6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΠΙΛΕΦΣΚΙ:Προτιμώ να μην μιλήσω για αυτά που έγιναν έξω και μέσα στο γήπεδο, πριν το ματς και μετά

ΣΠΙΛΕΦΣΚΙ:Προτιμώ να μην μιλήσω για αυτά που έγιναν έξω και μέσα στο γήπεδο, πριν το ματς και μετά

By on 10 Σεπτεμβρίου, 2022 0 1318 Views

Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή του Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι, για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ:

Θα έπρεπε να έχω να πω πολλά μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Γι’ αυτά που έγιναν στο γήπεδο, έξω από το γήπεδο, πριν από το παιχνίδι. Αλλά προτιμώ να μην μιλήσω. Θα πω μόνο για την υπέροχη δουλειά που έκαναν οι παίκτες μου. Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι, το γνωρίζουμε διότι κάποιοι παίκτες – κλειδιά δεν ήταν στην καλύτερη τους κατάσταση, όπως οι Στρούσκι, Κακόριν και Γκομίς.

Είχαμε τις πιο ξεκάθαρές ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλο γκολ, γι’ αυτό και θεωρώ ότι η νίκη μας ήταν απόλυτα δίκαιη. Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι και στην κερκίδα, με κάποιες αντιδράσεις προς το μέρος μου αλλά και προς τους παίκτες μου. Αλλά ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους του Άρη που ήρθαν και μας στήριξαν.

Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά θα ήθελα να υπάρχει περισσότερος καθαρός χρόνος και όχι 50 λεπτά. Θα ήταν καλό για τους οπαδούς να δουν πιο γρήγορο παιχνίδι, με πολλές αντεπιθέσεις και την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στην περιοχή. Καλύτερα να μην πω άλλα πράγματα, είμαι αρκετά εκνευρισμένος με κάποια πράγματα που έγιναν. Καλύτερα να κλείσω το στόμα μου, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τους παίκτες για να κάνουμε κι άλλες εκπλήξεις”.

-Για το αν θέλει να εξηγήσει τι εννοεί με τα πράγματα που τον εκνεύρισαν: “Θα πω απλά ότι υπήρχαν πολλά έντονα συναισθήματα. 

Για το ότι μετά το τέλος του ματς έτρεξαν στον κόσμο τους: “Αισθάνονται υπερηφάνεια οι οπαδοί του Άρη. Νιώθουν ότι μεγαλώνουμε. Βέβαια παραμένουμε μια μικρή ομάδα ακόμη, αλλά μεγαλώνουμε διαρκώς. Δεν θέλουμε να πούμε μεγάλα λόγια, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη με την Καρμιώτισσα”. 

-Για το ότι ο Άρης κέρδισε το ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια: “Ήταν ένα απ΄ τα σημεία κλειδιά, που βασίστηκε η ομιλία μου. 

-Για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός Άρης: “Στο ποδόσφαιρο αλλάζουν τα πράγματα, στο ποδόσφαιρο, με μία νίκη είσαι πάνω και με μια ήττα είσαι κάτω. Υπάρχει αρκετός δρόμος, δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τόσο μακριά. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και προσγειωμένοι”.

-Για το αν μπορεί ο Άρης να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: “Σε καμία περίπτωση δεν θα μιλήσουμε για πρωτάθλημα τώρα. Θέλουμε να παραμείνουμε ταπεινοί και όπως δουλεύω 24 ώρες το 24ωρο για την ομάδα μας, θέλω και από τους παίκτες μου να κάνουν το ίδιο. Να παραμείνουν ταπεινοί και να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά γιατί υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Κι όπως είπε και ο Αρσέν Βενγκέρ, το να κερδίσεις μια φορά είναι εύκολο αλλά το να συνεχίσεις να κερδίζεις και να είσαι νικητής είναι το δύσκολο”. 

-Για το αν μπορεί να επηρεάσει τον Άρη η συνεχής εναλλαγή έδρας: “Δεν θα επηρεάσει η μετακίνηση. Αυτό που θέλω είναι να έχουν μεγάλο κίνητρο οι παίκτες μου και δεν το θεωρώ μειονέκτημα. Αυτό που ζητάω είναι να παίζουμε σε καλό αγωνιστικό χώρο. Όπως ήταν και ο σημερινός, όπως είναι και στο “Αντ. Παπαδόπουλος”. Είναι σημαντικό αφού όταν είναι καλός ο αγωνιστικός χώρος, μπορούμε να προσφέρουμε και καλύτερο θέαμα στον κόσμο”.

-Για την αναφορά του για τον λίγο καθαρό χρόνο, ενώ βάση στατιστικών ο Άρης ήταν η ομάδα που έκανε πολλά φάουλ και σταματούσε ο χρόνος:  “Κατάλαβες ότι οι παίκτες μου σταματούσαν το παιχνίδι; Δεν είμαι εγώ που έχω το σφυρί στο χέρι, δεν σφυρίζω εγώ τα φάουλ. Απ’ την πρώτη μέρα είπα ότι θέλουμε να παίζουμε γρήγορο ποδόσφαιρο και αυτές οι διαρκείς διακοπές στα παιχνίδια είναι κάτι που συνάντησα πρώτη φορά στην καριέρα μου. Σε κάθε παιχνίδι συμβαίνει αυτό. Σε όλα τα παιχνίδια στην Κύπρο, το παιχνίδι σταματάει σε κάθε δευτερόλεπτο. Κάθε επαφή είναι φάουλ. Η Κύπρος δεν είναι η πρώτη χώρα που δουλεύω. Δούλεψα και σε άλλες χώρες, μάλιστα η μια είναι από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικά χώρες στην Κύπρο. Αφήνουν το ποδόσφαιρο να τρέχει, αυτό προσδοκώ και εδώ στην Κύπρο”.