2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΓΙΑΝΕΦΣΚΙ: Τα καταφέραμε όλοι μαζί, οι παίκτες, ο κόσμος, είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια

ΓΙΑΝΕΦΣΚΙ: Τα καταφέραμε όλοι μαζί, οι παίκτες, ο κόσμος, είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια

By on 24 Οκτωβρίου, 2022 0 1510 Views

Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΛ, Τσέντομιρ Γιανέφσκι, μετά από το τέλος του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα.

Αναλυτικά:

«Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς μέχρι τα τελευταία λεπτά να νικήσουμε τη Νέα Σαλαμίνα που είναι πολύ καλή ομάδα και το έδειξε στα τελευταία παιχνίδια και από την αρχή του πρωταθλήματος. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν το χειρότερο που είχαμε από τότε που ήρθα, ήταν δικό μου λάθος, είχα αρκετό χρόνο να ετοιμάσω την ομάδα πώς να παίξει, αλλά ήταν λάθος, χάσαμε τις μονομαχίες, είχαμε πρόβλημα σε όλες τις γραμμές και τη δημιουργία. Κάποιες φορές έχεις κακή μέρα, αλλά είναι δική μου δουλειά να το αποφεύγουμε αυτό. Από το πρώτο ημίχρονο δεν είμαι ικανοποιημένος. Είδα το πρόβλημα, μιλήσαμε στα αποδυτήρια και λύσαμε το πρόβλημα, είχαμε διαφορετικό δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν πολύ καλύτεροι, προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο, να πιέσουμε, φτιάξαμε κάποιες ευκαιρίες πριν το γκολ, όχι πολλές, αλλά μπορούσαμε να ανοίξουμε το σκορ με τον Παπαφώτη. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν οργανωμένη, έψαχνε το λάθος μας για να βγει στην αντεπίθεση. Ευτυχώς δεν δεχθήκαμε κάποια σημαντική ευκαιρία εκτός από το τέλος. Όταν δεις το δεύτερο ημίχρονο, είμαι ικανοποιημένος, είναι τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί. Οι οπαδοί περίμεναν να κερδίσουμε, ευτυχώς το κερδίσαμε, κάναμε ακόμη ένα βήμα μπροστά. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο. Νομίζω ο κόσμος θα είναι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Επίσης ευχαριστώ το σταφ μου, επειδή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με βοήθησαν, στο ημίχρονο, για κάποιες αποφάσεις. Τα καταφέραμε όλοι μαζί, αυτοί, οι παίκτες, ο κόσμος, είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια».

Για το ότι η ΑΕΛ πήρε μόλις ένα γκολ από επιθετικούς της:«Είναι αλήθεια, μετά από επτά παιχνίδια σκοράραμε έξι γκολ, είναι λιγότερα από ένα γκολ ανά παιχνίδι, είναι γεγονός, δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος με αυτό. Όταν ψάχνεις το αποτέλεσμα, ξεκινάς με έναν βαθμό, η αυτοπεποίθηση είναι κάτω, χρειάζεσαι ψυχολογία. Τα γκολ φέρνουν ψυχολογία. Δουλεύουμε κάθε μέρα, το σημαντικό είναι να σκοράρεις το πρώτο γκολ. Αν μιλήσουμε για σήμερα και τα τελευταία παιχνίδια, περισσότερο προσέχουμε την άμυνα να μην δεχόμαστε ευκαιρίες. Μπορεί να φτιάξεις στα 90′ τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες, αλλά πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στην αντίπαλη περιοχή».

Για το ότι έχει ελάχιστες μέρες προετοιμασίας για το επόμενο παιχνίδι: «Δεν θέλουμε να επικαλεστούμε δικαιολογίες. Μπορούμε να αποθεραπεύσουμε τους παίκτες, κάποιοι είναι πίσω. Ο Μιραλάς ελπίζω να είναι έτοιμος, ο Κατσανίκλιτς μπήκε αλλαγή, θα έχουμε επιλογές. Αύριο θα ξεκουραστούμε, μετά θα δουλέψουμε στην τακτική. Θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε με το ρόστερ που έχουμε. Είπα τώρα στους παίκτες ότι πρέπει να μείνουμε ήρεμοι. Να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Ακρίτα στην Πάφο. Είμαι εδώ πέντε παιχνίδια, αν δούμε το ρόστερ, 27-28 παίκτες, έπαιξαν σχεδόν όλοι. Σίγουρα πρέπει να δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε όλους, αλλά πρέπει και να αποκτήσουμε αυτοματισμούς. Προσπαθούμε να τα φτιάξουμε όλα. Θα βρούμε το καλύτερο σχήμα που πρέπει να παίζουμε και θα δουλέψουμε με τους παίκτες».