21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Tίποτα δεν την σταματά!Η Πάφος κέρδισε με τριάρα και την Ομόνοια

Tίποτα δεν την σταματά!Η Πάφος κέρδισε με τριάρα και την Ομόνοια

By on 22 Οκτωβρίου, 2022 0 386 Views

«Φέρτε το πρωτάθλημα στο Παφιακό» ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στο «Στέλιος Κυριακίδης» από τους φίλους της Πάφος FC.
Η ομάδα τους έπεισε πλέον και τον πιο άπιστο ότι είναι για μεγάλα πράγματα, φέτος, πολύ μεγάλα πράγματα.
Νίκησε 3-0 την Ομόνοια με σχετική άνεση άνοιξε την διαφορά από τους διώκτες της στους πέντε βαθμούς και σε καμιά περίπτωση δεν λέει να κατέβει από την κορυφή.
Για άλλο ένα παιχνίδι ήταν εντυπωσιακή. Μπορεί να έχασε τον Ζάιρο στο 34ο λεπτό αλλά ο Βραζιλιάνος πρόλαβε και έδωσε έτοιμο γκολ στο Σεμέδο στο 27’ για να γίνει το 1-0.
Ο Βαλακάρι με πέναλτι έκανε το 2-0 στο 60’, για να έρθει ξανά ο Σεμέδο στο 64ο λεπτό με δεύτερο προσωπικό γκολ να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Μετά το 3-0 η Πάφος του Μπεργκ έκανε διαχείριση,δεν έδωσε δικαίωμα στην Ομόνοια να κάνει κάτι καλό και πανηγύρισε αυτό που άξιζε. Ο Μπεργκ στο πρώτο του αγώνα κόντρα στην παλιά του ομάδα κέρδισε άνετα και προβλημάτισε το νέο προπονητή της Ομόνοιας που είδε τον αγώνα από ψηλά και σίγουρα είδε πολλά που πρέπει να διορθώσει μετά από τρείς σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα στάδια της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Στο 9ο λεπτό είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι για την Ομόνοια. Αρχικά ο Παπουλής έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, στην επιστροφή έφτασε στον Λοΐζου που έκανε το νέο σουτ, με την μπάλα να βρίσκει ξανά σε αμυντικό της Πάφου και να φεύγει πλάγια.

Μετά από αυτή την φάση, είχαμε κάποια σουτ και για τις δύο ομάδες, τα οποία δεν κατέληξαν σε γκολ, μέχρι το 25ο λεπτό όπου η Πάφος κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ήταν η ωραία ενέργεια του Ζάιρο από δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Σεμέδο, όπου σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Το γκολ άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι, η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει, είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Στα πρώτα στάδια της επανάληψης η Ομόνοια μπήκε με διάθεση να ισοφαρίσει, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στις προϋποθέσεις που βρήκε.

Στο 58ο λεπτό η Πάφος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μάθιους στον Ζουνίνιο. Ο Βαλακάρι κατάφερε να ευστοχήσει, με αποτέλεσμα να δώσει σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε και το τρίτο γκολ για την Πάφο με υποδειγματική αντεπίθεση, που κατέληξε στον Σεμέδο, όπου με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην εστία του Ουζόχο.

ΠΑΦΟΣ FC: Άντος, Κβίντα, Σεμέδο, Κανέ, Ζάιρο (34′ Αμπντουραχίμι), Ικόκο, Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (88′ Ναμέ), Ντράγκομιρ, Μπάιριτς
Στον πάγκο: Ολαθάμπαλ, Παλάσιος, Χαραμπάζε, Χότσκο, Αλ Γκαντιουί, Δημητρίου,  Χέστατ, Μιχαήλ, Ζοάο Πέδρο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μάθιους, Γιούστε, Μπρούνο (84′ Κίτσος), Κασάμα, Λοίζου (69′ Κακουλλής), Παπουλής (69′ Μπεζούς), Λέζιακς, Ανσαριφάρντ (69′ Μάταβς), Λανγκ, Χαραλάμπους
Στον πάγκο: Παναγή, Μπάρκερ,  Παναγιώτου, Κούσουλος, Μίλετιτς, Σάββα, Κυριακίδης, Χούπερ

ΣΚΟΡΕΡ: 27′ Σεμέδο, 60′ Βαλακάρι (π.), 64′ Σεμέδο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπρούνο

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 6.595

Διαιτητής: Colombo Andrea
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Maggioni Lorenzo
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Ζαφείρης Σάββας