17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γαλάζια νίκη με ανατροπή!Ο Απόλλωνας με Πίττα-Ζράντι κέρδισε δίκαια την Ομόνοια 2-1

Γαλάζια νίκη με ανατροπή!Ο Απόλλωνας με Πίττα-Ζράντι κέρδισε δίκαια την Ομόνοια 2-1

By on 11 Σεπτεμβρίου, 2022 0 580 Views
Γαλάζια νίκη με ανατροπή!Ο Απόλλωνας με Πίττα-Ζράντι κέρδισε δίκαια την Ομόνοια 2-1

Ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι στο Τσίρειο. Οι «γαλάζιοι» επικράτησαν της Ομόνοιας με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, κάνοντας το «τρία στα τρία» συνεχίζοντας την αλάνθαστη πορεία τους στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη διαφορά τους από τους «πράσινους» οι οποίοι δέχθηκαν την δεύτερη ήττα τους στις πρώτες τρεις αγωνιστικές…
Η Ομόνοια ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Φελίπε στο 14’. Ο Απόλλων έχασε μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια για να ισοφαρίσει στο ημίχρονο, με το δοκάρι του Πίττα στο 35’, το πλασέ του Κολ που έκοψε στη γραμμή ο Μάθιους στο 31’ και το χαμένο πέναλτι του πρώτου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ο Πίττα που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου σε όλο τον αγώνα εξιλεώθηκε στο β’ μέρος, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει στο 63’ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολ, με τον Απόλλων να φτάνει στην ολική ανατροπή λόγω του εξαιρετικού γκολ του Ζράντι στο 83’, με δυνατό σουτ εκτός περιοχής!

Καλύτερος ο Απόλλωνας παρά τις απουσίες του σε όλο τον αγώνα παρόλο που δέχθηκε νωρίς ψυχρολουσία με το γκολ της Ομόνοιας.Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ οπισθοχώρησαν και έδειχναν κουρασμένοι αφού δεν μπορούσαν να βγουν μπροστά.Ο Πίττας μόνος του στην επίθεση αναστάτωσε την άμυνα της Ομόνοιας και από ατυχία δεν σκόραρε πιο νωρίς.Η απώλεια του πέναλτι δεν επηρέασε τους γηπεδούχους ούτε φάνηκε να δίνει ψυχολογία στους πράσινους και φάνηκε ότι ήταν ζήτημα χρόνου να έρθει η ισοφάριση και στη συνέχεια η ανατροπή χωρίς αντίδραση από την Ομόνοια παρά τις αλλαγές του Λένον.

΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 11ο λεπτό ο Βουκασίν ανέτρεψε τον Ανσαριφάρντ με τον ρεφ να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μπρούνο στο 14ο λεπτό εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Στο 22ο λεπτό ο Γιόστεν έκανε το σουτ από απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. 3  λεπτά μετά ο Πίττας έχασε τεράστια ευκαιρία όταν σημάδεψε το δοκάρι με κοντινό σουτ (υπό πίεση) μετά από κάθετη πάσα του Σαχάρ! Μάλιστα στο 31ο λεπτό ο Απόλλωνας έχασε ακόμη μια τεράστια ευκαιρία όταν ο Μάθιους σταμάτησε το σουτ του Κολ πάνω στην γραμμή.

Στο 45ο λεπτό ο ρεφ έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μίλετιτς στον Ρομπέρζ, ο Πίττας εκτέλεσε αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 47ο λεπτό ο Μπα έκανε ένα σουτ αλλά ήταν αρκετά άστοχο. Στο 52ο λεπτό ο Κασάμα έπιασε ένα σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία και ο Γιοβάνοβιτς έπεσε και απέκρουσε. 2 λεπτά μετά ο Μπα έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματά στο πόδι του Λανγκ. Στο 59΄ο Μπρούνο έκανε ένα άστοχο σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς σε απόκρουση.

Στο 63ο λεπτό ο Πίττας με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1!

Στο 78΄ο Γιοβάνοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ μια κεφαλιά του Μίλετιτς.

Στο 83ο λεπτό ο Ζράντι έπιασε ένα κεραυνό από απόσταση και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-1!

Στο 89΄ο Πίττας έχασε νέα ευκαιρία σημαδεύοντας ξανά το δοκάρι!

Απόλλων (Νταβίντ Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Πεϊμπέρν, Ρομπέρζ, Β. Γιοβάνοβιτς (46′ Φιλιώτης), Χαμάς, Κολ, Χ. Κυριάκου (66′ Ζράντι), Σαχάρ (57′ Ονγκέντα), Μπα (66′ Ρέθιο), Γιόστεν, Πίττας.

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Λανγκ, Μίλετιτς, Λέτσγιακς, Μπασιρού, Χαραλάμπους (60′ Κούσουλος – 85′ Ντίσκερουντ), Κασάμα (72′ Παπουλής), Μπρούνο (72′ Λουίζου), Ανσαριφάρντ (60′ Μπέζους).

ΣΚΟΡΕΡ: 63′ Πίττας, 83′ Ζράντι / 14′ Μπρούνο Φελίπε (πέν.)
ΘΕΑΤΕΣ: 4,683 εισιτήρια

Κίτρινες: Β. Γιοβάνοβιτς, Χαμάς / –

Διαιτητής: Κόλαριτς Πάτρικ (Κροατία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μίχαλτς Ιβάν (Κροατία).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Νόβοσελ Κρίστιαν (Κροατία).

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Πέτσιν Τίμοχιρ (Κροατία).

AVAR: Σάριτς Κρούνο (Κροατία).

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος.