18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΟΛΤΡΑ:Όταν μπαίνεις σε αγώνες εκπλήσσεσαι από το επίπεδο που υπάρχει στην Κύπρο

ΟΛΤΡΑ:Όταν μπαίνεις σε αγώνες εκπλήσσεσαι από το επίπεδο που υπάρχει στην Κύπρο

By on 29 Σεπτεμβρίου, 2022 0 1582 Views

Σε συνέντευξή του στην «mundodeportivo.com», ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου, για την πορεία της ΑΕΚ και την παρουσία του στην ομάδα.

Για την παρουσία του: «Είμαι εδώ τρεις μήνες και το πρόσημο είναι θετικό. Προσπαθώ να το συνηθίσω, αφού όλα αυτά είναι καινούργια για μένα. Το να έρθω στην Κύπρο σήμαινε να φύγω από τη ζώνη άνεσής μου γιατί ήρθα χωρίς οικογένεια και δεν ήξερα αγγλικά. Αλλά τώρα κάνω μαθήματα στα αγγλικά και μιλώ επίσης σε συνεντεύξεις Τύπου χωρίς μεταφραστή, αν και το επίπεδό μου είναι ακόμα αρκετά φτωχό. Κάνω ιδιαίτερα μαθήματα με έναν δάσκαλο και αφιερώνω ώρες σε αυτό. Όταν είχα αμφιβολίες για το αν θα έρθω, μου είπαν ότι είναι σαν την Τενερίφη».

Γιατί επέλεξε την ΑΕΚ και την πορεία της: «Ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ είναι για να παίξω σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Δεν προκριθήκαμε στη φάση των ομίλων του Champions League κόντρα στη Μίντζιλαντ στα πέναλτι, αλλά στο Europa League είχαμε μια νίκη και μια ήττα. Στο πρωτάθλημα ήταν δύσκολο για εμάς να προσαρμοστούμε, αφού είναι ακόμα δύσκολο να βρούμε τα πατήματα μας για να παίξουμε Πέμπτη και Κυριακή. Αλλά είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα προχωρήσει».

Για την ΑΕΚ: «Είναι μια οργανωμένη ομάδα, με καλές εγκαταστάσεις. Έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια αλλά μπορούμε να το λύσουμε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία αν χρειαστεί. Είμαι από αυτούς που προσπαθούν να εκπληρώσουν συμβόλαια, αλλά στο ποδόσφαιρο κυριαρχούν τα αποτελέσματα. Είναι μια ομάδα που θέλει να μεγαλώσει, δεν είναι ικανοποιημένη με το να είναι δεύτερη ή να έχει παίξει στο προηγούμενο Champions League».

Για το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου: «Οι Ισπανοί προπονητές είναι στη μόδα, είμαστε προετοιμασμένοι άνθρωποι και παίκτες όπως ο Πονς και ο Σανχούρχο είναι πολύ σημαντικοί. Από εκεί και πέρα ​​όμως, το κυπριακό ποδόσφαιρο προσπαθεί να ανέβει επίπεδο γιατί προσέχει όλο και περισσότερο τις λεπτομέρειες και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εθνικότητες κάνει και το πρωτάθλημα ελκυστικό. Ο κόσμος θα εκπλαγεί, γιατί είναι αλήθεια ότι το κυπριακό μοιάζει με μικρό πρωτάθλημα, αλλά όταν μπαίνεις σε αγώνες εκπλήσσεσαι από το επίπεδο που υπάρχει, υπάρχουν καλοί παίκτες. Υπάρχουν ομάδες όπως η Ομόνοια Λευκωσίας που είναι στο Europa League όπως εμείς και που δυσκόλεψαν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο τελευταίο παιχνίδι (2-1), ο Απόλλωνας που είναι στο Conference League, η Πάφος FC, που έχει πλέον ξένους επενδυτές, η Ανόρθωση επίσης».

Για τους Κύπριους παίκτες: «Αυτό που χρειάζονται είναι η συνέχεια στην απόδοσή τους, κάτι που είναι δύσκολο γιατί έχουμε πολλούς παίκτες από το εξωτερικό και αυτοί από εδώ δεν παίζουν πολύ, δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό και μετά τους κατηγορούν. Νομίζω όμως ότι ο Κύπριος παίκτης έχει όλο και περισσότερο αυτή την ευρωπαϊκή νοοτροπία και βλέπω ότι μπορεί να αναπτυχθεί στο εξωτερικό».