2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Super League: Η μάχη του Άρη με την ΑΕΚ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της Κυριακής

Super League: Η μάχη του Άρη με την ΑΕΚ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της Κυριακής

By on 9 Οκτωβρίου, 2022 0 255 Views

Τέσσερις αναμετρήσεις διεξάγονται την Κυριακή (09/10) για την 7η αγωνιστική της Super League με το μεγάλο ματς του Άρη με την ΑΕΚ να ξεχωρίζει.

Μετά το ορεκτικό με τις δύο αναμετρήσεις του Σαββάτου την Κυριακή περνάμε στο κυρίως πιάτο της 7ης αγωνιστικής στην Super League.

Δεδομένα το ματς που ξεχωρίζει είναι η αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να θέλουν τους τρεις βαθμούς της νίκης για πολλούς λόγους.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ σε εκείνη του Λεβαδειακού, ενώ ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Αστέρα.

ΟΦΗ – Ολυμπιακός

Η αρχή γίνεται στις 16:00 στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης, εκεί όπου ο ΟΦΗ, ο οποίος ψάχνει βαθμούς για να σκαρφαλώσει στον πίνακα υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο οποίος καλείται να αντιδράσει μετά τη βαριά ευρωπαϊκή εντός έδρας ήττα από την Καραμπάγκ.

Στον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας πήρε τον Ντζου για πρώτη φορά στην αποστολή. Από αυτήν έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή ο Πασαλίδης, ο οποίος στην προπόνηση συγκρούστηκε στο κεφάλι με τον Καμάου, έκανε ράμματα και χάνει το παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους. Όπως αναμενόταν, εκτός έμεινε και ο Μπουζούκης, όπως και οι Τσιλιανίδης και Νέιρα που συνέχισαν και αυτοί το πρόγραμμα αποκατάστασης. Εκτός από τους παραπάνω, στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε ο επίσης τραυματίας, Γρίβας και οι Σωτηρίου, Σηφάκης, Καμάου, Αποστολάκης και Θεοδοσουλάκης. Στις επιλογές του Νιόπλια για την αυριανή αναμέτρηση βρίσκονται οι: Stevens, Μανδάς, Μαρινάκης, Larsson, Μπαλογιάννης, Thorarinsson, Βούρος, Yohou, Διαμαντής, Γιαννούλης, Mellado, Diousse, Perea, Στάικος, Bifouma, Toral, Dicko, Guerrero, Durmishaj, Dju.

Στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ βλέπει τον Χάμες Ροντρίγκες να είναι ξανά διαθέσιμος. Ο Σισέ, μετά το λάθος του στο ματς με την Καραμπάγκ και τη «συγγνώμη» του έμεινε εκτός, όπως κι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, ενώ στην αποστολή δεν μπήκε ούτε ο Μπα. Σε αυτήν είναι οι Αγκιμπού Καμαρά, Άβιλα, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Ινμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μαρσέλο, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Ουί Τζο Χουάνγκ, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Βρσάλικο.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ

Στις 16:30 στη Λιβαδειά, ο Λεβαδειακός που αγνοεί ακόμα τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προέρχεται από την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Στον Λεβαδειακό ο Γιάσμινκο Βέλιτς πήρε για πρώτη φορά στην αποστολή τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, τους Αντριάν Πέτρε και Γιάννη Γιαννιώτα. Βέβαια υπάρχουν και αρκετά προβλήματα καθώς απουσιάζουν παίκτες με τους Κωνσταντινίδη, Βήχο, Χάμοντ, Βρακά, Λούα Λούα, Ρέγκις, Συμελίδη και Ντεντάκη να μένουν εκτός. Στην αποστολή βρίσκονται οι Μάρκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Σαντομιέρσκι, Μπαχανάκ, Μπελμόντ, Τόρο, Μεχία, Πέτρε, Μουτίνιο, Σκβάρκα, Βινίσιους, Γιαννιώτας, Δούμτσιος, Λιάγκας, Νίκας, Παναγιώτου, Τζημόπουλος, Τσάπρας, Τσιριγώτης.

