5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Τεσσάρα η Πάφος και μένει ψηλά

By on 10 Σεπτεμβρίου, 2022 0 364 Views

Aνώτερη η Πάφος FC δεν δυσκοιλεύτηκε να κερδίσει με άνεση τον Άκρίτα που κρατούσε καλά μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ αλλά το τελικό 4-0 δίνει την εικόνα του αγώνα και την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, η ομάδα του Μπεργκ επικράτησε με 4-0. Από ενα γκολ σημείωσαν οι Τάνκοβιτς και Ζάιρο, με τους δύο ποδοσφαιριστές να είναι και οι δημιουργοί στο γκολ του συμπαίκτη τους, ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε ο Ντράγκομιρ και το τέταρτο ο Ναμέ με τρομερά σουτ. Στους 7 βαθμούς έφτασε η τυπικά φιλοξενούμενη, στους 3 παρέμεινε η ομάδα της Χλώρακας

που στην τελευταία φάση του αγώνα είδε να χάνει ένα αμυντικό τηςε με κόκκινη αφού ο Κόρατς αχρείαστα ανέτρεψε αντίπαλο που έφευγε μόνος έξω από την περιοχή και αποβλήθηκε έτσι θα χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια.

Αργός ρυθμός και καμία φάση ήταν τα κύρια στοιχεία στο παιχνίδι μέχρι και το 25΄. Ο Ακρίτας είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά η Πάφος ήταν αυτή που βρήκε στη συνέχεια τις ευκαιρίες, ενώ ευτύχησε και να σκοράρει.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 25΄, με το σουτ του Τάνκοβιτς, το οποίο πέρασε μόλις έξω κι αφού η μπάλα χτύπησε και σε αντίπαλο, ενώ τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Ζουνίνιο απέκρουσε ο Περντρέου.

Στο 30΄ έμελλε εν τέλει να «καρποφορήσει» η υπεροχή της Πάφου. Ο Ζουνίνιο γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Ζάιρο δεν βρήκε καλά την μπάλα και ο Τάνκοβιτς από έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με την ομάδα του Μπεργκ να… αγγίζει το 2-0 στο 56΄, όταν μετά από σουτ του Ζάιρο, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Νέα καλή στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 62΄, με το σουτ του Ζουνίνιο να… φεύγει άουτ.

Ότι δεν κατάφερε στο 56΄, το πέτυχε τελικά ο Ζάιρο στο 64΄. Εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς, κεφαλιά του αρχηγού της Πάφου και 2-0.

Ακολούθως κι έχοντας αυτό το σημαντικό προβάδισμα, η Πάφος διαχειρίστηκε σχετικά εύκολα το υπέρ της σκορ, με το ρυθμό να πέφτει αισθητά.

Παρά ταύτα, κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ, με καταπληκτικό σουτ του Ντράγκομιρ στο 87΄.

Στους χρόνους των καθυστερήσεων (90+2΄) ο Κόρατς άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στην εξέλιξη της φάσης ο Ναμέ με τρομερή εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για την Πάφο, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τους «κυανόλευκους» να πανηγυρίζουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα και μάλιστα συνεχόμενη, φτάνοντας τους 7 βαθμούς και παραμένοντας και αήττητοι.

ΑΚΡΙΤΑΣ (Νταβίντ Μπαντία): Περντρέου, Κόρατς, Κονέ, Αμπντουραχίμι (85′  Πεδρίνιο), Άμπραχαμ, Εράσο (66′  Καρπίνια), Δημοσθένους (46′  Τζεμιλί), Σέχιτς (46′  Πογκέν), Σαραβάνια, Καραγιάννης, Πικής (66′  Ραμίρες)
Στον πάγκο: Καστελάνι, Ονόντι, Καραμόκο, Σέτι, Μπερνάρντι, Φουριέλ, Αλεκσέεφ, Βάσου
ΠΑΦΟΣ FC (Χένινγκ Μπεργκ): Άντος, Ικόκο (90’+1 Χότσκο), Μπάιριτς, Κβίντα, Ζουνίνιο, Ντράγκομιρ, Κανέ, Σεμέδο (81′  Χέσταντ), Τάνκοβιτς (90’+1 Καραμπάτζε), Βαλακάρι (66′  Ναμέ), Ζάιρο (81′  Αλ Γκαντιουί)
Στον πάγκο: Ολαθάμπαλ, Μάχροβιτς, Παλάσιος, Καραμπάτζε, Δημητρίου, Φυλακτού, Μιχαήλ, Πελάτζιο

ΣΚΟΡΕΡ: 30′  Τάνκοβιτς, 64΄ Ζάιρο, 87′  Ντράγκομιρ,92΄Ναμε
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 
Σέχιτς, Κόρατς, Άμπραχαμ / Ζουνίνιο

ΚΟΚΚΙΝΗ Κόρατς 92΄

ΓΗΠΕΔΟ: 
«Στέλιος Κυριακίδης»
ΘΕΑΤΕΣ
: Διατέθηκαν 1.245 εισιτήρια στο παιχνίδι Ακρίτας-Πάφος.Συγκεκριμένα, 168 εισιτήρια «έκοψαν» οι φίλοι της ομάδας της Χλώρακας και 1.077 οι φίλοι της ομάδας του Μπεργκ.

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Σάββα Γιώργος