3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mε τριάρα η Πάφος πάτησε κορυφή και περιμένει!Ζάιρο(2) και Αμπντουραχίμι τα γκολ

Mε τριάρα η Πάφος πάτησε κορυφή και περιμένει!Ζάιρο(2) και Αμπντουραχίμι τα γκολ

By on 8 Οκτωβρίου, 2022 0 4223 Views

Με δύο γκολ του πρώτου της σκόρερ, Ζάιρο (έφτασε τα 6), κι ένα του Αμπντουραχίμι στις καθυστερήσεις (το πρώτο του με τη νέα του ομάδα) η Πάφος FC επικράτησε της ΕΝΠ στο «Στέλιος Κυριακίδης» με 3-0, συνεχίζει την αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα κι ανέβηκε μάλιστα στην κορυφή της βαθμολογίας!
Για άλλη μία φορά ο συνήθης ύποπτος έδωσε τις λύσεις στην ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ. Με δύο γκολ στην αρχή και προς το τέλος του αγώνα (στο 9’ και στο 89’), ο Ζάιρο ήταν αυτός που υπέγραψε τη νίκη για τους γηπεδούχους, που έφτασαν δίκαια στην επικράτηση αφού ήταν πολύ καλύτεροι από την ΕΝΠ, η οποία δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο ρυθμό της παφιακής ομάδας και τον Αμπντουραχίμι να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.Η Πάφος κέρδισε άνετα χωρίς να απειληθεί αλλά άργησε ν ακαθαρίσει τον αγώνα αφού μέχρι να λερθει το 2-0 ο Σεμέδο είχε χάσει άχαστες…ευκαιρίες για ν αεδραιώσει τη νίκη πιο νωρίς

 Μετά από αυτή τη νίκη, το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ… πάτησε και πάλι κορυφή, έχοντας βέβαια παιχνίδι περισσότεροκαι περιμένει πλέον τα άλλα παιχνίδια για να ξέρει στο τέλος της αγωνιστικής η Πάφος αν θα ειναι μόνη στην κορυφή.Η Πάφος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και αποφασισμένη να κοντρολάρει το ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα, στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε, κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 9΄. Ωραία ενέργεια του Σεμέδο, μετά από μπαλιά του Βαλακάρι, γύρισμα από αριστερά και ο Ζάιρο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «βυσσινί», γράφοντας το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, παραλίγο να γίνει το 2-0, με αυτογκόλ από την ΕΝΠ, αφού στην προσπάθεια παίκτη να απομακρύνει, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς την εστία του Κόστιτς, ο οποίος έδιωξε σωτήρια.

Η γηπεδούχος εξακολουθούσε να υπερέχει στη συνέχεια και να δημιουργεί κάποιες καλές προϋποθέσεις, όμως υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Από την πλευρά της η φιλοξενούμενη έπρεπε να φτάσει το 45΄ για να δημιουργήσει την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν μετά από σουτ του Βουτσένοβιτς, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Άντος.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός ήταν πάρα πολύ αργός και μέχρι και το 59΄ δεν είχε καταγραφεί κάποια καλή φάση, όταν μετά από γύρισμα του Τάνκοβιτς ο Σεμέδο έκανε το πλασέ, με τον Κόστιτς να αποκρούει.

Ακολούθως, στο 62΄ το σουτ του Μαυρουδή απέκρουσε χωρίς πρόβλημα ο Άντος, ενώ δύο λεπτά αργότερα καταγράφηκε μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο. Ο Σεμέδο βγήκε μόνος απέναντι από τον Κόστιτς, αλλά σούταρε έξω.

Στο 75΄, η Πάφος είχε ακόμα μία καλή στιγμή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς, η κεφαλιά του Ζάιρο… έφυγε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Σεμέδο βγήκε και πάλι μόνος, αλλά το πλασέ του έδιωξε σε κόρνερ ο Κόστιτς.

Εν τέλει, η Πάφος κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη στο 89΄. Σέντρα του Αμπντουραχίμι, κεφαλιά του Ζάιρο και 2-0.

Μάλιστα, αυτό έμελλε να μην είναι το τελικό σκορ, αφού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπντουραχίμι με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ… έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΠΑΦΟΣ FC: Αντός, Κβίντα, Μπάιριτς, Κανέ, Ικόκο, Ντράγκομιρ (84′ Χότσκο), Zoυνίνιο, Τάνκοβιτς, (92΄ Χέσταντ, )Βαλακάρι (78′ Αμπντουραχίμι), Σεμέδο, Ζάιρο(92΄ Αλ Γκαντιουί )
Στον πάγκο: Ολαθάμπαλ, Παλάσιος, Χαραμπάντζε, Χότσκο, Αλ Γκαντιουί, Δημητρίου, Αμπντουραχίμι, Χέσταντ, Μιχαήλ, Ναμέ, Πελάτζιο.
ΕΝΠ: Κόστιτς, Χριστοφή, Ντα Σίλβα, Εχμάν, Λουσέρο, Ντιαβαρά (70′ Κατσιάρης), Κωνσταντίνου (61′ Μέιρα), Βουτσένοβιτς (61′ Ρουσιάς), Κοτσώνης, Μαυρουδής (70′ Γεβρέμοβιτς), Λαμί (88′ Γαβριήλ).
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Ρουσιάς, Μέιρα, Γεβρέμοβιτς, Κολωνίας, Κατσιάρης, Ντρέξα, Λέβι, Γαβριήλ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κωνσταντίνου, Κοτσώνης, Λουσέρο

ΣΚΟΡΕΡ: Ζάιρο (9′, 89′) Αμπντουραχίμι (91΄)
ΘΕΑΤΕΣ: 2541 εισιτήρια
Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Σάββα Γιώργος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας