21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Mιλόγεβιτς δίνει βάρος στην τακτική και στην αυτοπεποίθηση

O Mιλόγεβιτς δίνει βάρος στην τακτική και στην αυτοπεποίθηση

By on 12 Οκτωβρίου, 2022 0 4473 Views

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΑΠΟΕΛ από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, γεννά μεγάλες προσδοκίες, σύμφωνα και με όσα είπε ο ίδιος στην παρουσίαση του, αλλά και με όσα περιμένουν οι διοικούντες και ο κόσμος της ομάδας.

Ο Σέρβος έριξε μεγάλο βάρος σε θέματα τακτικής, αλλά και αυτοπεποίθησης της ομάδας καθώς πιστεύει πολύ ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν σε ποιο σύλλογο βρίσκονται και να παρουσιάζονται με πνεύμα νικητή στο γήπεδο.

Είναι πάντως πραγματικότητα ότι διοίκηση και κόσμος, ακόμα και οι ποδοσφαιριστές ποντάρουν πολύ στη νέα τεχνική ηγεσία για να μπορέσουν οι γαλαζοκίτρινοι να κάνουν την πορεία αντεπίθεσης. Ο Μιλόγεβιτς έχει εμπειρίες πρωταθλητισμού, έχει μεγάλες παραστάσεις σαν προπονητής κυρίως από τη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά η σημερινή πραγματικότητα λέει ότι ανέλαβε μια ομάδα προβληματική σε πολλούς τομείς που δεν αποτελείται από δικές του επιλογές.

Σαφώς και όλοι περιμένουν φυσιολογικά μεταμόρφωση της ομάδας προς το καλύτερο, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν είναι τόσο απλό το συγκεκριμένο θέμα. Θα χρειαστεί υπομονή, οπότε εκείνο που έχει σημασία είναι να βρίσκει η ομάδα τον τρόπο να κερδίζει βαθμούς και παράλληλα χρόνο για να μπει σταδιακά σε σωστή πορεία όσον αφορά την απόδοση της. Ο Μιλόγεβιτς είναι έμπειρος άνθρωπος και ξέρει πολύ καλά ότι θα κριθεί από τα αποτελέσματα που τίθενται σε προτεραιότητα. Μέσα από αυτά θα χτίσει η ομάδα την αυτοπεποίθηση που της λείπει και θα μπορέσει να πάρει τα πάνω της.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Οι αριθμοί, παρουσιάζουν ένα καλύτερο ΑΠΟΕΛ, συγκριτικά με την περσινή ομάδα και στο σύνολο των 6 πρώτων αγωνιστικών.
Τόσο σε βαθμούς, όσο και σε συντελεστή τερμάτων φαίνεται μία διαφορά προς τη θετική κατεύθυνση, δεν αρκεί όμως για να είναι κάποιος τόσο αισιόδοξος ότι θα είναι καλύτερη και ολόκληρη η σεζόν αν δεν αλλάξει η εικπονα της ομάδας
Αναλυτικά το σκηνικό στις δύο σεζόν και η σύγκριση που μπορεί να γίνει για τους «γαλαζοκίτρινους».
ΣΕΖΟΝ 2021-22:  Η ομάδα πέρσι άρχισε με προπονητή τον Πουρσαϊτίδη στην 1η αγωνιστική και συνέχισε με τον Αυγουστή, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:
1. Πάφος-ΑΠΟΕΛ: 4-0
2. ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός: 0-1
3. Απόλλων-ΑΠΟΕΛ: 2-1
4. ΑΠΟΕΛ-ΠΑΕΕΚ: 1-0
5. Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ: 2-1
6. ΑΠΟΕΛ-Εθνικός: 2-1
Ήταν ένα ιδιαίτερα αρνητικό ξεκίνημα το περσινό που αποτυπώθηκε στις τέσσερις ήττες και σε ένα άκρως αρνητικό συντελεστή τερμάτων 4-10.
ΣΕΖΟΝ: 2022-23: Η φετινή ομάδα παρουσιάζεται επίσης με αστάθεια και αδυναμίες με τον μέχρι στιγμής απολογισμό της να έχει την ακόλουθη εικόνα:
1. ΑΠΟΕΛ-Πάφος: 1-1
2. Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ: 0-2
3. ΑΠΟΕΛ-Άρης-0-1
4. Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ: 0-2
5. ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ: 0-0
6. ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα: 0-0

Στα πρώτα 5 ματς, προπονητής ήταν ο Αυγουστή ενώ με την Καρμιώτισσα, χρέη υπηρεσιακού προπονητή, ανέλαβε ο Μάκης Σεργίδης.
Βασικά, μόλις ένα θετικό αποτέλεσμα, μπορεί κάποιος να αναδείξει και αυτό είναι η εκτός έδρας νίκη με την Ανόρθωση. Αν υπολογιστεί πως η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, έπαιξε μόλις μία φορά εκτός έδρας και έχει χάσει ήδη το 50% των βαθμών ( πήρε 9 από τους 18), σαφέστατα και δεν μπορεί κάποιος να δηλώσει ικανοποιημένος.
Απλά και συγκριτικά με το πέρσι έχει τρεις παραπάνω βαθμούς ( 9έναντι 6) και καλύτερο συντελεστή τερμάτων 5-2, όμως οι αδυναμίες παραμένουν και δεν δημιουργείται μέχρι στιγμής, προοπτική για μεγάλη αισιοδοξία.

Γιαυτό άλλωστε κλήθηκε ο Μιλόγεβιτς με στόχο να αξιοποιπησει το ρόστερ της ομάδας και να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να την οδηγήσει σε επιτυχίες με αντίπαλο τον χρόνο που δεν υπάρχει αλλά με όπλο την στήριξη του κόσμου του ΑΠΟΕΛ και του ποιοτικού ρόστερ.