3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ένωση πήρε βαθμό χρυσάφι,η Ανόρθωση έχασε δυο και πολύτιμο έδαφος(1-1)

Η Ένωση πήρε βαθμό χρυσάφι,η Ανόρθωση έχασε δυο και πολύτιμο έδαφος(1-1)

By on 15 Οκτωβρίου, 2022 0 715 Views

Ούτε στο Παραλίμνι επετεύχθη το πολυπόθητο restart για την  Aνόρθωση . Η «κυρία», μολονότι ήταν καλύτερη από την ΕΝΠ, έμεινε στο ισόπαλο 1-1 στο «Τάσος Μάρκου», αποτέλεσμα το οποίο ικανοποιεί αποκλειστικά και μόνο τους γηπεδούχους. Η ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο ματς στη σειρά, πληρώνοντας το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΕΝΠ αμυνόταν για να κρατήσει το «Χ» και τα κατάφερε, παίρνοντας ένα βαθμό που θα την βοηθήσει στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Ντρέκσα στο 27’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Μπαϊσίνιο να ισοφαρίζει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου μετά από κόρνερ του Κορέια που έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης.. Η Ανόρθωση  σκόραρε στο 48’ με τον Νινγκά, αλλά το γκολ ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Χαρογιάν στο ξεκίνημα της φάσης.Ο Νινγκά ήταν και ο δράστης των καλύτερων χαμένων αυκαιριών της Ανόρθωσης

Η Ένωση αμύνθηκε σθεναρά μπορεί  να πανηγυρίζει για τον βαθμό που πήρε απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο της. Η Ανόρθωση έχασε δυο πολύτιμους βαθμούς και σημαντικό έδαφος. Παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές λόγω απουσιών ή επιλογών του προπονητή. Βελτιωμένη ήταν αλλά οι επιθετικές αδυναμίες και οι αμυντικές ήταν πάλι οι αιτίες που η Ανόρθωση δεν κέρδισε. Χαμένες ευκαιρίες από τον Νινγκά ιδιαίτερα ,άστοχα σουτ ,αποκρούσεις από τον αντίπαλο τερματοφύλακα με καλύτερη αυτή στην κεφαλιά του Ιωάννου. Δεν αξιοποίησε την ανωτερότητα της η Ανόρθωση και την υπεροχή της ενώ δέχθηκε ξανά εύκολο γκολ ενώ φάνηκε τυχερή που στα λάθη από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν αξιοποιήθηκαν από τους παίκτες τις Ένωσης, με αποκορύφωμα την φάση στο 96΄που ο Χάρογιαν πούλησε την μπάλα και δημιουργήθηκε κίνδυνος που απετράπει από τον Κίκο και τον Λόρια την τελευταία στιγμή.

 Χαρακτηριστικό ότι το γκολ της Ανόρθωσης πέτυχε ένας αμυντικός ενώ για 4 παιχνίδια δεν σκόραρε επιθετικός της και δεν γεύτηκε τη νίκη.

Ο Μουνιόθ έχει πολλά να κάνει για να ανεβάσει την Ανόρθωση στο επίπεδο που πρέπει γιατί έχει μπροστά της πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους από την  Ένωση και θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη για να ανταπεξέλθει.

 Για την διαιτησία η Ανόρθωση εκφράζει αμφιβολίες για το γκολ της ΕΝΠ αν υπήρξε επιθετικό φάουλ από τον σκόρερ(το ακυρωθέν γκολ άρχισε η φάση από οφσάιντ), ενώ η Ένωση ζήτησε ένα πέναλτι στο 66΄’όταν ο Χάρογιαν έσπρωξε τον Κωνσταντίνου στην περιοχή.

ΕΝΠ: Κόστιτς, Χριστοφή, Ντα Σίλβα, Ντρέκσα, Κωνσταντίνου, Κοτσώνης (88′ Κορσία), Μαυρουδής (77′ Κατσιάρης), Λουσέρο, Μέιρα (58′ Γεβρέμοβιτς), Ντιαβαρά (88′ Βούκσεβιτς), Ρουσιάς (77′ Βουτσένοβιτς).
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Κορσία, Γεβρέμοβιτς, Κολωνιάς, Κατσιάρης, Βουτσένοβιτς, Λέβι, Γαβριήλ, Βούκσεβιτς, Λαμί.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Χαρογιάν, Μπαϊσίνιο, Κίκο, Αντωνίου, Αρτυματάς (68′ Πάντσεον), Σαμπό, Ιωάννου (82′ Χριστοδουλόπουλος), Κορέια (76′ Ράντονιτς), Νινγκά, Γουαρίς.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης, Ράντονιτς, Χριστοδουλόπουλος, Φερέιρα, Παρούτης, Πάντσεον, Κορρέα. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοτσώνης (3η), Μαυρουδής, Γεβρέμοβιτς, Κωνσταντίνου / Αρτυματάς, Νινγκά, Χαρογιάν, Χριστοδουλόπουλος

ΣΚΟΡΕΡ: Ντρέκσα (27′) / Μπαϊσίνιο (45+1′)
Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής:  Αναστασίου Ιωάννης