18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σπουδαίο διπλό η ΑΕΚ με γκολάρα.Νίκη ελπίδας με αξία 630 χιλιάδες ευρώ…

Σπουδαίο διπλό η ΑΕΚ με γκολάρα.Νίκη ελπίδας με αξία 630 χιλιάδες ευρώ…

By on 15 Σεπτεμβρίου, 2022 0 1296 Views

Μεγάλη και ιστορική νίκη πέτυχε η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε στην Κρακοβία την Ντιναμό Κιέβου με 1-0 και διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.Παράλληλα έβαλε 630 χιλιάδες στο ταμείο της και έδωσε βαθμούς στην Κύπρο.Είναι και η μόνη απο τις τρεις ομάδες μας που κέρδισε την Πέμπτη το βραδυ.

Το γκολ που χάρισε την τεράστια επιτυχία στην ομάδα της Λάρνακας πέτυχε ο Άνταμ Γκιούρσκο στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα στάδια της αναμέτρησης, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Στην πρώτη απειλή από την ΑΕΚ, ήρθε το γκολ με τον Άνταμ Γκιούρσκο.

Ο Ούγγρος στο 8ο λεπτό, έστησε την μπάλα στα 30 μέτρα και με μία καταπληκτική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ. Ένα γκολ που βοήθησε την ΑΕΚ στην συνέχεια του παιχνιδιού.

Στην συνέχεια η Ντιναμό προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η ΑΕΚ δεν της το επέστρεψε και μάλιστα στο 18ο λεπτό θα μπορούσε να σκοράρει δεύτερο γκολ.

Ο Γκαρσία μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, γύρισε στον Τρισκόφσκι, έκανε το πλασέ, όμως δεν ήταν καλό και έδιωξαν οι αμυντικοί.

Η Ντιναμό μετά τα 25 λεπτά προσπάθησε να κάνει κάτι στο παιχνίδι και στο 29΄ πέτυχε γκολ με τον Ντούμπιτσακ, το οποίο ωστόσο ακύρωσε το VAR για οφ σάιτ.

Στο 33’ είχαμε μία κεφαλιά του Τρισκόφσκι που κατέληξε στα χέρια του Μπόικο. Ενώ, στο 39’ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την Ντιναμό μετά από κόρνερ, ο Γκάρμα στην κίνηση έκανε το σουτ, η μπάλα ευτυχώς έφυγε έξω.

Έτσι, με αυτά και αυτά η ΑΕΚ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει διαχείριση του παιχνιδιού και η Ντιναμό να μην μπορεί να αντιδράσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχαν πολλές φάσεις στο δεύτερο μέρος. Στο 49ο λεπτό είχαμε μία κεφαλιά του Μπεσεντί, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Και η ΑΕΚ απάντησε στο 51’ με ένα σουτ από πλάγια θέση από τον Ολαντούνζι. Ενώ, στο 59’ είχαμε ένα μακρινό σουτ του Σιρότα, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Πίριτς.

Μετά το 60ο λεπτό ο Όλτρα άρχισα να κάνει αλλαγές και να προσπαθεί να ρίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

Στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης η Ντιναμό προσπάθησε να βάλει πίεση, αλλά η ψυχωμένη ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει και να πάρει την σπουδαία νίκη.

Ντιναμό Κιέβου (M. Lucescu): Boyko, Sydorchuk, Kabaiev, Tsygankov, Andriyevskiy (68′ Shepeliev), Garmash (46′ Besedin), Zabarnyi, Buyalskiy, Syrota, Dubinchak, Kędziora (68′ Karavaev).

ΑΕΚ (Χ.Λ. Όλτρα): Πίριτς, Χριστοφόρου, Μιλίσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Πονς (74′ Ναούμ), Μάμας (64′ Σανχούρχο), Γκιούρτσο (78′ Εγγλέζου), Άλτμαν, Τρισκόφσκι (64′ Λέδες), Ολατούντζι (74′ Λόπες).