), Χαραλάμπους (87′ Κούσουλος), Μπρούνο (75′ Λοΐζου), Μπεζούς (63′ Ανσαριφάρντ).
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Ψάλτης, Λοΐζου, Μπάρκερ, Παπουλής, Κίτσος, Ανσαριφάρντ, Ζαχαρίου, Κούσουλος, Βενιζέλου, Σάββα.
AΕΚ:
 Πίριτς, Γκονζάλεθ (57′ Μιλίτσεβιτς), Τόμοβιτς, Γκαρσία, Ροσάλες (87′ Ρόμο), Λέδες, Σανχούρχο, Γκιούρτσο (57′ Γκάμα), Φαράζ, Άλτμαν (57′ Ολατούντζι), Λόπες (73′ Τρισκόφσκι).
Στον πάγκο: Τούμπας, Κάσας, Μπρούνο Γκάμα, Ρόμο, Τρισκόφσκι, Μιλίτσεβιτς, Πονς, Ολατούντζι, Χριστοφόρου, Ναούμ, Μπέιτς Ανδρέου, Μάμας.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαραλάμπους, Παπουλής / Γκονζάλεθ, Γκιούρτσο

ΣΚΟΡΕΡ: Μπεζούς (34′), Μπρούνο Φελίπε (49′ πέν.), Παπουλής (85′) / Γκιούρτσο (56′ πέν.), Ολατούντζι (64′)
ΘΕΑΤΕΣ: 8022 εισιτήρια
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος