10 Μαΐου, 2024
  • 10 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μαρκίνιος και Μπλουμ έριξαν το κάστρο!Μεγάλο διπλό του ΑΠΟΕΛ.Κέρδισε 2-0 την μέτρια Ανόρθωση

Μαρκίνιος και Μπλουμ έριξαν το κάστρο!Μεγάλο διπλό του ΑΠΟΕΛ.Κέρδισε 2-0 την μέτρια Ανόρθωση

By on 4 Σεπτεμβρίου, 2022 0 617 Views

Τα γκολ των Μαρκίνιος από στο 34ο λεπτό και Μπλουμ στο 90+6’ ήταν αυτά που χάρισαν στο ΑΠΟΕΛ την μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», την πρώτη στο πρωτάθλημα και… έσπασαν ταυτόχρονα και μια κακή παράδοση στο γήπεδο της «Κυρίας» όπου κέρδισαν τελευταία φορά το 2018
Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο στο α’ ημίχρονο, έλεγξε το παιχνίδι, είχε την κατοχή και τις καλές ευκαιρίες. Δεν το έβαλε ο Μάγκλιτσα (έφυγε ελάχιστα έξω η κεφαλιά του), δεν το έβαλε ο Ντογκαλά (απέκρουσε ο Λόρια το σουτ του) αλλά το έβαλε ο Μαρκίνιος στο 34’.
Η Ανόρθωση πέτυχε ένα γκολ με τον Αντωνίου στο 44’ αλλά σωστά ακυρώθηκε μιας και ήταν οφσάιτ ο Αμπαρτζουμιάν στο ξεκίνημα της φάσης.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης το ΑΠΟΕΛ έδειξε να ελέγχει αλλά η Ανόρθωση δεν άργησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να γίνει καλύτερη.
Η «Κυρία» είχε τις προϋποθέσεις αλλά δεν βρήκε την κλασική ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο φινάλε οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση, έπαιξαν το ΑΠΟΕΛ στο δικό του μισό γήπεδο, έχασαν την ευκαιρία με τον Φερέιρα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν, πέτυχαν και δέυτερο γκολ με τον Μπλουμ στο 90+6 και έφυγαν με το μεγάλο διπλό από το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Οι αλλαγές του Σωφρόνη στο αρχικό σχήμα βελτίωσαν την ομάδα του και έκλεισαν τους διαδρόμους της Ανόρθωσης στα δύο άκρα.Η Ανόρθωση παρά την στήριξη των οπαδών της δεν μπόρεσε να επιβάλει το δικό της παιχνίδι με απόδοση που δεν πέρασε το μέτριο.Δεν είχε ισορροπία στις γραμμές της ,λίγες φάσεις έψτιαξε ενώ είχε προβλήματα στην αναχαίτιση των επιθετικών του ΑΠΟΕΛ που είχε ψυχραιμία και φάνηκε καλύτερα προετοιμασμένο για το ντέρμπι.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ντ.Μίλανιτς): Λόρια, Μπαισίνιο, Αρτυματάς Κορέια, Εμπραλίτζε (Γουαρίς), Αμπρατζουμιάν, Αντωνίου (61′ Ράντονιτς), Νινγκά (77′ Φερέιρα), Πάντσεον (77′ Σάμπο), Κορρέα (81′ Χαρογιάν), Ουάρντα
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης,   Κίκο,  Ιωάννου, Χριστοφή, Χρυσοστόμου.

ΑΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Μπέλετς, Καρώ, Μάγκλιτσα (61′ Κβιλιτλάια), Τσεπάκ, Κρέσπο, Σατσιάς (61′ Νταουσβίλι), Ντάλσιο (61′ Μορέιρα), Μαρκίνιος (83′ Μπλουμ), Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Ντογκαλά (83′ Μούγιανιτς)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Φεράρι, Ντουμπραβάνου,  Σούσιτς, Ηλία, Θεοδώρου,  Πολυκάρπου.

ΓΚΟΛ: 34′ Μαρκίνιος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πάντσεον, Ουάρντα, Ράντονιτς/Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Μαρκίνιος, Γουίλερ, Μορέιρα, Τσεπάκ

ΘΕΑΤΕΣ: 10.000

Διαιτητής: Manganiello Gian Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας