27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με τεσσάρα η ΑΕΚ χωρίς να φορτσάρει διέσυρε την Ανόρθωση

Με τεσσάρα η ΑΕΚ χωρίς να φορτσάρει διέσυρε την Ανόρθωση

By on 1 Οκτωβρίου, 2022 0 1331 Views

Η ΑΕΚ κέρδισε 4-0 την Ανόρθωση στο ντέρμπι που έγινε στην ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ φτάνοντας σε σπουδαία νίκη. Η ομάδα της Λάρνακας ήταν πιο αποτελεσματική και εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη των «κυανολεύκων» της Αμμοχώστου. H AEK ήταν γενικά μέτρια καθόλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά κέρδισε με το τεράστιο 4-0 και διέσυρε την Ανόρθωση .Μια Ανόρθωση που άρχισε με καλή διαθεση τον αγώνα και έδειχνε πως θα πάλευε τον αγώνα αλλά σταδιακά μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε έχανε την ισορροπία της σαν ομάδα.Δεν υπηρχε πλάνο αντίδρασης και σίγουρα υπήρχε αγωνιστική απειθαρχία.Σουτ κατά βούληση …στην κερκίδα χωρίς να απειλούν,λάθη στην άμυνα μαρκασίσματα με τα μάτια.Θεατές 2-3 παίκτες στηην φάση του 1-0 όπου ο Γκιούρτσο ανενόχλητος πήρε τον καφέ του και έστειλε τον κεραυνό για το υπέροχο 1-0 και στο δεύτερο ο Σαμπό έκανε ένα πέναλτι ανόητο.Χωρίς λόγο ανέτρεψε τον αντίπαλο που έβγαινε εκτός περιοχής και έδωσε την ευκαιρία στον Τρισκόφσκι να σκοράει και σε αυτό τον αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση. Οι Ουάρντα και Κορέια καθώς και ο Πάντσεον στο Α΄ημίχρονο προσπάθησαν να φτιάξουν φάσεις αλλά όταν έφθανε η μπάλα έξω από την περιοχή οι παραλήπτες συνήθως έστλεναν άστοχα σουτ.Ο Αρτυματάς έμεινε στον πάγκο ενώ στο β΄ημίχρονο ο Λάζαρος απείλησε με απευθείας φάουλ .Ο Ράντονιτς έδειξε πως στην κορυφή της επίθεσης μπορει να προσφέρει περισότερα στην ομάδα παρά τον Νιγκά. Γενικά η Ανόρθωση μετά από μια τέτοια ήττα έστω και αν είναι βαριά γιατί δεν απειλήθηκε τόσο και δέχθηκε δυο αυτογκολ από κακή άμυνα των Χάρογιαν και Χριστοφή σε εκτελέσεις κόρνερ δεν μπορεί να ψάχνει θετικά αλλά μόνο τα αρνητικά και αν μπορει να τα διορθώσει.

Ο Γκιούρτσο με γκολάρα στο 14′, Τρισκόφσκι με πέναλτι στο 45′, Αμπαρτζουμιάν με αυτογκόλ στο 81′ και Χριστοφή με νέο αυτογκόλ στο 93′ σκόραραν για τους κιτρινοπράσινους, οι οποίοι πήραν με θριαμβευτικό τρόπο τη δεύτερη τους νίκη στη σεζόν κι ανέβηκαν στους επτά βαθμούς, όσους έχει και η Ανόρθωση, η οποία απέτυχε να επιστρέψει στα τρίποντα.

Τεράστια σε έκταση η νίκη της ΑΕΚ ειδικά σε αγώνα ντέρμπι αν και σε καμία περίπτωση το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, καθώς είχε μέτρια εμφάνιση γεγονός που κάνει πιο τραγική την ήττα για την Ανόρθωση.

Α΄ημίχρονο

Η Ανόρθωση ξεκίνησε… φορτσάτη και έφτιαξε δύο φάσεις στο πρώτο πεντάλεπτο με τους Γουαρίς και Νινγκά, όμως το σκορ το άνοιξε η ΑΕΚ. Αφότου στο 9′ «προειδοποίησε» με δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ του Λέδες, στο 14′ η ομάδα της Λάρνακας πήρε το προβάδισμα με τρομερό σουτ του Γκιούρτσο έξω από την περιοχή. Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό κι οι φάσεις ήταν αρκετές και… εναλλάξ. Στο 17′ ο Γουαρίς με σουτ αστόχησε, όμως και στο 21′ ο Σανχούρχο με κεφαλιά, ενώ ούτε και τα σουτ των Ιωάννου (23′) και Γκιούρτσο (25′) βρήκαν στόχο. Στο 33′ η «Κυρία» έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με πλασέ του Νινγκά που αποκρούστηκε από τον Πίριτς, στο 37′ ακυρώθηκε γκολ των κυανολεύκων (Γουαρίς) με σωστή υπόδειξη οφσάιντ κι εντέλει ήταν οι κιτρινοπράσινοι που βρήκαν και το δεύτερο γκολ του ματς. Στο 43′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Φαράζ από τον Σάμπο και ο Τρισκόφσκι που ανέλαβε την εκτέλεση νίκησε τον Λόρια (45′).

Β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η Ανόρθωση ξεκίνησε με δύο αλλαγές για να αλλάξει την εικόνα της. Ο Μίλανιτς έβαλε Κορρέα και Χριστοδουλόπουλο, στις θέσεις των Μπαϊσίνιο και Ιωάννου, ενώ η ο Όλτρα απέσυρε τον Κάσας και έβαλε τον Χριστοφόρου. Η «Κυρία» με τις αλλαγές που έκανε ανέβηκε και ήταν καλύτερη από ότι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54’ η Ανόρθωση βρήκε μεγάλη ευκαιρία με τον Γουαρίς από πλάγια αριστερά γύρισε την μπάλα, έδιωξε ο Πίριτς, ο Χριστοδουλόπουλος από κοντά έκανε το τακουνάκι-πλασέ και η μπάλα έφυγε έξω. Δέκα λεπτά μετά στο 64’ η Ανόρθωση απείλησε ξανά από κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά ο Αμπαρτζουμιάν, όμως έκανε μεγάλη απόκρουση ο Πίριτς, όπως και σε απευθείας φάουλ του Λάζαρου κρατώντας το 2-0 υπέρ της ΑΕΚ. Από την άλλη ο Λούις Όλτρα βλέποντας την ομάδα του να ρίχνει ρυθμούς, προχώρησε σε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Ασάντε και Λόπες μέσα στο παιχνίδι για να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, το ίδιο και της Ανόρθωσης, η οποία έδειξε αδυναμία στο να σκοράρει κάποιο γκολ. Αντιθέτως το πέτυχε η ΑΕΚ. Στο 81’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Αμπαρτζουμιάν και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0 υπέρ της γηπεδούχος ομάδας. Το τρίτο γκολ της ΑΕΚ «σκότωσε» τελείως την Ανόρθωση. Η ΑΕΚ έφτασε και σε τέταρτο γκολ στο 90+3 με τον Χριστοφή να βάζει αυτογκόλ μετά από κόρνερ.

ΑΕΚ (Χ.Λ.Όλτρα): Πίριτς, Κάσας (46′ Χριστοφόρου), Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Εγγλέζου (75′ Γκαρθία), Σανχούρχο, Λέδες, Άλτμαν (67′ Λόπες), Γκιούρτσο (67′ Ασάντε), Φαράζ (84′ Ναούμ), Τρισκόφσκι.

-Στον πάγκο: Τούμπας, Μίκελ, Ρόμο, Ράφα Λόπεζ, Γκαρθία, Ροσάλες, Ολατούντζι, Χριστοφόρου, Ναούμ, Ανδρέου, Μάμας, Ασάντε.

Ανόρθωση (Ντ.Μίλανιτς): Λόρια, Μπαϊσίνιο (46′ Κορρέα), Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Ουαρίς (80′ Χριστοφή), Σάμπο (80′ Εμπραλίτζε), Χάρογιαν, Πάντσεον, Ιωάννου (46′ Λάζαρος), Ουάρντα, Νινγκά (60′ Ράντονιτς).

-Στον πάγκο: Κεραυνός, Αντωνιάδης, Ράντονιτς, Λάζαρος, Αρτυματάς, Εμπραλίτζε, Φερέιρα, Αντωνίου, Κίκο, Κορρέα, Χριστοφή, Χρυσοστόμου.

Κίτρινες: Εγγλέζου, Γκαρθία / Αμπαρτζουμιάν, Ουάρντα

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Zufferli Luca
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας