1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απλά και γρήγορα καθάρισε το ΑΠΟΕΛ.Το 2-0 δεν απειλήθηκε όταν έμεινε με 10 κόντρα στον Ολυμπιακό

Απλά και γρήγορα καθάρισε το ΑΠΟΕΛ.Το 2-0 δεν απειλήθηκε όταν έμεινε με 10 κόντρα στον Ολυμπιακό

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2022 0 885 Views

Tο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ με 2-0, σκοράροντας και τα δύο του γκολ στο πρώτο ημίχρονο βάζοντας από τότε τις βάσεις για να επανέλθει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Άρη.

Δίκαιο το αποτέλεσμα, με τους «γαλαζοκίτρινους» να είναι καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα στο 10’ με τον Σατσιά και στο 28’ με τον Κοσταντίνοφ.

Το ΑΠΟΕΛ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές νωρίς νωρίς στο β’ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 51’, με τον Θεουλή να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γουΐλερ μετά από παρέμβαση του VAR (Δημήτρης Σολωμού), ενώ αρχικά του υπέδειξε κίτρινη παρά τις διαμαρτυρίες ότι δεν υπήρξε φάουλ

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στη συνέχεια να μειώσει στο σκορ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ενώ και το ΑΠΟΕΛ είχε επίσης τις φάσεις για να πετύχει και τρίτο γκολ, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 8ο λεπτό ο Κρέσπο έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω, ενώ λίγο μετά-στο ίδιο λεπτό- οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ έκλεψαν την μπάλα ψηλά, αυτή έφτασε στον Κβιλιτάια που από κοντά έκανε το σουτ, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού απέκρουσε σωτήρια. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε με φόρα στον αγώνα και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 10ο λεπτό. Ο Μορέιρα έφυγε με ταχύτητα μπροστά, έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Σατσιάς ήρθε με φόρα από πίσω και με κοντινό σουτ νίκησε τον Μολ για το 1-0.

Στο 16ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γκεριέ έκανε την σέντρα, ο Ντεσιρέ όμως δεν έπιασε καλά τον βηματισμό και έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά. 6 λεπτά μετά ο Σάλι έπιασε ένα δυνατό σουτ από πλάγια, αλλά ο Μπέλετς απομάκρυνε.

Στο 28ο λεπτό ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Κονσταντίνοφ ήρθε από πίσω και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-2!

Στο 32ο λεπτό ο Βιγιαφάνιες με εκτέλεση φάουλ πήγε να ξεγελάσει τον Μολ, ο οποίος όμως ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ. 6 λεπτά μετά ο Μορέιρα έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει έξω. Ο Μαρκίνιος στο 40΄έκανε την σέντρα, ο Κονσταντίνοφ έπιασε την κεφαλιά αλλά αστόχησε. 3 λεπτά μετά ο Μαρκίνιος με ένα δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μολ να απομακρύνει.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 51ο λεπτό ο Γουίλερ ανέτρεψε τον Ντεσιρέ έξω από την περιοχή, το VAR κάλεσε τον Θεουλή να δει την φάση και αυτός έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αριστερό μπακ του ΑΠΟΕΛ.

Δύο λεπτά μετά ο Ψύχας εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 59ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Κβιλιτάια και Θεοδώρου, με τον Μολ να έχει τον… τελευταίο λόγο.

Στο 63ο λεπτό ο Φεράρι πρόλαβε τον Ντεσιρέ πριν τελειώσει την φάση μπροστά από τον Μπέλετς! 5 λεπτά μετά ο Γκεριέ απείλησε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ.  Στο 73ο λεπτό ο Μπλουμ έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Φεράρι, αλλά ήταν άστοχος.

Σαφώς και η κόκκινη άλλαξε την ροή του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν απείλησε ιδιαίτερα το ΑΠΟΕΛ, το οποίο χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα κράτησε το αποτέλεσμα που ήθελε και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο.

Στο 86ο λεπτό ο Δώνης που έκανε ντεμπούτο, με μια όμορφη ατομική ενέργεια απέφυγε τον αντίπαλο, έκανε ένα δυνατό σουτ από απόσταση αλλά ο Μπέλετς του είπε όχι. Στην εξέλιξη της φάσης προσπάθησε να απειλήσει ξανά το ΑΠΟΕΛ αλλά χωρίς επιτυχία.

Στο 90΄ένα σουτ του Καρτασιάν ήταν πολύ άστοχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Moλ, Έσελινγκ, Καρτάσιαν, Κυριάκου (46′ Ιωάννου), Μπάρντι (69′ Χριστοδούλου), Γκεριέ, Νάνι, Ψύχας, Ευτυχίδης (60′ Χέντρικς), Σάλι (60′ Πεχλιβάνης), Ντεσιρέ (69′ Χατζημιτσής).
Στον πάγκο: Τσαρλς, Κόβατς, Μουκτάρης, Ντουράνσκι, Πουέρτας, Χριστοδούλου, Δόσης, Ιωάννου, Καπαρτής, Πεχλιβάνης, Χέντρικς, Χατζημιτσής.
AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Κρέσπο, Καρώ, Τσεπάκ, Γουίλερ, Σατσιάς (55′ Φεράρι), Κοσταντίνοφ, Βιγιαφάνιες (70′ Νταουσβίλι), Μορέιρα (46′ Θεοδώρου), Μαρκίνιος (78′ Δώνης), Κβιλιτάια (70′ Μπλουμ).
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Φεράρι, Ντουμπραβάνου, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Μπλουμ, Ηλία, Ντάλσιο, Θεοδώρου, Σαρφό, Ντονγκαλά, Δώνης.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκεριέ, Μπάρντι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Γουΐλερ(51΄)
ΣΚΟΡΕΡ: Σατσιάς (10′), Κοσταντίνοφ (28′)
ΘΕΑΤΕΣ: 3619 εισιτήρια
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης