18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

Το πάλεψε η ΑΕΚ αλλά έχασε 2-1

By on 13 Οκτωβρίου, 2022 0 2223 Views

Η ΑΕΚ έκανε τεράστια προσπάθεια κόντρα στην ανώτερη ομάδα της Φενέρ στην «Αρένα», όμως ηττήθηκε με 2-1, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκαρσία στο 85’, όταν και δόθηκε το δεύτερο πέναλτι των φιλοξενουμένων που απέκρουσε ο Πίριτς.
Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Πέδρο με κοντινό πλασέ, ενώ στο 6ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Τρισκόφσκι.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του αρχηγού στο 52’ μετά από ανατροπή του Μπαγιντίρ στον Άλτμαν.(το πέναλτι δόθηκε μετά από παρέμβαση του VAR) Οι Τούρκοι «απάντησαν» με τον ίδιο τρόπο στο 79’ με τον Μπατσουαγί να μετουσιώνει σε γκολ το χέρι-πέναλτι του Ναούμ και να διαμορφώνει το τελικό 2-1.
Στο 85’ ο Πολωνός ρεφ σφύριξε νέο πέναλτι για τη Φενέρ βγάζοντας και την κόκκινη (2η κίτρινη) στον Γκαρσία, όμως, ο Πίριτς απέκρουσε την εκτέλεση του Βαλένσια, κρατώντας «ζωντανή» την ΑΕΚ αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ.
Παράλληλα, με τη νίκη της Ρεν κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου «τελείωσε» το θέμα της 2ης θέσης για τους κιτρινοπράσινους, ωστόσο παραμένουν το φαβορί για έξοδο στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ και την 3η θέση.

ΑΕΚ (Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Λουΐς Γκουστάβο (75′ Πονς), Μάμας (63′ Ναούμ), Σανχούρχο (82′ Γκονζάλεθ), Άλτμαν (75′ Ολατούντζι), Φαράζ, Τρισκόφσκι (75′ Λόπες).
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ανδρέου. 

Φενέρ (Ζέσους): Μπαγιντίρ, Καντιόγλου, Αζίζ, Σάλαϊ, Γκ. Ενρίκε, Γκουλέρ (70′ Βαλένσια), Γιουτσέκ, Αλιόσκι (70′ Σάμουελ), Ρόσι (90+1′ Καχβετσί), Λ. Ενρίκε (76′ Κρέσπο), Πέδρο (70′ Μπατσουαγί). 
Στον πάγκο: Τσετίν, Τσαν, Ντεμίρ, Μορ. 

ΣΚΟΡΕΡ: Τρισκόφσκι (πεν. 52′) / Πέδρο (17′), Μπατσουαγί (πεν. 79′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάμας, Τρισκόφσκι, Ολατούντζι, Φαράζ, Πονς / Γκουλέρ, Λ. Ενρίκε, Αζίζ, Γκ. Ενρίκε.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Γκαρσία (2η κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.000.

Διαιτητής: Πάβελ Ρατσκόφσκι (Πολωνία) 
Βοηθοί: Ράντοσλαβ Σιέικα, Άνταμ Κούπσικ (Πολωνία)
VAR: Πιότρ Λάσικ (Πολωνία)
AVAR: Πάβελ Πσκιτ (Πολωνία)
4ος: Πάβελ Μάλετς (Πολωνία)