Στον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετράει ορισμένες απουσίες. Ο Αουγκούστο δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων κι έμεινε εκτός αποστολής. Οι Κουλιεράκης και Μιχαηλίδης έκαναν ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Μπράντον Τόμας έμεινε στην πισίνα και στο γυμναστήριο, ενώ υποβλήθηκε και σε θεραπεία. Στην αποστολή του ΠΑΟΚ είναι οι Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Λύρατζης , Ίνγκασον, Κάργας, Νάσμπεργκ, Τσαούσης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Α.Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Γκορντεζιάνι.

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

Στις 19:30 ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θέλει να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό σερί του 6/6 που «τρέχει» απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΟΦΗ.

Στον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει στην διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές. Αρχικά ήταν ο Σπόραρ που τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια την… σκυτάλη πήραν ο Τσέριν, ο Κώτσιρας και τελικά και ο Τρουιγιέ. Οι τρεις τελευταίοι έκαναν ατομικό πρόγραμμα το Σάββατο και έμειναν εκτός αποστολής, ενώ ο πρώτος έκανε θεραπεία. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Γκάνεα, Σάντσες, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Μπιλάλ, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

Για τον Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής Μεταξάς υπολογίζει στους Σίτο και Μουνάφο, αλλά δεν μπορεί να έχει στα πλάνα του τους Βαλιέντε (ενοχλήσεις) και Ντομίνγκεθ (πρόβλημα στο γόνατο). Από την άλλη, οι Μπερτόγλιο και Καρμόνα, ήταν δεδομένο ότι δεν θα είναι έτοιμοι. Στην αποστολή των Αρκάδων είναι οι Παπαδόπουλος, Σγουρής, Τσιφτσής, Γκαρθία, Τασουλής, Ατιένθα, Καστάνιο, Αλβαρες, Αντζουλάς, Ζουκάνοβιτς, Στάνκο, Τιλίκα, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Ριέρα, Γκαρντάφσκι, Σίτο, Μπαρτόλο, Μπαράλες, Ρεγκίς, Μπενίτο.

Αρης – ΑΕΚ

Το κυριακάτικο πρόγραμμα κλείνει στις 21:15 στο Κλεάνθης Βικελίδης με το μεγαλύτερο ματς της αγωνιστικής. Ο Άρης, ο οποίος προέρχεται από την ήττα στο Πανθεσσαλικό στάδιο από τον Βόλο, υποδέχεται την ΑΕΚ, η οποία μετράει δύο σερί νίκες και πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη με την αύρα της εισόδου της στην OPAP Arena.

Ο Άλαν Πάρντιου πήρε για πρώτη φορά στην αποστολή του Άρη τον Ετέμπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει και πιθανότητες συμμετοχής στην ενδεκάδα. Εκτός αυτής έμειναν οι τραυματίες Ντουκουρέ, Μπραμπετς αλλά και οι Ροντρίγκες, Χαΐροβιτς, Σγούρος, Χατζηιωάννου, Μαρμαρίδης, Καρακασίδης και Παναγίδης. Οι εκλεκτοί του Πάρντιου είναι οι Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Ιτούρμπε, Μανού Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία, Ζερβίνιο, Μαντσίνι, Γκρέι, Εμπακατά, Ενκουλού, Ντιόπ, Νταμπό, Πάλμα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Μαζικού, Ετέμπο, Τανούλης.

Ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ είχε ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής καθώς ο Στάνκοβιτς λόγω ίωσης έμεινε εκτός και ο Αθανασιάδης θα τον αντικαταστήσει στην εστία. Επίσης ο Αργεντινός τεχνικός όπως αναμενόταν δεν υπολογίζει στον Φαν Βέερτ που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα λόγω της θλάσης που είχε υποστεί, στον Γαλανόπουλο που κάνει αποφόρτιση τις τελευταίες μέρες, αλλά και στον Τζαβέλλα, ο οποίος παρότι συμμετέχει στις προπονήσεις δεν είναι απόλυτα έτοιμος ακόμα. Αντίθετα οι Γιόνσον και Χατζισαφί που είχαν χάσει το ματς με τον Ιωνικό επιστρέφουν. Στην αποστολή της ΑΕΚ μπήκαν οι Αθανασιάδης, Χατζηεμμανουήλ, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

16:00 Super League: ΟΦΗ – Ολυμπιακός / COSMOTE SPORT 1 HD

16:30 Super League: Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ / Novasports Prime

19:30 Super League: Παναθηναϊκός – Αστέρας / COSMOTE SPORT 1 HD

21:15 Super League: Άρης – ΑΕΚ / Novasports Prime