28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024

Επέστρεψε άνετη και ωραία με τεσσάρα η Ομόνοια

By on 18 Σεπτεμβρίου, 2022 0 8669 Views

Με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ σε κέφια η Ομόνοια βελτιωμένη σε όλες τις γραμμές της κέρδισε την ΕΝΠ στο ΓΣΠ εύκολα 4-0 και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Ιρανός επιθετικός άνοιξε λογαριασμό τερμάτων με την πράσινη φανέλα, ενώ έδωσε και ασιστ στον Φελίπε για το 2-0. Το χορό άνοιξε ο Μίλετιτς και ο Ζαχαρίου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Δυο ασιστ έδωσε ο Παπουλής, στα τελευταία γκολ της ομάδας του.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Δυνατά με σκοπό το γρήγορο τέρμα μπήκε στο παιχνίδι η Ομόνοια. Οι πράσινοι μέχρι το έβδομο λεπτό κέρδισαν τρία κόρνερ και έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία με τον Φελίπε στο 5’. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από τα αριστερά λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και έφτασε μέχρι την περιοχή, αλλά το κοντινό του σουτ απόκρούστηκε σε κόρνερ από τον Κόστιτς.

Οι πράσινοι είχαν την μπάλα και προσπαθούσαν να επιτεθούν, με την ΕΝΠ να επιδιώκει σε πρώτη φάση να… σπάσει το ρυθμό. Δυο-τρία δυνατά φάουλ που έκαναν οι φιλοξενούμενοι ήταν η αφορμή να διαμαρτυρηθούν έντονα ο κόσμος και ο πάγκος της Ομόνοιας. Στο 18’ ο Ανσαριφάρντ από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ, αλλά ο Κόστιτς ήταν έτοιμος.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν γκολ. Ο Φελίπε εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι και ο Μίλετιτς με κοντινη προβολή στην κίνηση σκόραρε για το 1-0 στο 31’.

Η ομάδα της Λευκωσίας έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε, διατήρησε τον πλήρη έλεγχο και προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων. Στο 46’ ο Φελίπε έπαιξε το 1-2 με τον Ανσαριφάρντ και ο πρώτος με δυνατό κοντινό σουτ έγραψε το 2-0.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια. Οι γηπεδούχοι στο 56’ ανέβασαν το προβάδισμα τους και έβαλαν τέλος στη σεμνή τελετή. Ο Ανσαριφάρντ υποδέχτηκε την μπάλα, άδειασε με μια κίνηση τον προσωπικό αντίπαλο του και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 3-0.

Η ΕΝΠ αποδέχτηκε την μοίρα της και η Ομόνοια έριξε ρυθμούς. Ωστόσο οι αλλαγές του Νιλ Λένον ήθελαν να… παίξουν ποδόσφαιρο και ο Ζαχαρίου στο 79’ με κοντινό σουτ μετά από σέντρα του Παπουλή έγραψε το 4-0.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Ν.Λένον): Παναγή, Λέτσιακς, Μάθιους, Μίλετιτς, Λανγκ, Μπασιρού, Χαραλάμπους (63′ Ντίσκερουντ), Παπουλής (75′ Χούπερ), Λοϊζου (63′ Ζαχαρίου), Μπρούνο, Ανσαριφάρντ (60′ Κακουλλής)
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Ψάλτης, Παναγιώτου, Μπάρκερ, Μπέζους, , Μάταβζ 

ΕΝΠ (Μ.Σατσιάς): Κόστιτς, Ντα Σίλβα, Εχμάν (46′ Κωνσταντίνου), Ρουσιάς, Γεβρέμοβιτς (75′ Γαβριήλ), Βουκσένοβιτς (60′ Μιχαίλοβιτς), Κοτσώνης, Μαυρουδής, Νρέκσα, Βούσκεβιτς (60′ Κατσιάρης), Λαμί (60′ Ντιαβαρά)
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Ομέρ, Φερνάν, Λουσέρο,  Μέιρα, Κολωνιάς,  Λέβι

ΓΚΟΛ: 31′ Μίλετιτς, 45+2 Μπρούνο, 57′ Ανσαριφάρντ, 77 Ζαχαρίου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαραλάμπους

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης