2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η αντεπίθεση της ΑΕΛ συνεχίζεται.Με το Σάντος νίκησε τη Ν.Σαλαμίνα που έχασε πέναλτι!

Η αντεπίθεση της ΑΕΛ συνεχίζεται.Με το Σάντος νίκησε τη Ν.Σαλαμίνα που έχασε πέναλτι!

By on 24 Οκτωβρίου, 2022 0 907 Views

Συνεχίζει την αγωνιστική και βαθμολογική της άνοδο η ΑΕΛ ! Μολονότι δεν έφτασε σε πολύ ψηλά επίπεδα απόδοσης, η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας στο Τσίρειο με 1-0, χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ του Σάντος στο 82’, ο οποίος είχε τη λύση δίνοντας τους τρεις βαθμούς στους γαλαζοκίτρινους! Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από το ματς, ενώ έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με το χαμένο πέναλτι του Φλοριάν στο 22’, αλλά και στο 90+6’ με την κεφαλιά του Μελίσσα που προωθήθηκε να περνάει μόλις έξω! Η ΑΕΛ έφτασε τις τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και παραμένει αήττητη με τον Γιανέφσκι στον πάγκο της, ενώ έφτασε την Ανόρθωση στους 11 βαθμούς, με τη Νέα Σαλαμίνα να παραμένει στους 13

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερη στα… σημεία η φιλοξενούμενη στο πρώτο μέρος, με τη γηπεδούχο να είναι ασύνδετη και να μην μπορεί να «απειλήσει» την εστία του Μελίσσα. Ούτε βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την τρομερή απόδοση, όμως είχαν τη σημαντικότερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο. Συγκεκριμένα και μετά από παρέμβαση του VAR, ο Κωνσταντίνος Φωτίου πήγε στο on field review και υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του Μαργκάσα από τον Τσιμπόλα στο 18΄.

Αφού πέρασαν κάποια λεπτά μέχρι να οριστικοποιηθεί η απόφαση του Κύπριου ρεφ, ο Φλοριάν Τολεμές ανέλαβε την εκτέλεσή του στο 22΄, αλλά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και διατηρήθηκε έτσι το 0-0.

Άλλη αξιόλογη φάση δεν έμελλε να καταγραφεί στο πρώτο μέρος, συνεπώς το ισόπαλο 0-0 μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε από τη στιγμή που η ομάδα του Πουρσαϊτίδη δεν κατάφερε από τα 11 βήματα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στην τεράστια ευκαιρία που της παρουσιάστηκε.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος ήταν και η πρώτη ουσιαστικά για την ΑΕΛ στο παιχνίδι. Ο Μπεραχίνο έκανε το σουτ, με τον Μελίσσα να μπλοκάρει την μπάλα στο 56΄. Η «απάντηση» από τη Νέα Σαλαμίνα ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Οφόρι έκανε τη σέντρα και ο Φλοριάν Τολεμές την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μούριελ.

Στο 65΄ η Λεμεσιανή ομάδα πέρασε και πάλι μπροστά κι έχασε τη σπουδαιότερή της ευκαιρία στον αγώνα, όταν μετά από γύρισμα του Κάσα, ο Παπαφώτης από καλή θέση σούταρε έξω.

Εν τέλει, οι «λέοντες» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μπρούνο Σάντος στο 82΄. Ο Κάσα του έδωσε την μπάλα κι αφού μπήκε στην αντίπαλη περιοχή με ωραίο σουτ… νίκησε το Μελίσσα, «γράφοντας» το 1-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με την κεφαλιά του Μελίσσα που προωθήθηκε μετά από εκτέλεση κόρνερ και στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα να… φεύγει προς ανακούφιση των γηπεδούχων άουτ.

AEΛ: Μούριελ, Μπάστο, Κάσα, Σάντος, Ντζάλμα, Ζντραβκόφσκι (46′ Μεντόγεβιτς), Τσιμπόλα (86′ Τεϊσέιρα), Μπιλοβάρ, Μακρής (90+4′ Φραντζής), Παπαφώτης (69′ Κατσάνικλιτς), Τσέποβιτς (46′ Μπεραχίνο).
Στον πάγκο: Μιγκέλ, Φραντζής, Τεϊσέιρα, Μεντόγεβιτς, Μπεραχίνο, Παντελή, Κατσάνικλιτς, Ανδρέου, Μιλιντσεάνου, Πάβλοβιτς, Νεοφύτου, Κοντινέλλα.
Ν.ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Οφόρι (69′ Φιάκας), Άδωνη, Κατσικάς, Φράγκος (84′ Τσίκο), Μαργκάσα (69′ Λιμπόμπε), Φελίπε, Κλίμοβιτς, Τιάγκο (84΄Κουμούρης), Φλοριάν.
Στον πάγκο: Κίσσας, Ντάτκοβιτς, Τσίκο, Λιμπόμπε, Κουμούρης, Νικολάου, Λεουκό, Βίκτωρος, Φιάκας, Ντιακιτέ. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζντραβκόφσκι, Μπάστο, Κατσάνικλιτς, Μεντόγεβιτς / Οφόρι, Κατσικά

ΣΚΟΡΕΡ: 82′ Σάντος
ΘΕΑΤΕΣ: 3000
Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος