1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ είναι εδώ!Με τον Δώνη κέρδισε την ΑΕΚ και ανεβαίνει

Το ΑΠΟΕΛ είναι εδώ!Με τον Δώνη κέρδισε την ΑΕΚ και ανεβαίνει

By on 22 Οκτωβρίου, 2022 0 905 Views

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου (22/10) το ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Το γκολ που έκρινε το ντέρμπι σημείωσε ο Δώνης στο 41΄. Πλέον, η ομάδα του Μιλόγεβιτς ξεπέρασε την ομάδα της Λάρνακας στη βαθμολογία, αφού ανέβηκε στους 15, με τους «κιτρινοπράσινους» να παραμένουν στους 13

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με την ΑΕΚ να κρατάει περισσότερο μπάλα. Καμία, όμως, ομάδα δεν έφτασε καν κοντά στην αντίπαλη εστία, με το παιχνίδι να έχει αργό ρυθμό και να περιορίζεται κυρίως στο χώρο του κέντρου.

Ίδια εικόνα και στο επόμενο δεκάλεπτο, όπου απλώς καταγράφηκε ένα σουτ του Ντάλσιο, το οποίο ωστόσο δεν ανησύχησε τον Πίριτς, αφού ήταν αδύναμο κι… έφυγε άουτ στο 15΄.

Η δεύτερη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι ήταν και πάλι για το ΑΠΟΕΛ και καταγράφηκε στο 27΄. Εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ, γύρισμα του Κβιλιτάια, με τον Ντβάλι να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Η τρίτη τελική προσπάθεια και πρώτη για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε πέντε λεπτά αργότερα. Εκτέλεση κόρνερ για την ΑΕΚ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή του ΑΠΟΕΛ, φτάνοντας στον Πονς, ο οποίος έκανε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 36΄ η ομάδα της Λάρνακας είχε την καλύτερη στιγμή μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο στο παιχνίδι. Ο Γκιούρτσο μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή κι έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χριστοδούλου.

Πέντε λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ σ’ ένα σημαντικό διάστημα του αγώνα. Προηγήθηκε λάθος της ΑΕΚ ενώ ήταν μπροστά στο τελευταίο τρίτο, ο Νταουσβίλι έγινε κάτοχος της μπάλα κι έδωσε αμέσως στον Εφραίμ που βγήκε μόνος στο ανοικτό γήπεδο κι έκανε τη σέντρα, με τον Τάσο Δώνη να… εκτελεί με κεφαλιά τον Πίριτς και να ανοίγει το σκορ.

Η ομάδα της Λάρνακας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το δυνατό σουτ του Γκιούρτσο… έφυγε μόλις άουτ στο 44΄, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη χρειάστηκε να περάσουν δέκα λεπτά για να καταγραφεί κάτι το αξιόλογο.

Αρχικά, στο 56΄, όταν μετά από σέντρα του Ναούμ, ο Γκαρσία από καλή θέση έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ, με τους γηπεδούχους να «απαντούν» στο 57΄, όταν ο Δώνης έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά και ο Κβιλιτάια με προβολή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 61΄. Εκτέλεση φάουλ του Γκιούρτσο από δεξιά, κεφαλιά του Ρόμο, με την μπάλα να χτυπάει σε αντίπαλο και να φεύγει σε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο μέχρι και το 85΄ δεν καταγράφηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε, παρά τις αλλαγές που είχε κάνει ο Όλτρα, ενώ το ΑΠΟΕΛ παρότι δεν κρατούσε μπάλα κατάφερνε να κρατήσει μακριά από την εστία του Χριστοδούλου τους ποδοσφαιριστές της αντιπάλου.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκε καλή φάση στο 86΄ και μετά από 25 λεπτά, όταν ο Βιγιαφάνιες έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Πίριτς.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, η ΑΕΚ «απείλησε» μετά από ώρα, αλλά ο Χριστοδούλου έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Λέδες.

Έτσι και αφού στο χρόνο των καθυστερήσεων τίποτε δεν έμελλε να αλλάξει το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε το ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη επί μίας ομάδας με τους ίδιους στόχους, καταφέρνοντας παράλληλα να την προσπεράσει στη βαθμολογία.

AΠΟΕΛ: Χριστοδούλου, Ντβάλι, Φεράρι, Εφραίμ (59′ Βιγιαφάνες), Νταουσβίλι, Κβιλιτάια (73′ Μάγκλιτσα), Κρέσπο, Σούσιτς Ντάλσιο (86′ Μπλουμ), Σαρφό, Δώνης (73′ Μαρκίνιος)
Στον πάγκο: Τσιλιγκίρης, Κίττος, Ντουμπραβάνου,  Βιγιαφάνες, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Πολυκάρπου,  Γουίλερ.

ΑΕΚ: Πίριτς, Τόμοβιτς, Λουίς Γκουστάβο, Τρισκόφσκι (46′ Ρομό), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες (85′ Ολατούντζι), Πονς, Ναούμ (68′ Φαράζ), Γκιούρτσο (68′ Λόπες), Άλτμαν (79′ Ασάντε)
Στον πάγκο: Τούμπας, Γκονζάλεθ, Κάσας,  Εγγλέζου,  Μάμας, Χριστοφόρου, Ανδρέου

ΣΚΟΡΕΡ: 41′ Δώνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κβιλιτάια, Βιγιαφάνες, Μάγκλιτσα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 8.000

Διαιτητής: Marcenaro Matteo
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Zufferli Luca
AVAR: Κουμή Δημήτρης
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας