18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mεγάλη απόδραση!Διπλό για την ΑΕΚ με Τρισκόφσκι και Ρομό.Χασογκόλης ο Άρης έχασε πάλι στο Παπαδόπουλος(2-1)

Mεγάλη απόδραση!Διπλό για την ΑΕΚ με Τρισκόφσκι και Ρομό.Χασογκόλης ο Άρης έχασε πάλι στο Παπαδόπουλος(2-1)

By on 9 Οκτωβρίου, 2022 0 981 Views

Μια τεράστια νίκη που την ανεβάζει στους 10 βαθμούς πανηγύρισε η ΑΕΚ Λάρνακας.
Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα επικράτησε 2-1 του Άρη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και από την 7η θέση έκανε άλμα στην 4η.
Ο Τρισκόφσκι με το 100ο γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα της ΑΕΚ έκανε το 1-0 στο 24ο λεπτό αλλά πριν καλά-καλά κοπάσουν τα πανηγύρια ήρθε η ισοφάριση. Ο Κακόριν στο 33’ έκανε το 1-1.
Στην επανάληψη ο Άρης έβαλε πίεση αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ρομό έκανε το 2-1 στο 73ο λεπτό και μετά από λανθασμένη έξοδο του Βανά.
Στο 83’ ο Γκομίς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, ο Άρης πίεση στο τέλος αλλά δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΚ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

O Άρης ήταν καλύτερος σε όλο τον αγώνα αλλά δεν είχε αποτελεσματικότητα χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ που θα του έδιναν προβάδισμα. Έχασε και στο δεύτερο παιχνίδι που έδωσε ως γηπεδούχος στο Παπαδόπουλος παρόλο που αυτή την φορά είχε καλή απόδοση και πολλές ευκαιρίες.(η προηγούμενη ήττα ήταν από την Καρμιώτισσα επίσης με 2-1) Η ΑΕΚ παρά τις πολλές αλλαγές στάθηκε καλά στην άμυνα και με εμπειρία αλλά και με ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση εκμεταλεύτηκε την αδυναμία του Άρη να σκοράρει και αξιοποίησε δύο φάσεις από λάθος εκτιμήσεις του Βανά και πήρε μια σπουδαία νίκη, την δεύτερη συνεχόμενη σε ντέρμπι στο πρωτάθλημα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης έμεινε στους 12 βαθμούς και στο -2 από την πρώτη Πάφο. Η ΑΕΚ ανέβηκε στους 10 βαθμούς.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Άρης ήταν η ομάδα που έδειχνε πιο ορεξάτη και προσπαθούσε να φτιάξει προϋποθέσεις ψάχνοντας χώρους μπροστά από την εστία του Πίριτς. Στο 10ο λεπτό ο Άρης είχε καλή στιγμή με τον Κακόριν να γυρίζει στην περιοχή και τον Εγγλέζου μπροστά απο τον Μαγιαμπέλα να προλαβαίνει την μπάλα.

Στο 24ο λεπτό έγινε η εκτέλεση κόρνερ από τον Λέδες, ο Εγγλέζου έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Βάνα απέκρουσε ασταθώς, αλλά ο Τρισκόφσκι στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με κεφαλιά!

Στο 28΄ο Μπέγκτσον έκανε το σουτ υπό πίεση με τον Πίριτς να μαζεύει, ενώ στο επόμενο λεπτό ένα βολέ του Τρισκόφσκι από το ύψος της περιοχής, πέρασε μόλις έξω.

Στο 33ο λεπτό ο Κακόριν μετά από ασίστ του Μπέγκτσον, από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1!

Πέντε λεπτά μετά ο Γκομίς μπροστά από τον Πίριτς, έχασε το βηματισμό του και σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία για τον Άρη. Λίγο μετά ο Καζού έκανε το σουτ από πλάγια θέση με τον Πίριτς να απομακρύνει σε κόρνερ.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 68ο λεπτό ο Ρομό από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βάνα. Γενικά το δεύτερο μέρος αν και είχε ένταση, δεν είχε τις μεγάλες φάσεις για αρκετά λεπτά.

Στο 70 ο Καζού εκτέλεσε ένα φάουλ με την μπάλα να φεύγει έξω.

 Στο 72ο λεπτό ο Πέρες Πονς σε μια αντεπίθεση έδωσε στον Ρομό (μπήκε στο παιχνίδι στο 60΄) στον κενό χώρο, ο Βανά έκανε κακή έξοδο, ο Ρομό τον πέρασε και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-2!

Στο 83ο λεπτό ο Γκομίς σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πίριτς!

Στο 90΄ο Πίριτς μάζεψε εύκολα ένα σουτ του Γκομίς.

AΡΗΣ: Βανά, Καζού, Μποακέ, Μπένγκστον (82′ Ντζιαβέ), Γκομίς, Μαγιαμπέλα (66′ Μπαμπίκα), Στρούσκι (66′ Μπράουν), Μουσούντα, Μπρόρσον, Ζόκε (74′ Σπόλιαριτς), Κακόριν
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σωφρονίου, Μεντιούπ, Πηλέας,  Σικόρσκι, Ντελμίρο, Γιαμπλόνσκι,

ΑΕΚ: Πίριτς, Γκονζάλεθ, Λουίς Γκουστάβο, Τρισκόφσκι (85′ Τόμοβιτς), Μιλίτσεβιτς, Πονς (74′ Σανχούρχο), Ολατούντζι (60′ Ρομό), Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ναούμ (85′ Γκαρσία), Ασάντε (60′ Φαράζ)
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Λόπες, Ροσάλες, Ανδρέου, Μάμας

ΣΚΟΡΕΡ: 33′ Κακόριν/24′ Τρισκόφσκι, 73′ Ρομό
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαγιαμπέλα

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.000

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Dionisi Federico
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος