27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με αγχωτική νίκη μόνος στην 2η θέση ο Άρης. Η Ένωση του έβαλε δύσκολα

Με αγχωτική νίκη μόνος στην 2η θέση ο Άρης. Η Ένωση του έβαλε δύσκολα

By on 23 Οκτωβρίου, 2022 0 898 Views

Ο Άρης, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στο «ΠΑΠ», πήρε μια σημαντική νίκη με ανατροπή ενάντια στην ΕΝΠ με 2-1. Με… άγχος άρχισε το ματς για τους γηπεδούχους αφού ο Ντιαβάρα στο 11’ ήταν αυτός που έκανε το 1-0 για τους βυσσινί με κοντινό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Γαβριήλ.

Κάπου εκεί όμως, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ανέλαβε τα ηνία του ματς και σε δύο λεπτά κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Πρώτο ο Στρούσκι ισοφάρισε στο 20’ ενώ στο 22’ ο Μπένγκτσον έγραψε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι, στο 61’ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως το σουτ του Βουτσένοβιτς από διαγώνια θέση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βανά Άλβες. Κάπως έτσι, το 2-1 που διαμορφώθηκε από το α’ μέρος ήταν και το τελικό σκορ.Eίχε καλή αντίδραση ο Άρης μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε και έκανε την ανατροπή αλλά στο β΄ημίχρονο δεν συνέχισε στον ρυθμό του Α΄ημιχρόνου και η Ένωση τον στρίμωξε σε κάποιες στιγμές στο δικό του γήπεδο

Α ημίχρονο 

Με διάθεση να επιβάλει από νωρίς τον δικό του ρυθμό στο ματς, μπήκε ο Άρης. Στην πρώτη της τελική στο ματς όμως η Ένωση στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Βουτσένοβιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή του Βανά και ο Ντιαβαρά από κοντά έγραψε το 1-0.

Η αντίδραση για τον Άρη δεν άργησε, αφού δέκα λεπτά αργότερα, ο Στρούτσκι με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έφερε το ματς στα ίσα.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Άρης κατάφερε να γυρίσει το ματς αφού στο 22ο λεπτό ο Μπέγκστον εκμεταλέυτηκε την ωραία κάθετη του Κακόριν και με ιδανικό πλασέ έγραψε το 2-1.

Στη συνέχεια ο Άρης έλεγξε στον απόλυτο βαθμό τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς να χάνει όμως κάποια καλή στιγμή, πέραν από ένα σουτ του Κακόριν από πλάγια θέση που έδιωξε σε κόρνερ ο Κόστιτς και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τον Άρη να βρίσκεται μπροστά με 2-1.

Β ημίχρονο 

Μέτριο ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να κρατάει περισσότερο μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 53ο λεπτό για τον Άρη. Ο Μπέγκστον έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία όμως κόντραρε στον Στεπίνσκι και έφυγε άουτ.

Στο 60ο λεπτό η Ένωση άγγιξε την ισοφάριση. Ο Βουτσένοβιτς έπιασε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα κτύπησε όμως στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ αφού οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να βρουν χώρους για να γίνουν απειλητικές.

Στο 71 είχαμε έντονες διαμαρτυρίες από την ΕΝΠ για πέναλτι. Από την επαναληπτική προβολή φαίνεται πως ο υπάρχει επαφή του Μπαμπίκα τον Ντα Σίλβα, όμως VAR και ρεφ είπαν να συνεχιστεί το ματς.

Η Ένωση προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όμως στο 87ο λεπτό ο Άρης ήταν αυτός που άγγιξε το τρίτο γκολ. Ο Στεπίνσκι έκανε την σέντρα και ο Σπόλιαριτς με σουτ άγγιξε το 3-1, το σουτ του όμως πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κόστιτς.

Μέχρι το τέλος του αγώνα η Ένωση ήθελε αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει και έτσι ο Άρης πήρε δικαιωματικά το τρίποντο από τον αγώνα.

Με την πρώτη νίκη του στο «ΠΑΠ», ο Άρης ανέβηκε στους 18 βαθμούς και τη 2η θέση συνεχίζοντας… την καταδίωξη της Πάφος FC. Από την άλλη, η ΕΝΠ που έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα,(ζήτησε δυο πέναλτι σε ανατροπή και είχε δίκιο αφού έγινε παράβαση ενώ ζήτησε πέναλτι  και για χέρι που έγινε αλλά κρίθηκε  ότι το χέρι ήταν κοντά στο σώμα του αμυντικού του Άρη) παρέμεινε στους 7 βαθμούς και τη 12η θέση.

AΡΗΣ(Γίνιγκεν): Βανά Άλβες, Μποακί (46′ Καζού), Μπρόρσον, Μουσούντα, Γιαγκό (77′ Μεντιούμπ), Στρούσκι, Γιαμπλόνσκι (46′ Ζόκε), Μπένγκτσον, Μπαμπίκα, Γκομίς (46′ Στεπίνσκι), Κακόριν (72′ Σπόλιαριτς). 
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σωφρονίου, Πηλέας, Μπράουν, Σικόρσκι, Ντελμίρο, Τζιαβέ. 

ΕΝΠ (Σατσιάς): Κόστιτς, Ντα Σίλβα, Έχμαν, Λουσέρο, Ντιαβαρά, Μέιρα (86′ Λέβι), Γεβρέμοβιτς (76′ Λαμί), Κατσιάρης (76′ Βούκσεβιτς), Βουτσένοβιτς, Ντρέκσα, Γαβριήλ (62′ Ομέρ). 
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Χριστοφή, Λόπες, Ρουσιάς, Κολωνιάς, Ξιούρος, Μότης, Πρωτοπαπάς. 

ΣΚΟΡΕΡ: Στρούσκι (20′), Μπένγκτσον (22′) / Ντιαβαρά (11′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιαγκό, Στρούσκι, Σπόλιαριτς, Ζόκε / Κατσιάρης, Λουσέρο, Ομέρ.

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 300.

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Αντωνίου Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης