2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σε ματς θρίλερ η Ν.Σαλαμίνα έκανε το 2Χ2 κόντρα στον Ακρίτα

Σε ματς θρίλερ η Ν.Σαλαμίνα έκανε το 2Χ2 κόντρα στον Ακρίτα

By on 5 Σεπτεμβρίου, 2022 0 737 Views

Σε «θρίλερ» εξελίχθηκε το τελευταίο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και Ακρίτα Χλώρακας. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 2-1 χάρη στα τέρματα των Μιγκελίτο και Ντιακιτέ, με τον Βαράντα να ισοφαρίζει προσωρινά σε ένα φινάλε θρίκερ

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με τέρμα του Μιγκελίτο, το δεύτερο σε ισάριθμους αγώνες, εξαργύρωσε την υπεροχή της η Νέα Σαλαμίνα στο πρώτο ημίχρονο. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εμφανώς ανώτεροι, πιο απαιτητικοί και έψαξαν το τέρμα, το οποίο βρήκαν στο 20ο λεπτό.

Στο 20ο λεπτό οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Μπερνάρντι, η μπάλα έφτασε στον Τιάγκο, ο οποίος έδωσε στον ανενόχλητο Μιγκελίτο και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής έγραψε το 1-0.

Στο 38’ ο σκόρερ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν έκανε το σουτ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Τολεμές, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πολύ καλύτερο και αυτό βοήθησε στο ανέβασμα του Ακρίτα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο β’ ημίχρονο ήρθε από το πόδι του Φράγκου. Στο 55’ εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Τρία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία, όταν ο Αραούχο έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και υποχρέωσε τον Μελισσά σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.

Η μπάλα πηγαινοερχόταν από τη μια εστία στην άλλη και στο 64’ ήταν η σειρά του Περντρέου να αποκρούσει δύσκολα το μακρινό σουτ του Οφόρι.

Οι δυο προπονητές προσπάθησαν από τον πάγκο να φρεσκάρουν τις ομάδες τους, ο Πουρσαϊτίδης για να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα και ο Μπαντία να δώσει ώθηση για την ισοφάριση. Αμφότεροι πέτυχαν το ζητούμενο, με τελικό νικητή τον Ελλαδίτη τεχνικό. Ο Ακρίτας ισοφάρισε στο 85’ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Βαράντα, όμως, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις για λίγα λεπτά, αφού στο 89΄’ ο Ντιακιτέ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελισσάς, Σεργίου, Ντιακιτέ, Καλογήρου, Οφόρι, Φράγκος (59′ Καρλίτος), Μάντζεκ, Μιγκελίτο (78′ Φελίπε), Τιάγκο (78′ Κλίμοβιτς), Σταλόνε (59′ Κουμουρής), Φλοριάν (65′ Ντορεγκαράι).
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Κίσσας, Κουμουρής, Κλίμοβιτς, Καρλίτος, Νικολάου, Ντορεγκαράι, Λέικο, Μαργκάσα, Βίκτωρος, Φιάκας, Φελίπε.
ΑΚΡΙΤΑΣ: Περντρέου, Κονέ (66′ Ζουνίνιο), Αμπντουραχίμι, Άμπραχαμ, Εράσο (27′ Αραούχο), Μπερνάρντι, Σέχιτς, Σαραβάνια, Καραγιάννης (79′ Φοριέλ), Δημοσθένους (46′ Ραμίρες) Αμπντουσαλάμοφ (46′ Βαράντα).
Στον πάγκο: Καστελάνι, Ονόντι, Κόρατς, Σουλεϊμάν, Ζουνίνιο, Ελ Τζεμιλί, Φοριέλ, Αλεκσίφ, Βαράντα, Ραμίρες, Βάσου, Αραούχο.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεργίου / Εράσο, Κονέ, Αραούχο

ΣΚΟΡΕΡ: 25′ Μιγκελίτο, 89′ Ντιακιτέ / 84′ Βαράντα
Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης